Interviu cu fostul premier Călin Popescu Tăriceanu „Incompetenţa şi corupţia, mărcile Guvernului Boc”
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Interviu cu fostul premier Călin Popescu Tăriceanu „Incompetenţa şi corupţia, mărcile Guvernului Boc”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „UNPR, un partid de dezertori politici şi oportunişti cum nu a existat până acum, care foloseşte cu eficienţă şantajul cel mai ordinar posibil pentru a-şi atinge scopul câţiva dintre liderii partidului” * „Traian Băsescu lansează teme politice parazite, care să îndepărteze opinia publică de la subiectul principal şi, dacă pici în capcană, ajungi să te domine” * „A doua marcă a Guvernului Boc, după incompetenţă, este corupţia, corupţie care alimentează baronii locali, căsuţa partidului şi care urcă până la vârf, la primul ministru” *

Spre deosebire de alţi lideri de partid, care au sfârşit pe uşa din dos a formaţiunii politice pe care au condus-o, se bucură în continuare de respectul şi aprecierea PNL, fiind liderul grupului parlamentar. Istoria recentă îl reţine drept premierul care i-a rezistat lui Traian Băsescu.

Vă oferim în exclusivitate un interviu cu fostul prim-ministru al României, Călin Popescu Tăriceanu.

- La Galaţi, traficul de ţigări e în floare, şi totuşi, Inspectoratul Poliţiei de Frontieră se mută la Iaşi. Cum comentaţi?

- Chestiunea aceasta îmi aduce aminte de o reclamă veche în România: o mână spală pe alta şi săpunul Bob pe amândouă. Cam aşa se întâmplă şi acum: mafia nu dispare, se recompune. Nu mă aştept atâta timp cât Traian Igaş conduce Ministerul de Interne să vedem nişte măsuri care să stopeze traficul de ţigări. De ce? Pentru că a doua marcă a guvernului Boc, după incompetenţă, este corupţia, corupţie care alimentează baronii locali, căsuţa partidului şi care urcă până la vârf, la primul ministru, aşa încât nimic mai firesc decât să-l vedem pe şeful poliţiei „sancţionat” cu mutarea la Iaşi.

- Galaţiul a pierdut deja instituţii cheie - Inspectoratul de Construcţii, Regionala CFR, în favoarea Constanţei sau Iaşiului. Nu cumva toate astea sunt menite să amortizeze şocul regionalizării?
- Sigur că pot exista măsuri cu bătaie lungă şi ascunse, însă eu nu cred în proiectul regionalizării. Eu cred în descentralizare şi nu în centralizare, pentru că tendinţa europeană în democraţiile avansate este de a aduce cât mai aproape de puterea şi decizia de cetăţean. Eu cred că proiectul de reorganizare nu e decât o încercare a actualului regim de a deturna atenţia cetăţenilor de la adevăratele probleme şi, mai mult, că nu se va realiza în actualul mandat sub nicio formă. Noi ne vom opune.

- Crearea USL cu mai bine de un an înainte de alegeri poate eroda imaginea Uniunii şi voturile populaţiei?
- USL a apărut ca o necesitate obiectivă. După alegerile din 2008 şi 2009 a urmat o depărtare a votanţilor de actuala putere şi creşterea unei stări de aşteptare către o alternativă. USL a venit ca răspuns la această aşteptare a cetăţenilor de creare a unei alternative serioase, solide, la actuala putere politică. S-ar putea ca unii să aibă aşteptări prea mari, dar eu cred că marea majoritate a cetăţenilor sunt realişti, ştiu că opoziţia nu poate lua deciziile în locul puterii. Avantajele şi impactul pozitiv al creării USL sunt mult mai mari decât posibilele riscuri.

- Se vorbeşte de scăderea în sondaje a USL şi de creşterea Partidului Poporului...
- Am văzut sondajele făcute de diferite institute care spun că de şase luni USL nu a scăzut în opţiuni. Şi înaintea alegerilor trecute au apărut formaţiuni de laborator precum Partidul Poporului, care nu au ţinut decât câteva luni. Am convingerea că e o apariţie efemeră.

- Cum funcţionează USL Galaţi dacă liderul PC, Eugen Durbacă, vrea Primăria, iar PSD-istul Eugen Chebac candidează cu UNPR?
- În ceea ce priveşte candidaturile USL Galaţi pentru preşedinţia Consiliului Judeţului şi Primăria Galaţi - dr. Nicolae Bacalbaşa şi Marius Stan - lucrurile s-au aşezat pe un făgaş corect şi eficient din perspectiva alegerilor. Celelalte personaje reflectă atitudinea pe care o văd des pe scena politică românească: persoane care au ambiţii politice personale şi care pentru a şi le duce la îndeplinire nu se dau în lături de la orice gest politic, orice compromis.

Mai presus de orice este interesul lor, exemplul cel mai bun fiind apariţia UNPR, un partid de dezertori politici cum nu a existat până acum, un partid care s-a înfiinţat între alegeri, fără să fi fost votat, şi care şi-a creat un grup parlamentar prin migraţia unora dintre parlamentarii aleşi pe listele altor partide. Un partid care nu are niciun fel de legitimitate politică şi care foloseşte cu eficienţă şantajul cel mai ordinar posibil pentru a-şi atinge scopul câţiva dintre liderii partidului. Un partid fără ideologie, plin de oportunişti, cei care nu şi-au găsit locul, care au fost din diferite motive marginalizaţi, au plecat la UNPR. Toate figurile mai mult sau mai puţin deplorabile au ajuns acolo.

Prin şantaj au obţinut poziţii în guvern, în structuri administrative şi se vorbeşte intens despre două fotolii ministeriale pe care le vor primi, de Externe şi de Agricultură. Nu au limită! Stai şi te întrebi cine e mai vinovat: cel care practică şantajul sau cel care îl acceptă. Cred că UNPR va fi un partid de existenţă efemeră ca şi partidul lui Dan Diaconescu.

- Un mare regret al liberalilor gălăţeni este că proiectul noului spital iniţiat în timpul mandatului dvs de premier a fost îngropat de actuala putere. Cum comentaţi în contextul în care Spitalul Judeţean colcăie de viruşi şi riscă să-şi piardă autorizaţia?
- Actuala putere închide spitale, noi ne-am pus problema să construim spitale. Ministrul Eugen Nicolăescu a dat curs propunerii mele de a construi opt spitale universitare de urgenţă regionale plus 20 de spitale judeţene. De ce, pentru că infrastructura spitalicească este una extrem de învechită, clădirile sunt infestate de viruşi şi trebuie o infrastructură nouă, modernă. Din păcate, la Galaţi actuala putere a îngropat proiectul. La Bacău, însă, clădirea spitalului nou este aproape terminată.

- Care este secretul în a-i ţine piept preşedintelui Traian Băsescu?
- Sincer, nu am stat să fac o analiză retrospectivă. Eu cred că Băsescu trebuia să înţeleagă că în fond, ca să glumesc, în fişa postului fiecare are atribuţiile lui. Nu am consimţit să cedez din atribuţiile primului ministru, cum se întâmplă astăzi cu Boc. Cu Constituţia în faţă, mi-am îndeplinit mandatul, delimitându-mă de încercările pe care Băsescu le făcea permanent, cu abilitate, de a intra în „curtea Guvernului”. Dorinţa lui ascunsă era să acapareze PNL, să-l facă să se topească într-o entitate mai mare în care el să ia deciziile, cum se întâmplă în PD. M-am opus pentru că am fost ales în fruntea PNL nu pentru a-i pune pe tavă partidul, ci pentru a duce mai departe istoria PNL, promovând valorile şi principiile liberale.

Există şi astăzi la foarte mulţi lideri politici atitudinea de a intra pe nesimţite în jocul propus de Băsescu. El lansează teme politice parazite care să îndepărteze opinia publică de la subiectul principal şi, dacă pici în capcană, ajungi să te domine. Eu am încercat să mă detaşez de schema asta şi cred că am reuşit.

Citit 4303 ori Ultima modificare Duminică, 11 Decembrie 2011 23:54

27 comentarii

 • postat de giancarlo
  Marți, 13 Decembrie 2011 22:59
  hahaaaa..se vede ca ii pare rau de decaderea personaal si succesul altuia, chiar si temporal, asa cum spune el!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de lele
  Marți, 13 Decembrie 2011 22:57
  cand inteligenta nu e in masura sa faca fata decaderilor politice, ii ramane doar atacul la adresa altor persoane!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Nicu
  Marți, 13 Decembrie 2011 11:33
  Scuze Domnule Ion Creanga. Crenguta il alintam noi in facultate pe un coleg, si.... a gresi este omeneste.
  Cat despre opiniile politice... avem dreptul liber sa alegem. Si este bine sa fim diferiti pentru ca imi este greu sa numesc reforma taiarea salariului meu cu 25 %, inchiderea a mii se scoli si spitale. Refoma Cuza consta in infiintarea de spitale si scoli. "Reforma de azi " cum ii spun unii, eu ii spun umilirea neamului meu. Si este trist ca sunt aplaudaci pentru asa ceva. Asta ca sa evitam persoanele, unde suntem in dezacord, si sa comentam doar faptele.
  0
  0
  Raportează
 • postat de horia
  Marți, 13 Decembrie 2011 01:35
  atacul nu e cea mai inteligenta forma de a iesi in evidenta cand vrei sa iti demonstrezi capacitatile!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ghilotina
  Luni, 12 Decembrie 2011 20:57
  Ce mai vrea si mamuțoiul ăsta de Tăriceanu ? nu a făcut nimic când a fost priministru și acum se trezește el vorbind despre alții să se uite în curtea lui și când acolo nu o să mai existe corupți sau hoți să vorbească e alții. Trecețti voi mai întâi pe le DNA și declarați cât ați furat și dați dovadă că sunteți curați și apoi poate vă mai credem până atunci ciocul mic
  0
  0
  Raportează
 • postat de Citize
  Luni, 12 Decembrie 2011 19:54
  Nea Motocicleanu asta vad ca-l doare de usl si nu sintetizeaza esentialul.Mi se rupe mie de clasa politica, care din 90 incoa, au fost pusi numai pe capatuiala(niste nenorociti si tembeli),care pe plan local au dus Galatiul de pe locul 4-5 dincolo de locul 13 ,si nici in ceasul al 12 lea, nu pricep, ca se darama sandramaua.Ne-a mancat undeva ,si am vrut in UE trebuie sa dansam "nemteste" indiferent ce pacalici alegem noi pe Dambovita,care nu au in cap decat interese individuale sau de grupuri mafiote.Mai, sa intelegeti macar acum ,ca ne trebuiesc niste oameni, care sa faca ceva, pentru Romania si nu pt clasa politica de care ne e scarba.Lasati dracului interesele de partid,ca nu intereseaza pe nimeni cum va scalambati si batjocoriti voi in parlament si in media,ca niste maimutoi ce sunteti.Rusine.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ella
  Luni, 12 Decembrie 2011 18:51
  se vede clar ca singur modlitate a liberalilor de a se prezenta in fata electoratului este atacul catre ceilalti ...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ion Creanga
  Luni, 12 Decembrie 2011 17:41
  @ 12 Decembrie 2011 15:10 postat de Nicu ... ref. "Mai Crenguta, strategia de laborator o vad. Nu vad si faptele."

  ... distinsa doamna/domnisoara "Vali" sa inteleg ca, pana la urma, esti de fapt homalaul "Nicu" sau, domnule "Nicu", dv sunteti avocatul/purtatorul de vorbe proaste al doamnei/domnisoarei cu pricina ??? ... dreacq sa va inteleaga/pieptane p'amandoi, puteti sa-mi spuneti "Ionel" ca vad, deja ne tutuim cu "Mai Crenguta" ... distinse domn, s-o lasam pe doamna/domnisoara in cele gospodaresti, "Ion Creanga" n-a intervenit ca sa faca prozelitism p'aici, doar sa-si spuna o parere iar daca te-a "oripilat" se cheama ca ai o problema medicala ... asta e, mai si suferim unii dintre noi de boala/sindromul "F 63.9" ptr. o anumita formatiune politica, sper sa-ti treaca -virgula - ca omul bolnav e neputicios si nu produce plusvaloare !!!


  ... din alt punct de vedere, ref. "Boc nu a avut angajata nici o secretara. De unde sa invete el management. Ca jurist nu il contest" ... "Ion Creanga" n-a pomenit numele nici unui politician in afara insului cu pricina, cel Homo politicus cu domiciliu la Cioflinceni - nume predestinat ptr. asa mare valoare care a stiut si, probabil, mai stie inca sa faca bani, vezi descriere, "Tariceanu avea o afacere de milioane de dolari" ... bineinteles ca n-a profitat deloc de pozitia de "varf" permanent, din 1990 al politicii dambovitene ptr. a excela ca afacerist, Doamne fer' ... mai pe scurt, e o expresie golaneasca, "hai jet", n-o folosesc ,iti spun numai calmeaza-te, ce-a fost rau, guvernarea Tariceanu a trecut, domnule !!!

  ... P.S. ... e un citat "Nu-i voi permite nici unui om să îmi limiteze şi să îmi degradeze sufletul prin a mă face să îl urăsc" / din Booker T. Washington, asa ca te saluta "povestitorul'!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de miha
  Luni, 12 Decembrie 2011 16:23
  Se vede din ceea ce spun ei ca romanii nu sunt pe lista lor de prioritati!
  0
  0
  Raportează
 • postat de mandea007
  Luni, 12 Decembrie 2011 15:56
  Cu tot respectul, nici nu am citit interviul, nici nu am sa-l citesc, asa ca, mai pe scurt, HAI SICTIR!
  Aveti voi Viata-Libera ce aveti cu ,,CHIORII" Adica aia care nu vad prea bine. Nu e cazul meu, dar ma gindesc, ca tot romanul impartial, daca ar vrea domnul Presedinte sa comenteze p-acilea ce s-ar face dinsul cu ,, hieroglifele" voastre?
  0
  0
  Raportează
 • postat de ionel i
  Luni, 12 Decembrie 2011 15:52
  cenu stie d.tariceanu este ca domnu dan diaconescu are la galati 3521 membri .am inteles ca pnl are peste 62 de membri.cand a fost la galati crin antonescu la statuia lui Bratianu mai era putin si cu tot cu Bratianu erau vreo 12 persoane dintre care 3 soferi de oficiali ,4 betivi si d.Bratianu care arata cu destu peste Dunare unde ar fi vrut sa fuga de rusine .sau nervi. asa ca...
  0
  0
  Raportează
 • postat de ionut
  Luni, 12 Decembrie 2011 15:45
  Tariceanu nu se gandeste decat la alegerile din 2012 de asta face astfel de declaratii care sunt nefavorabile adversarilor politici si astfel incearca sa castige teren, ceea nu se va intampla cu astfel de declaratii.
  0
  0
  Raportează
 • postat de mimi samponaru
  Luni, 12 Decembrie 2011 15:40
  ai dreptate ionele,chirurgul Ichim e mare ,dar nu are loc de incompetenta sado-masochista ,am vrut sa zic de alianta u.s.l. la galati.mai nou aud ca sef la Colegiu a fost numit cu unanimitate de voturi aureldr. nechita!daca si doctorii voteaza invers ,ce pretentii sa avem la muritorii de rand.PNL desi e partid istoric il mananca la desert psdu la galati.da si.au facut.o cu mana lor!
  0
  0
  Raportează
 • postat de MARIUS
  Luni, 12 Decembrie 2011 15:39
  DECAT SA FACA ASTFEL DE DECLARATII MAI BINE S-AR GANDI LA UN PLAN CARE SA FIE FOLOSITOR ACESTEI TARI SI CARE SA FIE FOLOSITOR TUTUROR ROMANILOR,DAR DUPA CUM SE VEDE EL SE GANDESTE CUM SA ELIMINE CONCURENTA LA ALEGERILE DIN 2012.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ionel iliescu
  Luni, 12 Decembrie 2011 15:32
  daca unii au fost doar de trei oripresedinti de tara-curat constitutional-,musiu tariceanu a fost doar de cinci ori insurat.si acum vine cu avioane ca ei e buni si altii e rai DAR UITA SA SPUNA CA LA GALATI UN SENATOR PNL NU ESTELASAT SA OPEREZE.DE marele doctor bacalbasaSi uite ca UNPRil sustine pe DOCTORUL PAUL ICHIM MARE CHIRURG pt. a opera la Galati. alianta contra naturii i.a facut vant din bacalbasa hospital Si mai spun ca .s in alianta sa le fie rusine!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Nicu
  Luni, 12 Decembrie 2011 15:10
  Mai Crenguta, strategia de laborator o vad. Nu vad si faptele.
  Cand a fost numit Prim Ministru, Tariceanu avea o afacere de milioane de dolari. Stia sa faca bani. Boc nu a avut angajata nici o secretara. De unde sa invete el management. Ca jurist nu il contest, insa ca prim ministru da. Rezultatele se vad. In zadar incercati atacuri la persoana, pe mine ma intereseaza profesionistul. Eu daca am o problema medicala merg la un chirurg bun, si nu ma inteteseaza decat ca el sa isi faca meseria bine. Nu merg sa caut daca iubeste femei, joaca carti sau are alte vicii legate de motociclete.
  Degeaba avem o masin buna daca nu avem si pilot bun. Duce masina in sant.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ela
  Luni, 12 Decembrie 2011 15:05
  Cel mai buna modalitate de aparare este atacul!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ady
  Luni, 12 Decembrie 2011 12:39
  numai UNPR-ul e un partid de dezertori politici şi oportunişti cum nu a existat până acum? Cati nu mai sunt care folosesc cu eficienţă şantajul cel mai ordinar posibil pentru a-şi atinge scopul si lanseaza teme politica parazite? Cate partide nu sunt incompetente, corupte si care ne-au adus in situatia in care ne aflam astazi?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ion Creanga
  Luni, 12 Decembrie 2011 12:12
  ... revin/reiterez, "tehnica" m-a lucrat
  @ 09:35 , postat de Vali ref "Domnule Neica Nimeni, cine iti da dreptul sa folosesti numele lui Ion Creanga,"


  ... distinsa doamna/ domnisoara Vali, chiar te apreciez ptr. post , ma indoiesc - sens : Neîncredere; ezitare, șovăială; îndoire - sa fii vre-un homalau si sa ai "numele/prenumele" conspirativ [ sic:))) ] "Vali"... daca te "semnai" - Valy - te persifla "povestitorul", sunt chiar Ion Creanga ... ai dubii, te invat, cauta in cartea de telefoane ... nu dezvolt "firoscosenia" guvernarii liberale ... in acea perioada si-un - Neica Nimeni -, prim-ministru, realiza mai mult decat al tau "pupil", Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu ... sau esti si tu, doamna/domnisoara, vreo motociclareasa in costum de chiele si ai partipriuri erotice cu loaza ... e - ghost word - "motociclareasa" !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ion Creanga
  Luni, 12 Decembrie 2011 12:08
  @ 09:35 , postat de Vali ref "Domnule Neica Nimeni, cine iti da dreptul sa folosesti numele lui Ion Creanga,"


  ... distinsa doamna/ domnisoara Vali, chiar te apreciez ptr. post , ma indoiesc - sens : Neîncredere; ezitare, șovăială; îndoire - sa fii vre-un homalau si sa ai "numele/prenumele" conspirativ [ sic:))) ] "Vali"... daca te "semnai" te persifla "povestitorul", sunt chiar Ion Creanga ... ai dubii, te invit, cauta in cartea de telefoane ... nu dezvolt "firoscosenia" guvernarii liberale ... in acea perioada si-un , prim-ministru, realiza mai mult decat al tau "pupil", Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu ... sau poate esti si tu una d'aia, "doamna/domnisoara" motociclareasa in costum de chiele si ai partipriuri erotice cu loaza ... e > "motociclareasa" !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Vijelie
  Luni, 12 Decembrie 2011 11:48
  La vremea ei ," vulpitza", lasa si"Corbului" ceva branzica.Dar a importat atata cascaval cu e-URI , ca n-ul mai deosebeam de al nostru. Si atunci "lupul de mare" s-a suparat pe "ravasul" din placinta .Asa de tare ca voia sa schimbe "patiserul'. Acum "vulpitza si corbul srl "vor iar patiserie.Pe cascavalul nostru.Sa vedem ,ce parere au consumatorii si producatorii la vot !
  0
  0
  Raportează
 • postat de Victoria
  Luni, 12 Decembrie 2011 10:38
  Victoras draga, salariul taiat cu 25%, spitale inchise si scoli inchise nu sunt atacuri , ci realitati de netagaduit.
  Liberalii cand au venit la putere au creat mecanisme economice, pentru ca erau constienti ca vor lucra cu aceeasi oameni in administratie. Asa a aparut cota unica de impozitare care a adus beneficii mari mediului de afaceri, blocarea automata a conturilor daca nu plateai darile la timp, etc. Adica un climat economic in care influenta umana sa fie cat mai mica. Si rezultatele au venit. Arata te rog cateva idei ale acestei guvernari, convinge-ma si pe mine.
  Si eu si tu vrem ceva mai bun pentru tara. Daca ne certam "coruptii tai sunt mai ceva decat coruptii mei" le facem jocul politicienilor. Eu zic sa cautam si de intesesul nostru si sa gandim cu capul si nu cu inima.
  0
  0
  Raportează
 • postat de victor
  Luni, 12 Decembrie 2011 10:17
  acest domn se apara si el prin diverse mijloace, arunca cu vorbe si atacuri la adresa altor partide care ar putea fi un imperiment in 2012. Singurul lucru care le-a mai ramas liberarilor ca sa apara in fata electoratului este atacul si apeleaza din ce in ce mai des la el.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Nicu L
  Luni, 12 Decembrie 2011 09:52
  Victorius, gura pacatosului adevar graieste. Ai dreptate, este imperios necesar un plan de salvare a Romaniei.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Victorius
  Luni, 12 Decembrie 2011 09:43
  Este foarte vizibil ca cei din PNL nu mai au cum aparea in fata electoratului si singura lor posibilitate a ramas doar atacul sa nu fii atacat.In loc sa iasa la atac cu satfel de afirmatii mai bine s-ar gandi la un plan pentru Romania si cetatenii acestei tari, dinc cate se vede nu prea exista un astfel de plan in mintile liberalilor.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Vali
  Luni, 12 Decembrie 2011 09:35
  Domnule Neica Nimeni, cine iti da dreptul sa folosesti numele lui Ion Creanga, Ion Roata, etc. Credeti oare ca daca folosti ideologia "mintiti, mintiti, ca daca ne cred 10 % ne-am atins obiectivul", mai prinde oare la romani? "Copacul se cunoaste dupa roade si omul dupa fapte."
  Nu ai fost in stare sa discuti argumentat pe tema articolului si ataci persoana. Asta era scopul.
  Credeti oare ca romanii au uitat ca salariile au fost taiate cu 25%, ca sute de spitale au fost inchise si sute de scoli au fost inchise? Eu am vazut asta ca incompetenta si nu reforma. Sa trimiti copii pe jos iarna la kilometri distanta doar ca sa faci economie de doi lei nu este reforma, ci este bataie de joc la adresa copiilor nostri in timp ce ai vostri merg la studiu in Elvetia. Voi va tratati bolile in strainatate si amaratul de roman trebuie sa isi cheltuie bruma de bani pe drumuri, pana la spital.Eu cred ca asta se numeste incompetenta.
  Ma uit la vecinii mei, au acelasi venit, dar traiesc diferit. Unul este destept si stie sa cheltuiasca banii, altul este mai putin destept si mereu se se imprumuta. Deci conteaza ce ai in cap.
  Suntem deschisi sa facem dezbatere de idei pe forum, pentru can-can si zoi mergeti in alta parte.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ion Creanga
  Luni, 12 Decembrie 2011 07:19
  ... sa-l intrebe cineva pe firoscosul asta, Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu, cum a ajuns in parlamentul actual, ( alegerile din 2008 ) unde a candidat loaza ca sa acceada, in ce colegiu parlamentar, ca ce dreacq, firoscosul avea noritorietate in primul rand printre motociclistii si courwele din Bucuresti iar Tări nu e Bombonel sa se ascunda la Tărtăsesti ...


  ....Radio Erevan a intrebat ptr lamurire iar distinsul politician a avut amabilitatea sa ne raspunda ...ne-a raspuns/lamurit/clarificat, Radio Erevan transimte integral inregistrarea materialuIui pus la dispozitie de sursa :

  Mesajul meu către ilfoveni
  Dragi ilfoveni, Voi candida la viitoarele alegeri parlamentare pentru Camera Deputaţilor, în colegiul 4 din Ilfov. Acest colegiu cuprinde localităţile Otopeni, Buftea, Corbeanca, Mogoşoaia, Gruiu, Snagov, Periş, Moara Vlăsiei, Ciolpani şi Baloteşti.Am luat această decizie pentru că Ilfovul este casa mea. Acum 10 ani am decis să ne mutăm la Ciofliceni şi am hotărât, împreună cu soţia mea Ioana, să ne creştem aici copiii. Pentru că aici suntem acasă.


  "Călin Popescu Tăriceanu a intrat în cele din urmă în Parlament. Lupta a fost foarte strânsă la Ilfov '

  În cazul său, suspansul s-a prelungit, pentru că nu reuşise să obţină mandatul de deputat de Ilfov, nici cu 50% +1 voturi şi nici după redistribuirea la nivelul judeţului Ilfov. Mandatul lui Tăriceanu s-a jucat la loteria numită "redistribuirea naţională".

  Potrivit Biroul Electoral Ilfov, Călin Popescu Tăriceanu a obţinut în Colegiul 4 10.121 voturi, iar Ştefan Thuma a obţinut în Colegiul 3, 10.139 voturi, adică cu 18 voturi mai multe decât premierul."

  ...q.e.d. ... insu are valoare cf. manea " Florin Salam Valoarea mea By Sapro02"
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.