Profesorul Petru Alexe a revenit în PDL

Profesorul Petru Alexe a revenit în PDL
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La mai puţin de o lună de la scrisoarea deschisă prin care îşi anunţa divorţul de PDL şi de Consiliu Local, profesorul Petru Alexe (FOTO stânga) revine la gânduri mai bune.

Petru Alexe a apărut ieri în conferinţă de presă alături de preşedintele Organizaţiei Judeţene a PDL Galaţi, Mircea Toader (FOTO dreapta), pentru a-şi anunţa reîntoarcerea în partid şi în administraţia locală. Pe 4 noiembrie, Petru Alexe îşi anunţa, printr-un mail, demisia din PDL şi, implicit, din toate funcţiile pe care le-a deţinut în partid.

A fost odată, acum o lună

„Îmi pare rău să constat că nu mai regăsesc nimic din ideologia democrată sau, dacă vreţi, democrat liberală în acest partid şi, în mod special, la filiala Galaţi. Nu mai recunosc în jurul meu colaboratori, prieteni, aliaţi sau, dacă vreţi, colegi de echipă”.

„Mă simt stingher când eu vorbesc de măria sa ˝adevărul˝, iar ceilalţi vorbesc despre măria sa ˝banul˝, ˝interesul˝, ˝poziţia˝ sau ˝trocul˝. Nu cred că PDL Galaţi se află pe drumul bun. Prea multe furtuni, prea mulţi farseuri, prea multă minciună (sau… ocolire a adevărului)”, scria Petru Alexe, în scrisoarea către partid.

Gata!

Ieri, 2 decembrie, Alexe a anunţat că a revenit asupra deciziei de a părăsi CL şi PDL în urma discuţiilor avute cu Mircea Toader şi Marius Necula.

„I-am acceptat condiţiile verticale şi l-am rugat să revină. Confirm faptul că Petru Alexe este în continuare liderul de grup al consilierilor locali PDL şi că va negocia dacă e ceva de negociat şi va stabili împreună cu organizaţia de la municipiu poziţia pe care trebuie să o aibă consilierii faţă de diferite hotărâri sau lucrări care se desfăşoară în cadrul CL”, a declarat Toader.

Petru Alexe a recunoscut că a pledat întotdeauna „pentru o anumită ideologie, pentru o anumită verticalitate, şi pentru o unitate de decizie”.

„Sunt convins că atitudinea noastră, a consilierilor locali PDL, va fi una verticală în care nu vom accepta compromisuri. Mie mi s-a părut de multe ori că sunt într-un joc inacceptabil, pentru că în loc să luăm nişte decizii în cunoştinţă de cauză, le luam în funcţie de interes”.

„Am revenit cu ideea că pot ajuta mai mult din interior partidul, mai ales că se pregăteşte de restructurare, de organizare pentru alegerile viitoare”, a explicat Petru Alexe. Revenirea lui în partid şi CL va debloca activitatea comisiei care se ocupă de activitatea managerilor de teatre.

Citit 1073 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.