Galaţiul elitelor - 37 de Cetăţeni de Onoare

Galaţiul elitelor - 37 de Cetăţeni de Onoare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ce au în comun fostul halterofil Nicu Vlad, artistul Teodor Munteanu, halterofilul Valeriu Calancea, IPS Casian, arhiepiscopul Dunării de Jos, boxerul Lucian Bute, compozitorul Temistocle Popa, gimnasta Ana Porgras, regretatul antrenor Zoltan David, inginerul Gelu Kahu, artistul Vasile Şeicaru, antrenorul Dorinel Munteanu, arbitrul Nicolae Rainea şi actorul George Motoi? Aparent nimic, dar cu toţii sunt Cetăţeni de Onoare ai oraşului Galaţi.

Potrivit regulamentului referitor la acordarea acestui titlu, votat de aleşi în 2005, persoanele nominalizate la acest titlu „se vor bucura de notorietate şi apreciere din partea comunităţilor din care fac parte sau la care aderă”. Deşi regulamentul interzice nominalizarea unei noi persoane în chiar plenul Consiliului Local, cu ocazia aprobării titlurilor, aleşii par să fi uitat cu desăvârşire acest lucru pentru că la fiecare şedinţă de ani buni încoace, aleşii propun în ultima clipă nume noi. Poate că v-aţi întrebat vreodată ce drepturi au cei 37 de Cetăţeni de Onoare, atâţia câţi am reuşit noi să identificăm până acum?

Cetăţenii de Onoare cu domiciliul în Galaţi vor beneficia gratuit de legitimaţie de călătorie pe mijloacele de transport în comun şi de intrare la spectacole şi manifestări culturale organizate de instituţiile aflate sub autoritatea Consiliului Local. Atât. Ar mai trebui spus că supremul titlul poate fi şi retras dacă persoana respectivă este declarată decăzută din drepturile civile de către o instanţă judecătorească pe baza unei hotărâri definitive, este condamnată definitiv sau cere expres acest lucru.

Citit 1937 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Decembrie 2011 23:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.