Contract pentru un nou spital la Tecuci

Contract pentru un nou spital la Tecuci
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Consiliul Județean (CJ) Galați va semna joi, 11 ianuarie, contractul de proiectare și execuție a lucrărilor pentru noul spital de la Tecuci

După cum v-am informat în paginile ziarului "Viața liberă", CJ Galați a preluat, în cursul anului 2022, administrarea Spitalului Municipal "Anton Cincu". Acest pas a fost făcut pentru a veni în ajutorul administrației locale din Tecuci, care nu avea capacitatea de a asigura finanțarea necesară modernizării unității sanitare, ajunsă într-o stare ce nu mai corespundea necesităților și standardelor medicale actuale.

După preluare, CJ Galați a demarat, printre altele, elaborarea unui proiect cu bani europeni, în vederea construirii unui nou corp la spital, investiție estimată la aproape 20 milioane de euro. În noul imobil vor funcționa blocul operator, terapia intensivă, chirurgia, ortopedia, medicina internă, radiologia și laboratorul de analize medicale. După finalizarea lucrărilor la noul spațiu medical și după ce acesta va deveni funcțional, actualul corp principal al spitalului din Tecuci - clădire cu o vechime de peste 100 de ani - va fi demolat.

Citit 1030 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Ianuarie 2024 18:55

1 comentariu

  • postat de Ionel
    Luni, 15 Ianuarie 2024 12:48
    95.76.37.***
    Va avea mai mult de 50 de paturi in tot spitalul?
    Lux pt cadrele medicale lipsite de vocatie
    Rari sunt cei cu vocatie care fac o facultate de medicina
    au facut facultate de medicina pt ca in sanatate se castiga bine
    si spagile sunt enorme. Pacientii ies din spital mai rau decat au intrat
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.