Vorbe bune de la Muzical

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Teatrul Muzical „Nae Leonard” a fost în ultima vreme în centrul unor scandaluri. Deşi s-a obişnuit să primească tot felul de critici, acuzaţii, imputări verbale sau în scris, primarul Dumitru Nicolae s-a trezit pe birou cu un memoriu plin de vorbe bune, adresat de nume de marcă ale scenei muzicale gălăţene.

Tenorul Viorel Săplăcan – prim-solist al Operei Naţionale din Cluj, colaborator al Muzicalului gălăţean, baritonul Mihail Frunză - prim-solist al Operei Naţionale din Iaşi şi solist al muzicalului nostru, mezzosoprana Lăcrămioara Platon - doctorandă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, bass-baritonul Florin Dumitru Petre - profesor titular al Liceului de Muzică „George Enescu” din Capitală, se numără printre semnatarii memoriului „de bine” adresat primarului.

Alături de ei semnează alte nume cu rezonanţă: maestrul dirijor Sorin Oancea, dirijorul Nicolae Mantu, soprana Ana Condrea, soprana Ana Maria Samson Crihană, solistele Isabela Oancea şi Luminiţa Vologa.

De altfel, o parte dintre semnatarii memoriului au venit iniţial la redacţia „Vieţii libere”, anunţând că urmează, la rândul lor, să depună un memoriu către primarul Galaţiului, ceea ce au şi făcut.

Performanţe

Artiştii amintesc de realizările ultimilor ani ale managerului Florin Melinte: primele spectacole realizate în aer liber la nivel naţional, operele „Nabucco” şi „Aida”, Festivalul Internaţional „Nae Leonard” ajuns la ediţia a VII-a.

„Acest memoriu a fost realizat din dorinţa de a dezminţi informaţiile false care v-au fost aduse la cunoştinţă. Parte a colectivului care a protestat în ultimul timp a avut manifestări neadecvate unui mediu artistic. Vă rugăm să ne susţineţi în demersul nostru de a crea un act artistic de valoare, de a promova disciplina şi respectul reciproc la locul de muncă”, i-au scris artiştii primarului Dumitru Nicolae.

Citit 605 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.