Preţul energiei termice, majorat de îndată

Preţul energiei termice, majorat de îndată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Serviciul Asociaţii de Proprietari şi Biroul Control Financiar de Gestiune Asociaţii de Proprietari ar putea fi reînfiinţate la Primăria Galaţi * Subvenţia unitară de la bugetul local ar putea fi majorată la 64,28 lei/Gcal, inclusiv TVA, pentru a acoperi un preţ mai mare de facturare a energiei termice *

Modificarea preţului energiei termice facturate populaţiei, rectificarea bugetului local şi schimbări în organigrama Primăriei ar putea fi votate astăzi, departe de ochii presei, în Consiliul Local. Cert este că aleşii locali se vor întâlni în această săptămână de două ori, mai întâi în şedinţă de îndată, şi ulterior în şedinţă ordinară.

Potrivit viceprimarului PSD Nicuşor Ciumacenco, astăzi va avea loc o şedinţă de îndată, pentru aprobarea a trei proiecte de hotărâre. Primul şi cel mai important vizează modificarea de la 1 octombrie  a preţului local al energiei termice facturate populaţiei de la 214,65 lei/Gcal, inclusiv TVA, la 247,73 lei/Gcal, inclusiv TVA.

Diferenţa de preţ ar urma să fie acoperită prin stabilirea subvenţiei unitare de la bugetul local la 64,28 lei/Gcal, inclusiv TVA. Totodată, se are în vedere şi facturarea şi plata contravalorii energiei termice consumate pentru încălzire pe baza consumului lunar efectiv.

Rectificarea bugetului local, aflată şi ea pe ordinea de zi, este urmată de un alt proiect de hotărâre fierbinte. Este vorba despre noua structură organizatorică a aparatului propriu de specialitate al primarului municipiului Galaţi.

Pentru că a trecut un an de la momentul în care toată structura Primăriei a fost reorganizată potrivit OG 63, municipalitatea are dreptul să reînfiinţeze ceea ce a desfiinţat. Aleşii vor decide dacă reînfiinţează Serviciul Asociaţii de Proprietari în cadrul căruia să se regăsească şi Compartimentul Control Financiar de Gestiune Asociaţii de Proprietari, cu un număr de nouă posturi.

De asemenea, în cadrul Serviciului Cadastru ar urma să se înfiinţeze Compartimentul Verificări Măsurători, iar în cadrul Direcţiei Impozite şi Taxe - Compartimentul Corespondenţă şi Arhivă.

Totodată ar putea avea loc şi promovarea funcţionarilor publici care îndeplinesc condiţiile legale. Toate aceste schimbări ar urma să fie făcute prin desfiinţarea altor posturi rămase vacante, astfel încât noua structură organizatorică să rămână cu acelaşi număr de posturi ca şi până acum – 1.113.                         

Citit 709 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.