Situaţia Apaterm, tot în ceaţă: PDL vrea şedinţă de îndată, primarul mai analizează

Situaţia Apaterm, tot în ceaţă: PDL vrea şedinţă de îndată, primarul mai analizează
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Consilierii locali democrat-liberali susţin încredinţarea reţelelor şi a serviciului de distribuţie a energiei termice către Electrocentrale * Primarul Dumitru Nicolae pregăteşte recursul *

Au trecut 48 de ore de când SC Apaterm este cu un picior în groapa falimentului, dar confuzia domneşte peste autorităţile locale. Dacă Primăria încă mai analizează, PDL a trecut deja la fapte. Printr-o scrisoare deschisă, grupul consilierilor locali PDL îi solicită primarului Dumitru Nicolae să convoace de îndată Consiliului Local Galaţi, „pentru a analiza situaţia serviciului de distribuţie a energiei termice din municipiul Galaţi şi identificarea soluţiilor legale de asigurare a agentului termic necesar asigurării căldurii şi a apei calde pentru persoanele fizice şi juridice racordate la sistemul centralizat de încălzire”.
În document, PDL afirmă că sentinţa instanţei care nu a confirmat planul de reorganizare al Apaterm şi a stabilit procedura de faliment simplificat pentru această societate, impune o reacţie rapidă din partea autorităţilor locale. Democrat-liberalii afirmă că situaţia juridică şi economică în care se află astăzi SC Apaterm SA se încadrează prevederilor din Legea administraţiei publice locale, potrivit cărora „în caz de forţă majoră şi de maximă urgenţă pentru rezolvarea intereselor locuitorilor convocarea Consiliului Local se poate face de îndată”.
Semnatarii scrisorii deschise, consilierii locali Petru Alexe, Victor Dobrea şi Viorel Trif consideră că la şedinţa de îndată va trebui repus în dezbatere proiectul de hotărâre discutat la şedinţa extraordinară din 31 octombrie. Precizăm că este vorba despre proiectul de hotărâre privind încredinţarea în regim de urgenţă a serviciului de distribuţie/furnizare a agentului termic şi a reţelelor către Electrocentrale, care a fost respins la şedinţa extraordinară a Consiliului Local din 31 octombrie. Precizăm că în favoarea lui au votat 9 consilieri PDL şi PC, împotrivă – 12 aleşi PSD şi PNL.

O dilemă în plus
Contactat telefonic, primarul Dumitru Nicolae a spus că nu a luat încă o decizie cu privire la Apaterm şi că încă mai analizează situaţia: „Hotărârea instanţei este nedreaptă şi vom face recurs. Mă voi consulta astăzi cu avocaţii şi în special cu profesorul Gheorghe Piperea, care este specialist în legea insolvenţei”, ne-a declarat primarul. Precizăm că avocatul Gheorghe Piperea este proprietarul firmei RomInsolv SPRL care a fost administratorul judiciar al Apaterm şi a conceput planul de reorganizare al societăţii.
În ceea ce priveşte demersul consilierilor PDL, Nicolae a răspuns că atunci când va primi scrisoarea va lua o hotărâre. Pe lângă situaţia Apaterm care nu îi este clară pentru Nicolae, edilul se mai confruntă cu o dilemă: „Cum se face că până acum Electrocentrale nu avea combustibil, iar de când instanţa a dat această hotărâre împotriva Apaterm are de toate?”.

Citit 2599 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Noiembrie 2011 22:58

6 comentarii

 • postat de nikola
  Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011 16:32
  Santeti o gramada de hotentoti lasi,latrati aiurea,dar nu aveti sange de ROMANI,si va meritati dracului soarta.NISTE FRICOS PUPINCURISTI!!!Jigodii lase,ne-am riscat viat pentru ca sa fie antr-adevar libertate iar voi sobolanilor a-ti futut totce era frumos an asta viata!sa va ia dracul pe toti!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de nelu
  Joi, 17 Noiembrie 2011 20:19
  daaa.....scade pretul la Gcal exact cu procentul de TVA (24%)pe care o societate producatoare gen Elecrocentrale o transmite la Apaterm si care o primeste atunci cand se afla in lichidare !...este exact ce promiteau cei de la PDL -Elecrocentrale - ca ei vor face o reducere a costurilor cu pana la 30 %(adica nu aplicau TVA-ul si asta doar fiindca legea nu ii lasa)...astea sunt legile economice a falimentului, sa nu credeti ca ELECTROCENTRALE va rupe di profit doar ca o doare inima de galateni si asta din pretul ei de livrare a energiei termice !...si asta nu e tot ...pana la dizolvarea Apaterm pretul impus FARA TVA pentru a fi achitat de locuitorii orasului va ramane acelasi(poate o luna, doua,iarna asta), insa dupa dizolavrea societatii acesteia, ve-ti vedea dragi locuitori cum pretul va fi reasezat cu tot CU TVA la loc si chiar mai MARE fiindca MONOPOLUL va functiona din plin !!!...stiati astea?...daca NU atunci urmariti preturile si va ve-ti convinge !....bravo dragi concetateni portocalii, ati pierdut votul meu !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de agentul termic
  Joi, 17 Noiembrie 2011 19:40
  salvatine !salvatine !sau daca nu.....castratine!hahahahaha
  0
  0
  Raportează
 • postat de Puiu Andrei
  Joi, 17 Noiembrie 2011 15:32
  Toti cei ce se harjonesc in sedintele consiliului local al primariei, nu duc grija zilei de maine si nici nu stau tremurand in casele facute inainte de 1970. Toti au indemnizatii "de efort" si afaceri sigure in toate sferele de activitate din oras, iar acasa au centrala proprie si li se cam "rupe in 14" de noi cei ce asteptam cu bruma la gura agentul termic ce parca ar veni din alta galaxie ! Cine sa ia taurul de coarne si sa rezolve situatia incalzirii blocurilor galatene? un primar fara nici o personalitate ? care a fost totdeauna dus/pus de altii si care a nenorocit Galatii prin indolenta innascuta manifestata in toate actiunile sale?, un hodorog (ca si cel ce se pregateste sa-i succeada- D>E>), care nu a fost in stare sa hotarasca, in virtutea prerogativelor functiei, nimic privind soarta acestui oras, inconjurandu-se de o sleahta de ghijoi, incepand cu acel MandruT., fara a asculta de numeni altii, facand totul cat mai exista, fara tragere de inima si la nivelul impotentei sale innascute. Asteptam vara ! Puiu.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ioan
  Joi, 17 Noiembrie 2011 12:28
  Oare sunt salariati ai APATERM care au anticipat decizia instantei sau joaca in cele doua barci politice de au inceput sa-si caute loc de munca inscriindu-se de acum o saptamana la concursul de la Curtea de Conturi ? ( ZAHARIA DANA jurist sef si PASCU VIRGIL de la Financiar Preventiv).Nu mai aveti incredere in conducerea societatii si a orasului? Succes mult domnilor candidati!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Liviu
  Joi, 17 Noiembrie 2011 05:51
  Oare dupa tot circul asta "ELectrocentrale"-le se vor privatiza? Si daca da cine si pe cati banuti le va "umfla" ? Va scadea oare pretul "giga"?
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.