Raportul de activitate pe 2011: „Poliţia Locală, un rău necesar”
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Raportul de activitate pe 2011: „Poliţia Locală, un rău necesar”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Şeful Poliţiei Locale Galaţi, Cristian Gâscă, a prezent bilanţul activităţii pe 2011 al instituţiei pe care o conduce * Au fost enunţate realizările, dar şi minusurile înregistrate în anul precedent

Fosta Poliţie Comunitară, „rebrenduită” anul trecut sub denumirea de Poliţia Locală, şi-a prezentat zilele acestea primul raport de activitate, cel pe 2011.La invitaţia directorului Cristian Gâscă au fost prezenţi conducătorii instituţiilor care desfăşoară activităţi comune cu Poliţia Locală, alături, bineînţeles, de reprezentanţii municipalităţii gălăţene: primarul Dumitru Nicolae şi viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

În prezentarea raportului de evaluare a activităţii pe 2011, Cristian Gâscă a evidenţiat rezultatele obţinute de instituţia pe care o conduce, dar nu a uitat nici să-i amintească pe angajaţii cu rezultate nesatisfăcătoare.

Acţiunile poliţiştilor locali s-au soldat cu constatarea a 217 infracţiuni, dintre care 101 constituie furturi. Numărul sancţiunilor aplicate s-a ridicat la 15.881, valoarea totală a amenzilor fiind de aproximativ 2.106.000 de lei (circa jumătate de milion de euro).

Unul dintre punctele slabe al raportului prezentat a constat în sancţiunile disciplinare acordate unui număr de 20 de poliţişti locali, datorită săvârşirii unor abateri.

Cel de-al doilea aspect negativ constă în faptul că la tragerile de exerciţiu cu armamentul din dotare doar un sfert din efectivul de poliţişti a obţinut calificative de „Bine” şi „Foarte bine”. 

Concluzia directorului Cristian Gâscă a fost că în anul 2011 Poliţia Locală a lucrat „cu oamenii mai puţini din păcate, dar cu atribuţiuni cu 80 la sută mărite.”

Una caldă, alta rece

Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco a venit cu laudele şi mulţumirile la adresa Poliţiei Locale, în timp ce primarul Dumitru Nicolae a reliefat problemele existente. „Activitatea mea se intersectează în fiecare zi cu a dumneavoastră. Numai dacă eşti cârcotaş poţi să spui că cei de la Poliţia Locală nu îşi fac treabă. Prezenţa dumneavoastră în stradă este un lucru benefic pentru oraş şi foarte multe lucruri rele care ar putea să se întâmple reuşiţi să le preveniţi. Vă felicit, chiar ştiu cât de mult încercaţi să vă faceţi datoria. Nu vă aşteptaţi să vă facă nimeni statuie!”, a fost mesajul viceprimarului Nicuşor Ciumacenco către poliţiştii locali.

Lipsa autorităţii, greşelile voite sau nu din procesele verbale şi o mai mare implicare în problemele din sectorul construcţiilor au fost punctele critice ale Poliţiei Locale pe care Dumitru Nicolae le-a enumerat. „În primul rând trebuie să spun că Poliţia Locală este un rău necesar! Însă trebuie să creştem autoritatea acestei instituţii în oraş. Sunt mulţi tineri şi nu numai certaţi cu morala. În momentul în care un poliţist întoarce spatele ca să nu intre în conflict cu ei e deja un punct pierdut. Nu îmi plac procesele verbale de contravenţie completate greşit. Bineînţeles, că ajung la noi şi nu putem să le aplicăm. Este neglijenţă dorită! Trebuie să avem autoritate mare la indisciplina în construcţii. Dacă noi nu luăm măsuri, necazurile ne ajung din urmă”, a sunat atenţionarea primarului către poliţiştii locali.

Citit 5613 ori Ultima modificare Marți, 14 Februarie 2012 23:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.