Cum a pierdut Galaţiul peste un milion de euro în viscol

Cum a pierdut Galaţiul peste un milion de euro în viscol
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astăzi, Galaţiul ar fi putut să fie mai bogat cu circa 1,16 milioane de euro sau cinci milioane de lei, bani pe care i-ar fi putut primi de la Guvern, pentru acoperirea cheltuielilor suplimentare cu acţiunile de deszăpezire din ultima perioadă. Însă, pentru a obţine această sumă, ar fi trebuit ca în termen de 13 ore, de la 19.00 seara la 8.00 dimineaţa, toţi cei 65 de primari din judeţul Galaţi să întocmească rapoarte financiare bine justificate şi tot în acest interval cei din Prefectură să le verifice şi să „dea verde” cererii astfel încât ea să fie dimineaţa pe masa Guvernului. Lucru care, evident, nu s-a întâmplat. Unii primari deja au început să protesteze cu privire la împărţirea teoretică a banilor, sugerând că repartizarea ar putea avea legătură cu politica.

Să împarţi pielea ursului din pădure pe criterii politice
Dacă iarna e grea şi banii se termină, există posibilitatea ca Guvernul să aloce primăriilor, de la fondul de intervenţie, sume suplimentare pentru deszăpezire, a explicat prefectul Paul Florea. Unii primari chiar au cheltuit mai mult, căci au lucrat pe un drum judeţean (deşi era responsabilitatea CJ-ului) doar pentru a nu-şi lăsa localnicii fără alimente sau medicamente.

Primarul comunei Valea Mărului, Virgil Doca  (PSD), spune însă că ar fi fost defavorizat de prefect, spre deosebire de vecinii săi, edilii din Corni şi Cudalbi, care sunt de la PDL: „Am solicitat 210 milioane [lei vechi] şi iniţial mi s-a spus că voi primi 96. După ce am vorbit cu prefectul, am aflat că voi primi toată suma. Nu am nimic cu nimeni, dar am aflat că la Corni s-a cerut 100 de milioane şi s-a dat OK-ul pentru 300”.

Mai cerem şi săptămâna viitoare!
„Acum două zile am primit un fax de la Guvern, în care ni se cerea să transmitem o situaţie cu banii necesari cheltuielilor suplimentare activităţilor de deszăpezire din judeţ. Timpul a fost foarte scurt, doar o treime din primari au răspuns acestei solicitări. În total, am cerut Guvernului o sumă de circa 50 de miliarde lei vechi [cinci milioane lei] dar nu ni s-a aprobat nici un leu. Nici nu aveau cum să ne acorde această sumă, întrucât ea nu a fost justificată clar, cu acte, plus că este mult prea mare faţă de necesarul din teritoriu”, spune Paul Florea.

Acesta continuă: „Până la urmă, discuţiile sunt inutile, căci oricum nu am primit nici un leu! Valea Mărului a cerut o sumă, noi am considerat că ar avea nevoie de mai puţin, după care am revenit la cea cerută iniţial. La Corni însă ei au cerut mai puţin, iar noi am majorat suma ştiind ce probleme au acolo cu deszăpezirea”. Prefectul spune însă că „timpul nu este pierdut; vom solicita primarilor rapoarte justificate până săptămâna viitoare, astfel încât să cerem Guvernului o sumă bazată pe calcule reale. Şi spun acest lucru, deoarece sunt şi cazuri în care facturile la deszăpezire pot fi suspectate că au fost umflate, existând vreo 14 drumuri judeţene care, deşi apar mereu pe lista celor propuse a fi deszăpezite, nu văd lama tractoarelor niciodată iarna şi pe care doar soarele le curăţă de omăt… Oricum, o situaţie clară şi în această privinţă o vom face după ce vom depăşi toate problemele stringente, legate de iarnă”.

Citit 2085 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Februarie 2012 18:14

20 comentarii

 • postat de agurida
  Sâmbătă, 18 Februarie 2012 11:00
  Primarul Nicolaie este primarul galatiului si nu are nici o legatura cu celelalte comune din judet si se afla toti in subordinea CJ-ului.Raman mirat, cand vad ca unii postaci,il fac responsabil cu dezapezirea in judet pe Nicolaie....nu are nici o legatura,sula cu prefectura.Unii trag tare cu voturile,ca nu stim sa votam.....mare este gradina Domnului,ei nu stiu ce este ala un primar,dar vor altul si tare imi este teama ca acela pe care si-l doresc sa nu fie mai slab profesional decat actualul.Uitati-va ,proba de prostie,la primarul din Valea Marului,el nici acum nu stie ca sau schimbat banii,in tarisoara asta,pe asta cine l-a ales.....nu cumva aia care pretind ca Nicolaie sa dezapezeasca drumurile judetene?????
  0
  0
  Raportează
 • postat de Claudiu
  Vineri, 17 Februarie 2012 12:58
  Google castiga miliarde de dolari anual din reclama fara sa imparta nimic cu noi. Insa din 9 aprilie 2012, noul motor de cautare WAZZUB va oferi 50% din profituri utilizatorilor!!! Pentru aceasta trebuie doar sa va inregistrati. Inscrierile se fac doar pana pe 9 aprilie 2012, numai pe baza de invitatii de la alte persoane inscrise deja. Cei interesati pot accesa linkul-invitatie de mai jos pentru inscriere http://signup.wazzub.info/?lrRef=561c7
  0
  0
  Raportează
 • postat de Claudiu
  Vineri, 17 Februarie 2012 12:57
  Google castiga miliarde de dolari anual din reclama fara sa imparta nimic cu noi. Insa din 9 aprilie 2012, noul motor de cautare WAZZUB va oferi 50% din profituri utilizatorilor!!! Pentru aceasta trebuie doar sa va inregistrati. Inscrierile se fac doar pana pe 9 aprilie 2012, numai pe baza de invitatii de la alte persoane inscrise deja. Cei interesati pot accesa linkul-invitatie de mai jos pentru inscriere http://signup.wazzub.info/?lrRef=561c7
  0
  0
  Raportează
 • postat de delia
  Joi, 16 Februarie 2012 20:31
  asa se intampla cand la conducerea primariei se afla oameni care nu gandesc in folosul comunitatii ci doar la realizarea persoanala
  0
  0
  Raportează
 • postat de alexa
  Joi, 16 Februarie 2012 20:26
  INCOMPETENTA..aceasta este caractiristica principala care ii caracterizeaza pe acesti primari care trateaza totul cu multa nepasare si indiferenta
  0
  0
  Raportează
 • postat de auras
  Joi, 16 Februarie 2012 20:24
  cand comoditatea e prea mare e normal sa se intample astfel de lucruri , din pacate
  0
  0
  Raportează
 • postat de Sorin
  Joi, 16 Februarie 2012 14:44
  Unde sunt cei care primesc ajutoare sociale sau bani pentru incalzire?Cei care asteapta lunar posta sa le aduca banuti fara sa munceasca(din ,,n'' motive),cei care-si primesc facturile la gaze cu multa reducere?Sa iasa frate sa fie de folos comunitatii fiindca de asta iau bani!In alte tari asa se procedeaza.Nu sta nimeni cu picioarele pe pereti si asteapta sa-i cada in gura fara sa faca nimic.Asa nu s-ar plati alti oameni pentru deszapezire ....
  0
  0
  Raportează
 • postat de doina23
  Joi, 16 Februarie 2012 12:54
  Cred ca primarii psd-isti ar trebui sa mai invete de la ceilalti si sa incerce macar pe ultima suta de metri sa obtina cate ceva pentru orasenii de care raspund. Trebuie sa profitam de sansele pe care le avem!
  0
  0
  Raportează
 • postat de mioara
  Joi, 16 Februarie 2012 12:49
  am fi putut fi mai bogati azi daca cei din conducerea acestui oras si-ar fi pus osul la treaba si mintea la contributie.
  0
  0
  Raportează
 • postat de nae
  Joi, 16 Februarie 2012 12:48
  Nu am avut nimic de castigat de cand a devenit primar Dumitru Nicolae,ba din contra am avut numai e pierdut!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de oana
  Joi, 16 Februarie 2012 12:41
  oare de cate ori ne-au demonstrat cei din primarie ca nu merita scaunul pe care il ocupa? Avem nevoie de cine care sa ne apare si sa fie in folosul nostru nu sa nu-i pese de noi.
  0
  0
  Raportează
 • postat de laur
  Joi, 16 Februarie 2012 12:37
  comoditatea si neglijenta primariei a demonstrat inca o data ca noi suntem cei care avem de pierdut. Pierdem o gramada de bani din cauza lor.
  0
  0
  Raportează
 • postat de alex
  Joi, 16 Februarie 2012 12:34
  asta se intampla datorita ca ne-am lasat cumparati cu mai nimica inainte de alegerile trecute, anul acesta nu se va mai repeta. La conducere vom pune pe cineva care stie ce are de facut, nu sa dea cu piciorul la niste bani care erau necesari pentru aceasta perioada.
  0
  0
  Raportează
 • postat de vlad_vladutz
  Joi, 16 Februarie 2012 11:43
  Nu va fie de mirare ca am mai pierdut alti bani! Momentan nu avem oameni competenti la conducere, dar sper ca la urmatoarele alegeri lumea va iesi la vot si vor vota cu cap, nu cu cei care platesc mai mult ca sa obtina un vot pentru ei.
  0
  0
  Raportează
 • postat de saramaria
  Joi, 16 Februarie 2012 11:40
  Trebuie schimbati actualii primari! Majoritatea sunt PSD-isti si nu au facut decat sa tina lucrurile pe loc.
  0
  0
  Raportează
 • postat de mirabela
  Joi, 16 Februarie 2012 11:19
  Cei de la Primarie demonstreaza inca o data ca nu apara interesele galatenilor.
  0
  0
  Raportează
 • postat de cosmin
  Joi, 16 Februarie 2012 11:13
  Astfel de situatii vor mai avea loc atat timp cat la conducerea Primariei se afla oameni care nu actioneaza in avantajul cetatenilor.
  0
  0
  Raportează
 • postat de scostel
  Joi, 16 Februarie 2012 10:50
  daca suntem condusi de oameni care nu gandesc si nu actioneaza eficient in rezolvarea problemelor avem parte de astfel de situatii si dau cu piciorul la niste bani care ar fi fost foarte utili in aceasta perioada. Dar ce pretentii sa avem de la tovarasul Nicolae?
  0
  0
  Raportează
 • postat de sara
  Joi, 16 Februarie 2012 10:47
  vom avea de suportat cu totii datorita lipsei de interes al primariei, daca nu erau atat de comozi si se miscau mai repede am fi putut beneficia de acesti bani, dar cum lipsa de interes la ei si comoditatea e in floare cum sa actioneze intr-un fel?
  0
  0
  Raportează
 • postat de negonic
  Joi, 16 Februarie 2012 07:42
  Unii cer o anumita suma de bani ,dar primesc de trei ori mai mult.Cine cunoaste mai bine relitatea,cei de la judet ,sau cei de la fata locului?Sunt cumva alte interese de se pompeaza banii cu atata darnicie?
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.