Hotelul Faleza va fi ori Primărie, ori clinică medicală

Hotelul Faleza va fi ori Primărie, ori clinică medicală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Începând de ieri, omul de afaceri Corneliu Istrate (FOTO dreapta), managerul Vega Company, a devenit oficial şi cu acte în regulă, perfectate la notariat, proprietarul Hotelului Faleza. Vă reamintim că, pe 9 noiembrie, Complexul hotelier Faleza Galaţi şi terenul aferent, de 3.586 metri pătraţi, au fost adjudecate de Vega cu suma de 2,67 milioane de euro.

La licitaţia cu strigare s-au bătut aprig 5 firme gălăţene foarte puternice, preţul de pornire al imobilului fiind extrem de atractiv: de 1,16 milioane de euro. Corneliu Istrate a fost destul de rezervat până acum în privinţa planurilor legate de cea mai nouă investiţie a sa, preferând să vorbească abia după ce statului de proprietar va fi unul definitiv.

Cum acest lucru s-a întâmplat deja, şi nu numai că a semnat actele, dar s-a şi făcut predarea-primirea hotelului, l-am contactat pentru a afla ce va face cu acesta. Mai ales că omul de afaceri ne declarase deja că i-ar face plăcere să fie coparticipant la realizarea unui sediu al Primăriei.

„În principiu nu am alte planuri decât ce v-am spus. Eu am avut o întâlnire cu factorii de decizie şi conducerea Primăriei. Aşa cum am mai spus, dacă Primăria îl doreşte eu sunt de acord să-l dau Primăriei, fără nicun euro în plus sau în minus, faţă de preţul cu care, conform documentelor, l-am cumpărat”.

„Din păcate, licitaţia ne-a dus la un preţ oarecum ridicat. Primăria doreşte să-l preia şi să facă sediul Primăriei acolo, dar nu se poate fără votul consilierilor, factor decisiv în această acţiune. Nu eu decid, nici primarul sau conducerea Primăriei, ci Consiliul Local”.

„Dacă se aprobă această preluare, le dau cu plăcere hotelul; să zic şi eu că am contribuit la o asemenea clădire pentru sediul Primăriei”, ne-a declarat Corneliu Istrate.

Omul de afaceri ne-a mai spus că  în eventualitatea în care  CL nu va fi de acord cu preluarea hotelului, are intenţia de a-l  transforma într-o investiţie profitabilă, nu doar pentru compania sa, ci şi pentru oraş.

„Dacă nu se va face Primărie, se va face o investiţie tot utilă, necesară pentru Galaţi, pentru sănătatea oamenilor. Se va face o clinică privată la nivelul anilor 2011-2012, cu servicii ultramoderne şi calificate, clinică de care am avea mare nevoie”.

„Suntem în parteneriat cu o firmă străină care să facă managementul medical şi dotarea cu aparatură medicală, că noi nu ne pricepem. Chiar dacă afacerea aceasta cu clinica sună frumos pentru noi, renunţ la ea pentru Primărie şi mă ţin de cuvânt dacă se va dori ca Hotelul Faleza să devină sediul administraţiei locale”, ne-a declarat managerul Vega Company, Corneliu Istrate.

Citit 2455 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.