Proiect de lege - Termoizolaţii legalizate fără bani

Proiect de lege - Termoizolaţii legalizate fără bani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce un oraş întreg a intrat în spaime şi fibrilaţii din cauza legalizării faţadelor impuse de autorităţi, iată că apar tot felul de iniţiative menite să le uşureze soarta gălăţenilor.

Grupul consilierilor PDL a şi anunţat că va propune la următoarea şedinţă a Consiliului Local găsirea unei soluţii în sensul scutirii de la plată a celor care trebuie să efectueze procedura de autorizare şi să se găsească o modalitate de a fi scutiţi de la taxe şi impozite locale până la concurenţa sumei pe care au investit-o în anveloparea termică, dacă pot face dovada investiţiei cu acte justificative.

Deputatul PDL Mihail Boldea susţine însă că gălăţenii, şi nu numai ei, vor putea intra în legalitate cu termoizolaţiile fără să-i coste nimic. „Pe site-ul Ministerului Dezvoltării, condus de Elena Udrea, se află de mai multă vreme supus dezbaterii publice un proiect de lege care reglementează exact această situaţie, în favoarea cetăţenilor”.

„Nu numai că toţi cei care şi-au făcut lucrările de reabilitare termică vor putea să obţină autorizaţie fără costuri, dar vor beneficia de scutiri la plata impozitului şi îşi vor putea deduce 50 la sută din TVA pentru materialele de construcţie folosite”.

„În acest fel se combate munca la negru şi este încurajată folosirea materialelor de foarte bună calitate şi a unor societăţi de profil cu experienţă în acest domeniu. Dacă Primăria s-ar fi informat, nu ar mai fi creat tot acest bâlci cu rea-credinţă”, ne-a declarat deputatul PDL Mihail Boldea.

Proiectul de lege propus de ministerul Elenei Udrea ar putea intra în dezbatere în Camera Deputaţilor în această săptămână. Până la aplicarea lui, cu siguranţă va mai dura.

Citit 833 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.