Foişorul din Parcul „Carol”, reparat cu bani de la bugetul local

Foişorul din Parcul „Carol”, reparat cu bani de la bugetul local
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Mutat abuziv în perioada comunistă din Parcul „Eminescu” în Parcul „Carol” (fost CFR) foişorul realizat în 1913, de către inginerul Vasile Petrescu, a rămas solitar tot acolo şi continuă să se degradeze. În ciuda faptului că Parcul Carol beneficiază de modernizare în cadrul unui proiect european, foişorul va fi reparat cu bani de la bugetul local.

Potrivit datelor din portalul achiziţiilor publice, Primăria Galaţi tocmai a atribuit un contract de lucrări pentru obiectivul ”Reparații Pavilion Rustic din beton - Foișor Parc «Carol» (fost Parc CFR)”. Lucrările vor fi executate de firma Ambient CM Partners SRL şi vor costa 136.954 de lei fără TVA, termenul de execuţie fiind de două luni.

Conform Primăriei, aceste cheltuieli nu erau eligibile în cadrul proiectului european, motiv pentru care se realizează din bugetul de reparaţii al administraţiei locale.

În ceea ce priveşte Parcul „Carol”, autorităţile promit că, graţie banilor europeni, se va transforma într-un spațiu modern de relaxare și petrecere a timpului liber. Proiectul cuprinde refacerea spațiilor verzi și a aleilor pietonale, plantarea de arbori, instalarea de mobilier nou, dotarea cu echipamente de fitness și cu echipamente de joacă, realizarea de fântâni arteziene, iluminat ambiental pentru alei, realizarea de rețele de apă-canalizare noi, sistem de irigație, montarea unei instalații de supraveghere video etc. Valoarea totală a proiectului cu fonduri europene este de aproape 10 milioane de lei.

Citit 1667 ori Ultima modificare Sâmbătă, 27 Mai 2023 09:24

1 comentariu

  • postat de Galatean, din pacate
    Luni, 29 Mai 2023 15:38
    81.12.150.***
    1 meleard jumate.... Pai, de banii astia, eu as reabilita foisorul vechi si as mai face inca vreo 5-6 bucati noi....
    Ehe, dragii mosului.... Pre'etenii stiu ce, de ce, cat....
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.