Concursul de soluții urbanistice pentru Piațeta Eroilor, anulat
Foto: Anca Melinte

Concursul de soluții urbanistice pentru Piațeta Eroilor, anulat
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Organizat de Primăria Galați, concursul de soluții urbanistice pentru amenajarea unei parcări subterane și a unei Piațete a Eroilor a eșuat. Procedura a fost anulată pentru că "nu a fost posibilă asigurarea unui nivel satisfăcător al concurenței, respectiv, numărul de operatori economici este mai mic decât cel minim prevăzut", se precizează în Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Așa cum v-am informat, la concurs s-a înscris un singur operator economic, firma Submit, în ciuda faptului că valoarea contractului pus în joc era destul de generoasă - 1.190.000 de lei fără TVA.

Rămâne de văzut dacă Primăria va relua sau nu acest concurs. Cert este că unul dintre membrii juriului format din arhitecți, consilieri locali, jurnaliști, reprezentanți ai instituțiilor publice, ai mediului universitar, de afaceri și neguvernamental a transmis un punct de vedere ferm cu privire la acest demers. Asociația "Galați, orașul meu" se opune demolării clădirii care adăpostește sediul PSD, desființare pe care  o impune amenajarea parcării subterane: "Solicităm să se renunțe la ideea de demolare a imobilului istoric situat în zona protejată, pe axa Domnească, colț cu strada Eroilor. Mai mult, solicităm Primăriei, în calitate de proprietar al imobilului, să îl restaureze și să îl valorifice din punct de vedere cultural, având în vedere mai ales amplasamentul în vecinătatea celor două instituții de cultură. Considerăm că axa Domnească trebuie restaurată într-un concept unitar retro, împreună cu piațetele adiacente, respectiv, piațeta de lângă Biserica Greacă și Piațeta Eroilor, străjuită de Teatrul Dramatic, Palatul Administrativ și Casa Artelor".

Citit 1571 ori Ultima modificare Joi, 30 Martie 2023 10:08

5 comentarii

  • postat de Stroe
    Joi, 30 Martie 2023 04:02
    86.124.200.***
    O fi imobilul ăla istoric, în sensul că e vechi. Dar nu este un monument de arhitectură și nu se justifică păstrarea lui în detrimentul dezvoltării unui spațiu, amplu și aerisit, adecvat centrului unui oraș modern. Unele asociații, care au bune intenții fata de acest oraș, ar trebui totuși să consul
    1
    0
  • postat de paloma
    Marți, 28 Martie 2023 19:42
    5.13.196.***
    Bravo ! Mai sunt ceva oameni intregi la minte in orasul asta infestat de ciuma rosie !!!
    Stergem istoria orasului si punem betoane sinistre !!!
    0
    1
  • postat de Anti-Lăbar
    Marți, 28 Martie 2023 14:21
    89.121.200.***
    Eu zic sa darame tot si sa puna un HASHTAG mare... simbolul "progresului #rezistent" !
    0
    0
  • postat de Mihnea
    Marți, 28 Martie 2023 11:51
    5.13.138.***
    Daca NU s-a calificat cine trebuia !!!
    0
    0
  • postat de Galatean, din pacate
    Marți, 28 Martie 2023 10:07
    81.12.150.***
    "Solicităm să se renunțe la ideea de demolare a imobilului istoric situat în zona protejată, pe axa Domnească, colț cu strada Eroilor"
    0
    1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.