Strada Basarabiei – iadul traficului gălăţean

Strada Basarabiei – iadul traficului gălăţean
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Cobor zilnic din autobuzul 26, pe Basarabiei, NUMAI în mijlocul străzii” * „Pentru că staţia este plină de maşini parcate” *

Este locul în care traficul gălăţean face poc, iar sistemul lui nervos cedează: intersecţia Basarabiei cu Domnească. În timpul zilei, cârnatul de maşini „aranjate” alandala, pe una, două, trei, patru benzi – că s-a inventat şi tăbărâtul pe contrasens! – înţepeneşte pentru că ambele staţii de pe strada Basarabiei ştrangulează traficul rutier.

Să coborâm pe capotă!

Astfel, în dreptul clădirii Direcţiei Agricole staţia „inventată” - de nevoie - pentru autobuzul 26, trezeşte mirări colective: „Ce dracu’ opreşte autobuzul în intersecţie şi nu se duce până la următorul colţ, unde era staţia înainte?”, se întreabă pe de o parte şoferii care aşteeeeeaptă să coboare călătorii.

„Eu ce vină am că trebuie să cobor zilnic din 26, în mijlocul străzii, pe capota maşinilor parcate? Că doar staţia este pentru maşinile care stau permanent parcate acolo, nu?”, justifică un Mihai, gălăţean  nemulţumit.

Iar adevărul-adevărat este că maşinile parcate nu se clintesc din staţie. Lucru demn de luat în seamă de către Poliţia Comunitară, care nu permite situaţii de acest gen nici pentru o fracţiune de secundă, la Potcoava sau în Ţiglina, unde şoferii sunt de-a dreptul vânaţi.

Lupte de stradă – pe sensurile de coborâre-urcare

O a doua situaţie este la doar doi paşi mai departe, în diagonală, pe cealaltă parte a străzii Basabiei, la florărie. Aici, coborârea din tramvai, autobuz, şi adeseori din maxi-taxi se face într-o devălmăşie imposibil de descris, cu toate claxoanele zbierând a nerăbdare şi cu oamenii încercând să se grăbească, unii să coboare, alţii să urce în mijloacele de transport.

„Încerc să nu mă îmbrac în haine bune când mă duc la lucru. Că le agăţ sau le stric în staţie. Uitaţi cum e haina asta!”, îmi arată Florin geaca desfăcută din cusături: „A tras o femeie gravidă de mine, că vroia să coboare din tramvai şi eu urcam în faţa ei”.

La Elnav, cu durere

Tramvaiul 42 este luat cu asalt în staţia de la Elnav, de vizavi de Piaţa Ruşilor. Şi nu oricum, ci printre TIR-uri. Care umplu staţia de multă vreme, forţându-i pe călători să aştepte în plină stradă tramvaiele, în timp ce se feresc de maşini.

George, 26 de ani: „TIR-urile astea două au numere de Brăila şi de Constanţa şi stau aici de nu mai ştiu când. Nici nu se vede stâlpul care indică staţia”.

Venim sau ne ducem, dar mai bine evităm Basarabiei & Calea Prutului. Nu de alta, dar acolo războiul dintre om şi maşini este deja câştigat de delăsarea şi indiferenţa autorităţilor.

Citit 2554 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.