Drum de legătură cu judeţul Vrancea, pe ruta Hanu Conachi - Nănești

Drum de legătură cu judeţul Vrancea, pe ruta Hanu Conachi - Nănești
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

În ultima ședință ordinară a Consiliului Județean (CJ) Galați din acest an, a fost aprobat proiectul privind elaborarea sdtudiului de fezabilitate, realizarea documentației tehnice pentru autorizația de construire și obținerea acesteia pentru un drum de legătură între DN 25 și DX Brăila - Focșani, despre care am mai scris în paginile cotidianului nostru.

Valoarea totală a acestui proiect a fost estimată la 3.266.950 de lei, din care 3.224.900 de lei reprezintă bugetul aferent UAT Județul Galați. În plus, conform hotărârii adoptate de aleșii județeni, contribuția proprie aferentă cheltuielilor eligibile este în cuantum de 406.500 de lei.

Ulterior adoptării, președintele CJ, Costel Fotea a arătat că este vorba despre extinderea la patru benzi și modernizarea drumului care leagă județele Galați și Vrancea, pe ruta Hanu Conachi - Fundeni - Lungoci - Nănești, iar acest proiect include și modernizarea podului de peste Siret, construit acum mai bine de 100 de ani, toate acestea în parteneriat cu CNAIR.

"Vom demara în scurt timp licitația pentru desemnarea unei firme care să realizeze această documentație tehnică, astfel încât proiectul să fie depus cât mai repede spre finanțare pe Programul Operațional de Transport, valoarea investiției urmând să fie stabilită după realizarea studiului de fezabilitate", a adăugat Costel Fotea, pe pagina sa de Facebook.

Citit 2477 ori Ultima modificare Joi, 22 Decembrie 2022 09:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.