Lucrări de construcție la podurile din Ghidigeni și Corod

Lucrări de construcție la podurile din Ghidigeni și Corod
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

În cadrul lucrărilor de modernizare a infrastructurii rutiere din județul Galați se află în plină desfășurare construirea noilor poduri de la Ghidigeni și Corod, informează Consiliul Județean (CJ) Galați.

”Avansează lucrările de consolidare și modernizare la podul peste râul Bârlad de pe DJ240, situat între localitățile Gefu - Gara Ghidigeni. Astfel, s-au executat 8 piloți forați la o adâncime de 18 metri, uniți printr-un radier de 19 metri lungime. Armătura utilizată depășește 25 de tone, asigurând o stabilitate sporită pilei centrale din albia râului Bârlad. S-au turnat deja 120 de metri cubi de beton, urmând integrarea fundației existente a pilei. Se lucrează la decaparea plăcii actuale, urmând armarea și turnarea pe o lungime de 90 de metri”, a declarat președintele CJ Galați, Costel Fotea.

Acesta a precizat că se mai intervine și în albia râului Bârlad prin consolidarea acesteia pe o lungime de 100 metri cu saltele de gabioane (structuri de plase umplute cu piatră – n.r.), dar și la terasament, acum fiind la stadiul de așternere a pietrei sparte. De asemenea, continuă lucrările și la noul pod situat în extravilanul localității Corod, pe drumul dintre Corod și Matca (DJ251A).

”Vechiul pod, care avea peste jumătate de secol de utilizare, a fost demolat. Prin lucrările de modernizare s-au instalat grinzi de 10 metri lungime, oferind o mai mare rezistență și s-a armat placa de suprabetonare, asigurând o durabilitate sporită. De asemenea, s-au turnat 48 de metri cubi de beton la placa de suprabetonare, urmând montarea parapetului pietonal și unidirecțional”, a mai arătat președintele CJ Galați, Costel Fotea.

În ultimii ani, au fost reabilitate complet sau construite de la zero 46 de poduri, iar alte 45 de poduri sunt în proces de modernizare, ceea ce înseamnă aproximativ 75 la sută din podurile mari de pe drumurile județene.

Citit 2040 ori Ultima modificare Vineri, 23 Februarie 2024 20:24

1 comentariu

  • postat de Nicusor
    Joi, 22 Februarie 2024 20:37
    5.13.199.***
    Despre centura mica CHIAR NU SE MAI AUDE NIMIC ??? NU SE VREA TERMINATA ODATA ???
    4
    10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.