Șantiere pentru eliminarea restricțiilor de viteză în Regionala CFR Galați

Șantiere pentru eliminarea restricțiilor de viteză în Regionala CFR Galați
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Lucrările de tip Quick Wins realizate, prin PNRR, pe raza regionalei de Căi Ferate Galați au stadii de execuție între 22 și 70%, informează CFR Infrastructură. Sunt șase astfel de șantiere deschise, pe care se execută lucrări de reparații punctuale pentru ridicarea restricțiilor de viteză, pe o lungime totală de 12,065 km de cale ferată, între stațiile Mărășești – Tecuci (în zona stațiilor Cosmești, Tecuci Nord și Tecuci Sud) și Adjud - Borzești Bacău.

„Pentru adaptarea traficului feroviar de călători la condițiile de circulație în regim de șantier, trenurile circulă în condiții speciale, fie cu restricție de viteză în zona șantierelor, fie prin staționare temporară pentru încrucișarea cu alte trenuri”, potrivit CFR Infrastructură.

Lucrările de tip Quick Wins sunt lucrări la suprastructura feroviară, care se execută punctual, între kilometrii de cale ferată cu restricții de viteză, pe intervalele CF contractate și constau în înlocuirea componentelor aferente suprastructurii – șină, traverse, material mărunt de cale, aparate de cale, bretele (legătura între 2 linii paralele) etc. – și montarea de dale elastice la trecerile la nivel cu calea ferată.

Citit 1994 ori Ultima modificare Duminică, 08 Octombrie 2023 17:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.