Audit la grădiniţele cu program prelungit

Audit la grădiniţele cu program prelungit
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco a cerut public Inspectoratului Şcolar al Judeţului Galaţi să facă verificări la toate grădiniţele cu program prelungit, pentru a vedea dacă se justifică sumele mari cerute în majoritatea cazurilor şi dacă nu poate fi redus costul alocaţiei de hrană, după ce Viaţa liberă a sesizat în repetate rânduri diferenţele de preţ foarte mari şi nejustificate la alocaţia de hrană.

Potrivit viceprimarului, în doar două unităţi de învăţământ preşcolar (nr. 53 – „Nicolae Labiş” şi nr 60 – „Arlechino”) alocaţia de hrană achitată lunar pentru un copil este de 7 lei. În rest, se plăteşte mult mai mult peste tot. Valoarea maximă, de 10 lei, este atinsă în şapte dintre cazuri (Grădiniţa cu program prelungit nr. 1 – „Luceafărul”, nr. 5 – „Elena Doamna”, nr. 7 – „Cristal”, nr. 9 – „Sf. Nicolae”, nr. 32, nr. 39 – „Dumbrava minunată” şi nr. 45 – „Parfumul teilor”). „

"Având în vedere că peste tot le sunt oferite copiilor aceleaşi produse, mi se pare anormal să existe diferenţe atât de mari! Am avut o discuţie şi cu dl inspector general şi am convenit că se va implica în rezolvarea acestei situaţii pentru că nu e corect să cheltui banii cum se întâmplă la ora actuală mi se pare foarte mult zece lei în condiţiile în care se demonstrează că se poate şi cu 7 lei”, a declarat Ciumacenco.

Citit 4386 ori Ultima modificare Joi, 15 Decembrie 2011 18:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.