Primul strat de asfalt turnat pe podul peste Dunăre (VIDEO)

Primul strat de asfalt turnat pe podul peste Dunăre (VIDEO)
Vorba altui influencer de pe Youtube, nu a lui Buhnici: A fost apă în Dunăre. Acum, puteți uita
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Primele operațiuni de turnare a stratului de asfalt pe tablierul podului suspendat peste Dunăre de la Brăila au început, constructorii intrând practic în ultima etapă de execuție a lucrărilor. "Astăzi a început așternerea primului strat de asfalt pe pod. Două echipe de asfaltatori acționează simultan", a anunțat Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

În ultimele săptămâni, constructorul a lucrat la așternerea hidroizolației pe pod, iar acum a trecut la realizarea etapei de asfaltare. În continuare, vor urma testele de rezistență și finalizarea tuturor detaliilor.

Pentru deschiderea traficului, însă, e nevoie de finalizarea drumurilor de acces, măcar parțial. Mai exact, circulația ar putea fi deschisă pe "relația scurtă", dacă ar fi finalizat drumul de pe malul brăilean și dacă ar fi gata și șoseaua de pe malul tulcean, pe ramura scurtă, până la Smârdan/Măcin. Lucrările la drumuri sunt în curs, dar finalizarea acestor rute ar putea veni abia la vară. Astfel, în condițiile actuale, deschiderea traficului, chiar și parțială, ar putea avea loc cel mai probabil în lunile iulie-august, urmând ca deschiderea circulației pe restul drumului până la Jijila să se facă la finalul anului.

Lungimea totală a podului suspendat peste Dunăre este de 1.974,30 metri, iar deschiderea centrală este de 1.120 metri. Comparativ, celebrul pod Golden Gate din San Francisco are o lungime de 1.970 de metri și o deschidere centrală de 1.280 de metri. Lungimea totală a drumurilor (inclusiv podul) este de 23,413 km și cuprinde două secțiuni: drumul principal Brăila - Jijila, cu o lungime 19,095 km și drumul de legătură cu DN 22 Smârdan - Măcin, în lungime de 4,328 km.

Citit 3564 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Aprilie 2023 09:15