Încă un meci la CJ - Eugen Chebac, pus pe coji de nucă

Încă un meci la CJ -  Eugen Chebac, pus pe coji de nucă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe fondul sonor al refrenelor „Doamne, vino Doamne, să vezi ce-a mai rămas din oameni!” şi „Mai bine golan decât comunist” (care răsunau de la revoluţionarii ce protestau în faţa Prefecturii), preşedintele Consiliului Judeţului, Eugen Chebac, a primit un val de reproşuri din partea aleşilor USL.

La şedinţa extraordinară a Consiliului, convocată ieri de reprezentanţii PSD, PNL şi PC, au fost votate cele cinci proiecte care vizau investiţii la Spitalul TBC şi majorarea alocaţiei de hrană pentru persoanele instituţionalizate de la Protecţia Copilului. Preşedintele Chebac a trebuit să facă faţă acuzaţiilor de abuz în funcţie aduse de PSD şi PNL. PDL a încercat fără succes să introducă pe ordinea de zi stabilită de USL proiectele care vizau investiţii la Spitalul Judeţean „Sf. Apostol Andrei”, care au constituit mărul discordiei la şedinţa trecută.

 

„Să nu se mai repete!”

Cu severitatea cadrului didactic, vicepreşedinta CJ, liberala Tania Bogdan, i-a reproşat preşeditelui Chebac că a dispus abuziv suspendarea şedinţei, data trecută: „Eu cred că şi încetarea lucrărilor şedinţei ar fi trebuit să fie votată pentru că ne-aţi luat dreptul să mai facem interpelări, alte comentarii. Aţi suspendat iute şedinţa şi aţi lăsat-o în aer. Să nu ne mai jucăm cu vorbele şi să fim foarte atenţi altădată!”. Convins că între suspendare şi încetarea şedinţei nu e mare diferenţă, Eugen Chebac a susţinut că a respectat procedura, dar a promis că va fi mai atent de acum încolo. Tot Tania Bogdan a explicat motivele convocării aleşilor în şedinţă extraordinară: „Am fost extrem de neplăcut surprinşi de declaraţiile de presă făcute după şedinţa ordinară din luna noiembrie că, vezi, dragă Doamne, CJ nu ar susţine proiectele de dezvoltare durabilă a judeţului şi că ne punem de-a curmezişul bunelor intenţii pe care dl preşedinte le are. Întreaga activitate a CJ din ultimii trei ani dovedeşte că noi am susţinut hotărârile importante pentru dezvoltarea judeţului. În şedinţa trecută a fost pentru prima dată când am avut opinii diferite.

Dorinţa noastră este ca acest consiliu să funcţioneze bine, în interesul cetăţenilor, să colaborăm şi să discutăm suficient de mult încât să finalizăm tot ce este bine pentru sănătatea cetăţenilor din Galaţi, dar şi pentru întreg judeţul”, a mai declarat Tania Bogdan. Social-democratul Nicolae Bacalbaşa a spus că împreună cu colegii săi s-a simţit insultat de consideraţiile lui Chebac privind interesul consilierilor pentru indemnizaţia de şedinţă. Pentru că proiectele din cauza cărora s-a decis suspendarea şedinţei trecute prevedeau şi asfaltarea aleilor din curtea spitalului, Bacalbaşa, în stilul său original, a tras o concluzie uimitoare: „Pasiunile care au dus la insultarea noastră sunt legate de asfalt, cred că asfaltul din Galaţi are băgat în el etnobotanice, generează dependenţă şi de aici pasiuni”.

Sarcini noi pentru preşedinte

Preşedintele Chebac a catalogat şedinţa trecută drept „o neînţelegere”, „o sincopă” şi a încercat o reconciliere: „Încrâncenarea nu-şi are sensul, nimeni nu câştigă, au de pierdut cetăţenii judeţului Galaţi”. Chebac a încercat de cel puţin trei ori să declare închisă şedinţa CJ, dar de tot atâtea ori a fost întrerupt de aleşii PSD. Grupul social-democrat i-a cerut lui Chebac o informare privind sumele alocate din fondul de rezervă sau alte fonduri de la începerea mandatului până în prezent, ba mai mult, o informare lunară pe aceeaşi temă la fiecare şedinţă. Preşedintele CJ a susţinut că raportul preşedintelui este anual şi că regulamentul nu prevede aşa ceva.

Dar Tania Bogdan a insistat şi a cerut impunerea prin vot a obligaţiei preşedintelui de a face raportări lunare. Nemaiavând încotro, preşedintele Chebac a supus cererea PSD-PNL la vot şi ea a fost aprobată. Singurii care s-au abţinut de la vot au fost consilierii PDL. Social-democratul Dorin Butunoiu i-a pretins lui Eugen Chebac să-şi ceară scuze faţă de consilierii judeţeni USL, pe care i-a jignit prin declaraţiile de presă făcute, amintindu-i că sunt aceiaşi consilieri care l-au sprijinit trei ani de zile. Eugen Chebac a tăcut, apoi a declarat şedinţa închisă.

Citit 1729 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Decembrie 2011 23:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.