Staţia de epurare a apelor uzate este gata

Staţia de epurare a apelor uzate este gata
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Noua staţie de epurare ape uzate şi colector de canalizare asociat pentru oraşul Galaţi, executată de Contractorul Sistem Yapi şi Sub-Contractorul ERG Termrom, în cadrul Proiectului ISPA este gata şi recepţia va avea loc astăzi. Evenimentul, organizat de Primărie şi de SC Apă Canal are loc la Grădina Botanică, unde vor lua cuvântul atât constructorul cât şi consultantul tehnic IGIP – Carl Bro, dar include şi vizitarea noii investiţii. Valoarea contractului de 20.121.776,94 Euro a fost finanţată prin contribuţia Uniunii Europene prin Programul ISPA – 90,24 la sută din valoarea contractului, Guvernul Romaniei prin intermediul bugetului de stat – 5,68 la sută şi fonduri proprii ale SC Apă Canal SA Galaţi – 4,08 la sută.  Potrivit Apă Canal, "staţia de epurare are în componenţă două linii de tratare, respectiv tratare apă uzată şi tratare nămol generat. Apa uzată tratată mecanic va fi deversată în râul Siret. În paralel, nămolul de la decantoare ajunge într-un digestor unde fermentează. Prin fermentare rezultă biogaz care este utilizat în cadrul unei unităţi de cogenerare care va produce căldura şi energie electrică folosite în procesul tehnologic al staţiei de epurare. Nămolul tratat va fi eliminat la rampa de deşeuri Tirighina".

Citit 3427 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Decembrie 2011 23:52

4 comentarii

 • postat de GABY
  Joi, 15 Decembrie 2011 17:51
  CENTURA SI DRUMUL EXPRES SE FAC CAND VIN ALEGERILE NUMAI SA VEDETI ATUNCI CUM SE LAUDA MESERIASII NOSTRI CONSILIERI,SI SA VEDETI ATUNCI CAND LE DAU CHEILE TINERILOR DIN CANTEMIR LA ANL-URI,CUM SE DAU MARI CU REPORTERI SI ZIARISTI SI TOATA SUITA DE PRIN PRIMARIE! OM TRAI SI VOM VEDEA.
  0
  0
  Raportează
 • postat de gigi
  Joi, 15 Decembrie 2011 10:32
  vedeti ca aveti stelutele de la sigla ue afisata in mod eronat la intrare :)
  0
  0
  Raportează
 • postat de ce mai conteaza
  Joi, 15 Decembrie 2011 10:28
  TANDEMUL trioului a castigat dar cutia neagra a pandorei va ramane intredeschisa tot timpul pentru ca
  In consecinta emiterea si semnarea unor documente oficiale care atesta executarea unor actiuni/activitati din ..... si care de fapt nu au avut loc in fapt .......cu implicarea altor institutii si entitati in acest mod , constituie infractiune cu implicarea si efectele ce rezulta/Conform’’ art. 289 Cod Penal, falsificarea unui inscris oficial cu prilejul intocmirii acestuia, de catre un functionar aflat in exercitiul atributiilor de serviciu, prin atestarea unor fapte sau imprejurari necorespunzatoare adevarului ori prin omisiunea cu stiinta de a insera unele date sau imprejurari, se pedepseste inclusiv Tentativa se pedepseste’’
  0
  0
  Raportează
 • postat de flo
  Joi, 15 Decembrie 2011 09:41
  se poate! mai greu, dar se poate....
  la fel e si cu podul peste dunare, cu centura ocolitoare, cu drumul expres..etc
  trebuie sa vrei!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.