Adriana Ţicău a prezidat o conferinţă comună PE –CE

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* UE nu vede bine. La televizor… Un viitor mai clar pentru europenii cu dizabilităţi *

Eurodeputata PSD Adriana Ţicău a prezidat vineri lucrările Conferinţei „Televiziunea digitala fără bariere”, organizată în comun de către Parlamentul European şi Comisia Europeană.

Gălăţeanca, care este membră a Comitetului pentru Evaluarea Opţiunilor ştiinţifice şi tehnologice (STOA), a declarat în plenul conferinţei, printre altele, că UE trebuie să găsească soluţii la faptul că populaţia Uniunii îmbătrâneşte şi că 15 la sută din aceasta suferă de diferite dizabilităţi.

„De aceea, este extrem de important ca şi persoanele cu dizabilităţi să aibă acces la informaţii şi la serviciile cu valoare adăugată oferite de televiziunea digitală (servicii de subtitrare în diferite limbi sau pentru persoane cu deficiente de auz, etc)”.

Ţicău a adăugat că „este esenţial” ca europenii cu dizabilităţi să aibă acces la echipamente electronice adaptate, iar conţinutul site-urilor web să fie accesibil şi persoanelor cu deficiente de vedere sau de auz.

Statele membre trebuie să implementeze strategii de trecere  la televiziunea digitala până în 2012 şi de aceea Uniunea trebuie să investească în cercetare şi în dezvoltarea de servicii care să permită incluziunea persoanelor cu dizabilităţi în Societatea Informaţională", a spus eurodeputata.

Citit 1005 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.