Scandal fără sfârşit la Scânteieşti

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tensiunile şi scandalurile din administraţia publică locală a comunei Scânteieşti par a nu se mai sfârşi. Localitatea se află de câteva luni în centrul unor dispute între primarul PSD Ghiorghe Bute şi consilierii care i se opun, în frunte cu viceprimarul PNL Ciprian Ilie.

În iulie, liberalul a alertat presa că primarul vrea să mute Primăria din satul Scânteieşti în Fântânele. Ulterior, Ciprian Ilie a fost sancţionat şi chiar şi-a pierdut pentru câteva luni mandatul de viceprimar, dar şi l-a recăpătat pentru că hotărârea CL prin care era revocat din funcţie a fost, la rândul ei, revocată.

Deşi ocupă din nou funcţia de vice, nu a primit din partea primarului nicio sarcină de serviciu.

Ieri, viceprimarul ne-a reclamat din nou că Scânteieştiul rămâne fără Primărie pentru că primarul PSD Ghiorghe Bute o desfiinţează. a tras semnalul de alarmă şi la Prefectură.

„De câteva săptămâni, primarul Ghiorghe Bute tot mută mobila şi logistica din sediul de la Scânteieşti la Fântânele, la fostul Centru de zi transformat în punct de lucru al Primăriei. În Primărie nu au mai rămas decât trei birouri, al meu, al secretarului şi al asistentului social, în rest toate au fost mutate la Fântânele”.

Aici nu mai avem nici fax, nici telefon. Nu s-au ţinut aici nici zilele de audienţe cu cetăţenii trecute în program. Primarul se răzbună pentru că din satul Scânteieşti nu primeşte niciodată mai mult de 60 de voturi”, ne-a reclamat liberalul Ciprian Ilie.

Trebuie spus însă că distanţa între cele două sate, Scânteieşti şi Fântânele, este de patru kilometri. Diferenţa majoră este că în vreme ce Scânteieştiul are doar o mie de locuitori, Fântânele numără 1700.

Contactat telefonic, primarul Ghiorghe Bute a respins acuzaţiile aduse. Primarul ne-a explicat că, legal, nu poate schimba centrul administrativ al comunei şi nici nu poate muta Primăria, satul de reşedinţă fiind Scânteieşti.

Bute susţine că nu face altceva decât să pună în aplicare programul de lucru cu cetăţenii, prin care trei zile se lucrează la Fântânele şi două la Scânteieşti.

Până una alta, însă, scandalul de la Scânteieşti e departe de a se fi stins.

Citit 731 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.