Intrarea în legalitate, de zece ori mai scumpă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Local a aprobat cuantumul taxelor pentru eliberarea unor acorduri/avize solicitate prin certificatul de urbanism. Nu vă impacientaţi, dragi gălăţeni, după cum am aflat de la viceprimarul Nicuşor Ciumacenco, preşedintele Comisiei de Urbanism a CL, aceste taxe nu au legătură cu lucrările la faţadele blocului ori cu termoizolaţiile, cel mai fierbinte subiect al zilei.

Taxele sunt valabile pentru eliberarea acordurilor pentru executarea lucrărilor de construire pentru reţelele şi dotările tehnico – edilitare, lucrări de instalaţii de infrastructură. Concret, e vorba de documente pentru PUZ-uri şi PUD-uri.

Taxa pentru eliberarea acordurilor este de 15 lei/ acord. Taxa pentru eliberarea avizului prealabil de oportunitate este de 15 lei pentru investiţii noi şi de 150 de lei pentru intrare în legalitate.

Pentru eliberarea avizului tehnic al Comisiei Tehnice de Amenajarea Teritoriului şi Urbanism este 20 de lei pentru investiţii noi şi 200 de lei pentru intrare în legalitate. Taxele se plătesc anticipat eliberării acordurilor/avizelor şi constituie venit la bugetul local.

Taxa pentru eliberarea avizului prealabil de oportunitate şi  taxa pentru eliberarea avizului tehnic CTATU nu se datorează de către persoanele care beneficiază în baza Codului fiscal de scutire de la plata taxelor pentru eliberarea certificatelor de urbanism şi autorizaţiilor de construire.

Citit 834 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.