Vizită relaxată la Galaţi pentru Crin Antonescu

Vizită relaxată la Galaţi pentru Crin Antonescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a inaugurat, ieri, sala de sport a comunei Şendreni, cel mai mare edificiu de acest gen din zona de est a judeţului Galaţi, apoi Casa de Cultură din satul Odaia Manolachi, comuna Vânători, şi a încheiat ziua în stil liberal, la cea de-a 18-a ediţie a Galei premiilor PNL, eveniment anual de tradiţie al organizaţiei gălăţene.

Astăzi, Crin Antonescu va participa inaugurarea noului dispensar şi la o adunare populară la Pechea, şi, în premieră, la Gala Premiilor PNL Tecuci. Crin Antonescu a mărturisit presei că Galaţiul este unul dintre judeţele în care de fiecare dată vine cu o anumită relaxare, bazată pe certitudinile pe care organizaţia liberală de aici le-a oferit din 1990 şi până astăzi.

Apele USL au intrat în matcă

Crin Antonescu a apreciat echipa de la Galaţi, condusă de Victor Paul Dobre, ca fiind „un grup de oameni organizaţi, competenţi, solidari”, cu care a avut mereu „o relaţie de foarte bună colegialitate şi, în privat, de reală prietenie”. Cât despre Dobre, Crin Antonescu a spus că „le ştie pe toate”. Antonescu a subliniat şi că, la Galaţi, apele USL par să fie intrate într-o matcă firească şi aşa vor şi rămâne. „Nu am îndoială, la Galaţi, mai repede decât în alte părţi,  vor fi toate lucrurile aşezate la timp în dispozitivul de bătaie al anului electoral 2012 cu numeroasele sale fronturi”, a spus preşedintele PNL. Antonescu nu a fugit de întrebările delicate şi a recunoscut că municipiul nostru a fost un punct complicat pe harta negocierilor din vară.

„Am convenit cu conducerea PC că Alianţa de Centru Dreapta susţine candidatura dlui Marius Stan la Primăria Galaţiului, după care am avut o discuţie la rândul ei complicată cu PSD, care până la urmă a acceptat şi el că asta e formula cea mai bună. Mai departe este de dorit ca dl Durbacă, om de importanţa lui, şi electorală, şi politică, să rămână în rândurile noastre şi să fie alături de noi în această bătălie, ceea ce eu sper că se va întâmpla, dar decizia este una clară şi nu avem în sensul acesta probleme pe mai departe”, a spus Crin Antonescu.

Liderul PNL Galaţi, Victor Paul Dobre, a anunţat că la nivelul judeţului USL a convenit candidaţi comuni pentru mai bine de jumătate din localităţi. „Am impresia că dl Durbacă începe să gândească corect. Dacă ţine de USL, o să-i fie bine”, a spus Dobre.

Laude şi sport

Crin Antonescu a lăudat sala de sport de la Şendreni, unde a şi premiat cuplurile ajunse la nunta de aur, dar şi pe antrenorii şi jucătoarele echipei de handbal fete - nivel gimnazial, care a fost de două ori campioană naţională – în 2006 şi 2009 şi care anul trecut a ieşit pe locul doi. „Acolo este o investiţie pentru care s-a bătut primarul, iniţiată în timpul Guvernului Tăriceanu, şi terminată şi cu sprijinul ministerului doamnei Udrea. Am atacat de fiecare dată construcţia unor săli de sport făcute acolo unde ele nu se justifică. Unde am fost noi astăzi e vorba despre 550 de copii din comună care folosesc sala şi pentru performanţă sportivă, dar şi pentru orele de sport. Ministerul Dezvoltării a făcut foarte bine finanţând finalizarea acestei lucrări şi îi mulţumim!”, a spus Antonescu.

Şeful statului, comparat cu Ceauşescu

Liderul PNL a abordat şi teme naţionale. În opinia lui Crin Antonescu, preşedintele Traian Băsescu, nu a avut legitimitate să anunţe că anul viitor vor fi cu 300.000 de bugetari mai puţini în România şi l-a asemănat pe şeful statului cu Nicolae Ceauşescu: „Concedierea unor oameni se întâmplă în urma unor măsuri de natură administrativă pe care le ia un Guvern, un Parlament… Nu compar cele două personaje, şi nici perioadele, dar aşa ceva nu am auzit nici la Nicolae Ceauşescu, care, la plenara partidului, spunea ce urma să fie hotărât în Marea Adunare Naţională, sau ce are de făcut Guvernul: atâţia copii o să se facă, atâţia profesori, ingineri, atâta grâu la hectar. Eu ştiu de ce a făcut-o preşedintele, dorea să se legitimeze în faţa presei străine ca un om de dreapta şi ca un căpitan de vapor care conduce corabia reformei”, a spus Crin Antonescu.

Preşedintele PNL este optimist cu privire la electoratul USL: „Spre deosebire de jucătorii politici, electoratul care doreşte categoric o schimbare, şi care vede în USL alternativa, nu se scindează niciodată şi nu pleacă, aşa cum îşi imaginează poate Mircea Geoană şi alţi nemulţumiţi din PNL, din PSD sau din PC”.

Citit 2006 ori Ultima modificare Vineri, 25 Noiembrie 2011 23:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.