Energia termică ne-ar putea costa mai mult

Energia termică ne-ar putea costa mai mult
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* De la 1 octombrie, preţului local al energiei termice facturate populaţiei de la 214,65 lei/Gcal, inclusiv TVA, la 247,73 lei/Gcal, inclusiv TVA * Subvenţia de la bugetul local pentru căldură ar putea creşte de la 31,21 lei/Gcal, inclusiv TVA, la 64,28 lei/Gcal, inclusiv TVA * Şi buzunarele noastre ar putea fi afectate cu câte 30 de lei în plus pe gigacalorie, în funcţie de venituri *

Aleşii locali vor decide joi, în şedinţa în plen, cât va costa căldura în această iarnă. Proiectul de hotărâre care viza modificarea, de la 1 octombrie 2011, a preţului local al energiei termice facturate populaţiei nu a mai intrat pe ordinea de zi a şedinţei de îndată a Consiliului Local, care a avut loc ieri după-amiază. Consilierii au preferat să discute acest subiect la şedinţa în plen.

În Comisia de Buget-Finanţe, condusă de social-democratul Constantin Aurelian, a avut loc deja o discuţie pe această temă, cu directorul economic al Primăriei, Doina Stamate. Proiectul prevede creşterea preţului local al energiei termice facturate populaţiei de la 214,65 lei/Gcal, inclusiv TVA, la 247,73 lei/Gcal, inclusiv TVA.

De asemenea se prevede şi stabilirea subvenţiei unitare de la bugetul local pentru acoperirea diferenţei dintre preţul mediu de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice livrate populaţiei şi preţul local al energiei termice facturate populaţiei, de la 31,21 la 64,28 lei/Gcal, inclusiv TVA.

Cum ne vor fi afectate buzunarele?

Potrivit directorului Doina Stamate, dacă aleşii vor fi de acord cu propunerea făcută, preţul plătit de gălăţenii cu venituri de peste 786 de lei ar putea fi cu 30 de lei mai mare pe gigacalorie, din cauza eliminării compensării de la Guvern. În schimb, cetăţenii cu venituri mici vor suporta  o creştere de doar 15 lei pe gigacalorie, datorită noului sistem de acordare a ajutoarelor sociale.

Citit 1291 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.