Primăria îşi joacă viitorul sediu

Primăria îşi joacă viitorul sediu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Licităm sau nu? Asta-i întrebarea * Părerea unui specialist: Hotelul „Faleza” – fundat bine! * Primăria nu trebuie să stea la coadă – spune deputatul Mircea Toader *

Astăzi, la ora 15.00, Primăria Galaţi va afla verdictul final dacă poate sau nu să liciteze pentru Hotelul Faleza. Florin Popa, city-managerul municipiului, a cumpărat joia trecută dosarul de prezentare, necesar pentru înscrierea la licitaţie, dar încă nu poate şti dacă Primăriei i se va permite sau nu să intre în competiţie pentru imobil.

„Este mai mult o chestiune juridică, avocăţească. Este o ordonanţă de urgenţă care stabileşte cine poate şi cine nu poate să liciteze şi care limitează accesul autorităţilor publice locale la asemenea active. Ar fi neplăcut să nu putem participa la o licitaţie competitivă”.

„E păcat că lucrurile se fac într-o asemenea manieră. Mai ales că, anterior, Primăria a solicitat să cumpere acest hotel şi nu au fost de acord să-l dea. Pe urmă l-au scos la licitaţie. Având în vedere că există un precedent, că Primăria şi-a exprimat interesul pentru Faleza, ar fi trebuit să se ţină seama”.

„Am rămas fără sediu şi era firesc să căutăm o soluţie. Nu a zis nimeni să ni-l dea prin transfer gratuit, dar se putea face transfer către CL cu justă şi reală plată”, ne-a declarat Florin Popa.

Oricum, city-managerul se va afla astăzi la Neptun, în judeţul Constanţa pentru a afla rezultatul.

Aşa cum s-a stabilit în anunţul de licitaţie lansat de SC Neptun-Olimp, „ofertanţii vor depune documentele de participare la licitaţie, prevăzute în Dosarul de prezentare, în plic sigilat, la sediul SC Neptun Olimp SA, din Staţiunea Neptun, până pe 8 noiembrie, ora 15.00. Acest termen fiind termen de decădere, ofertele care vor fi depuse după termenul limită nu vor fi luate în considerare”.

Primarul Dumitru Nicolae ne-a declarat că a discutat despre acest subiect cu secretarul Consiliului Local, Grigore Matei.

„Domnul Matei ştie legea şi spune că nu vor fi probleme cu înscrierea la licitaţie. Dar nici eu, nici dânsul nu suntem acolo sus, unde se hotărăşte. Sunt dobrogean încăpăţânat şi nu mă las până nu găsesc soluţie”, ne-a spus Nicolae.

Edilul este profund nemulţumit de consilierii care au uitat că reprezintă urbea, nu interesele de grup, dar şi de modul în care se fac lucrurile la nivel înalt.

„Primăria are dreptul să piardă proprietăţi cum este clădirea ajunsă la SNCFR, care a fost proprietatea noastră şi sediu de Primărie, are dreptul să facă reduceri şi restructurări, are dreptul să piardă când găseşte soluţii de spaţii şi asta din cauza unor interese ale unora şi altora”, ne-a declarat Nicolae.

Părerea unui specialist: Hotelul „Faleza” – fundat bine!

Am căutat răspuns la o întrebare care ni s-a pus în momentul în care s-a aflat despre intenţia Primăriei de a achiziţiona, pentru un nou sediu, Hotelul „Faleza”: este destul de stabilă construcţia? Într-adevăr, s-a scris mult despre instabilitatea Falezei gălăţene.

Am contactat-o deci pe inginera Margareta Bălan, singurul expert şi verificator din Galaţi atestat  pentru terenuri de fundaţie. „Are stabilitate, pentru că este construit pe piloţi de pământ, este fundat pe loess consolidat. Este aşezat la o distanţă corespunzătoare faţă de taluz – partea de jos a taluzului fiind Bulevardul Unirii”. 

Specialista cunoaşte situaţia din interior, fiind cea care, cu ani în urmă, a dat soluţia tehnică pentru fundarea construcţiei. „Îl cunosc bine”, spune inginera despre hotel.

Dna Bălan precizează că nu a mai fost de mult să-l vadă şi la interior, dar este sigură că s-a construit bine. În privinţa parcării, cea din partea de vest a clădirii este sigură, la cea din faţă ar putea să se facă eventuale cercetări. (Victor Cilincă)

CITEŞTE AICI ŞI Copos a renunţat să mai liciteze pentru Hotel „Faleza”

CITEŞTE AICI ŞI Primăria nu trebuie să stea la coadă – spune deputatul Mircea Toader

Citit 1350 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.