Situaţia Apaterm, tot în ceaţă: PDL vrea şedinţă de îndată, primarul mai analizează

Situaţia Apaterm, tot în ceaţă: PDL vrea şedinţă de îndată, primarul mai analizează
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Consilierii locali democrat-liberali susţin încredinţarea reţelelor şi a serviciului de distribuţie a energiei termice către Electrocentrale * Primarul Dumitru Nicolae pregăteşte recursul *

Au trecut 48 de ore de când SC Apaterm este cu un picior în groapa falimentului, dar confuzia domneşte peste autorităţile locale. Dacă Primăria încă mai analizează, PDL a trecut deja la fapte. Printr-o scrisoare deschisă, grupul consilierilor locali PDL îi solicită primarului Dumitru Nicolae să convoace de îndată Consiliului Local Galaţi, „pentru a analiza situaţia serviciului de distribuţie a energiei termice din municipiul Galaţi şi identificarea soluţiilor legale de asigurare a agentului termic necesar asigurării căldurii şi a apei calde pentru persoanele fizice şi juridice racordate la sistemul centralizat de încălzire”.

În document, PDL afirmă că sentinţa instanţei care nu a confirmat planul de reorganizare al Apaterm şi a stabilit procedura de faliment simplificat pentru această societate, impune o reacţie rapidă din partea autorităţilor locale. Democrat-liberalii afirmă că situaţia juridică şi economică în care se află astăzi SC Apaterm SA se încadrează prevederilor din Legea administraţiei publice locale, potrivit cărora „în caz de forţă majoră şi de maximă urgenţă pentru rezolvarea intereselor locuitorilor convocarea Consiliului Local se poate face de îndată”.

Semnatarii scrisorii deschise, consilierii locali Petru Alexe, Victor Dobrea şi Viorel Trif consideră că la şedinţa de îndată va trebui repus în dezbatere proiectul de hotărâre discutat la şedinţa extraordinară din 31 octombrie. Precizăm că este vorba despre proiectul de hotărâre privind încredinţarea în regim de urgenţă a serviciului de distribuţie/furnizare a agentului termic şi a reţelelor către Electrocentrale, care a fost respins la şedinţa extraordinară a Consiliului Local din 31 octombrie. Precizăm că în favoarea lui au votat 9 consilieri PDL şi PC, împotrivă – 12 aleşi PSD şi PNL.

O dilemă în plus

Contactat telefonic, primarul Dumitru Nicolae a spus că nu a luat încă o decizie cu privire la Apaterm şi că încă mai analizează situaţia: „Hotărârea instanţei este nedreaptă şi vom face recurs. Mă voi consulta astăzi cu avocaţii şi în special cu profesorul Gheorghe Piperea, care este specialist în legea insolvenţei”, ne-a declarat primarul. Precizăm că avocatul Gheorghe Piperea este proprietarul firmei RomInsolv SPRL care a fost administratorul judiciar al Apaterm şi a conceput planul de reorganizare al societăţii.

În ceea ce priveşte demersul consilierilor PDL, Nicolae a răspuns că atunci când va primi scrisoarea va lua o hotărâre. Pe lângă situaţia Apaterm care nu îi este clară pentru Nicolae, edilul se mai confruntă cu o dilemă: „Cum se face că până acum Electrocentrale nu avea combustibil, iar de când instanţa a dat această hotărâre împotriva Apaterm are de toate?”.

Citit 2703 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Noiembrie 2011 22:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.