Rămâne 1 leu călătoria cu maxi-taxi şi Transurb

Rămâne 1 leu călătoria cu maxi-taxi şi Transurb
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După cum „Viaţa liberă” v-a anunţat deja în ediţia de pe 1 decembrie, aplicarea majorării cu 50 la sută a tarifului de transport local va întârzia mult şi bine. Ba, cu puţin noroc, este posibil să nu se mai aplice deloc până la finele anului şi să plătim mai departe 1 leu pentru călătoria cu maxitaxi şi Transurb.

Unul dintre consilierii locali ne-a confirmat exact observaţiile pe care le făceam în articolul anterior, şi anume că ar fi probleme cu numărul de voturi întrunite de proiect. Probabil că din acest motiv s-a întârziat trimiterea proiectului spre avizare la prefect.

Consilierul PC Picu Apostol Roman, secretarul Comisiei de Servicii din CL, ne-a declarat că nu sunt suficiente cele 13 voturi „pentru” venite din partea PSD şi PNL pentru ca hotărârea să fie aprobată legal:

„Această hotărâre trebuia să fie votată, potrivit legii administraţiei publice locale, de jumătate plus unu din numărul consilierilor aleşi, nu prezenţi la şedinţă. Noi suntem 27, deci ar fi trebuit să fie 14 voturi pentru şi nu 13, câte au fost. În consecinţă, hotărârea nu a fost legal aprobată, ci a picat. Am discutat acest aspect cu Grigore Matei, secretarul Consiliului Local, şi mi-a confirmat faptul că hotărârea de CL nu este valabil aprobată. Am vorbit şi cu viceprimarul Nicuşor Ciumacenco şi cu Direcţia Economică a Primăriei”.

„În consecinţă, majorarea de preţ va trebui să facă obiectul unui alt proiect de hotărâre de Consiliu Local şi voi avea grijă ca acest lucru să se întâmple cât mai târziu posibil”, ne-a declarat Picu Apostol Roman.

Vă mai reamintim că şedinţa la care a fost supus aprobării preţul de 1,5 lei pentru călătoria cu maxitaxi şi Transurb a fost una agitată, marcată de scandaluri şi multiple reproşuri. Preşedintele de şedinţă, Florin Gasparotti, a fost acuzat în repetate rânduri de liberalul Mihai Manoliu că nu cunoaşte legea administraţiei locale şi nici regulamentul de funcţionare a CL.

Citit 1511 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.