Locurile de parcare cu plată din Piaţa Centrală sunt goale

Locurile de parcare cu plată din Piaţa Centrală sunt goale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Piaţa Centrală din Galaţi a fost, este şi va rămâne o zonă extrem de aglomerată, în special pentru şoferi. Aceştia rămân consecvenţi principiului că cea mai bună parcare este cea fără plată! O dovedeşte faptul că pentru cei mai mulţi dintre gălăţenii care ajung în Piaţa Centrală, cele 200 de locuri de parcare cu plată, întreţinute şi marcate conform normelor rutiere în vigoare, nu prezintă niciun fel de interes. "Noi avem numai în zona <Legume-Fructe> în jur de 80 de locuri de parcare, foarte rar folosite de şoferi", spune Monica Nicolau, reprezentanta Societăţii "Administraţia Pieţelor Agroalimentare" Galaţi. Aşa era şi ieri, când, cu excepţia unei maşini de Poliţie parcată la DNA, şi a altor 5-6 maşini particulare, parcarea era goală. În schimb, toată zona aferentă străzii Traian, între Tecuci şi Eroilor, era plină de maşini parcate în diagonală. Evident, acolo nimeni nu a venit să le ceară taxă de parcare.
Tot pe acelaşi tronson rutier gălăţenii sunt invitaţi insistent să folosească şi parcarea subterană de sub Halele Noi, numai că această parcare nu mai este publică de mai bine de un an de zile decât pentru cei cu licenţe. "În această parcare sunt acceptate doar maşini care plătesc o taxă de licenţă de 186 de lei pe lună", spune paznicul de la intrarea în parcare. Cireaşa de pe tort o găsim totuşi în zona de coabitare a microbuzelor, autobuzelor, tramvaielor, taxiurilor, maşinilor proprietate privată şi nu în ultimul rând a pietonilor. Vorbim despre porţiunea din faţa Halelor Noi, acolo unde ieri nu aveai un loc să arunci un ac. Traficul se desfăşura cu viteza melcului, în peisaj apărând brusc şi câteva utilaje cu rol de cârpit asfaltul. Oamenii spun că preferă să păstreze cei 1,5 lei pe care i-ar da pentru o oră de parcare şi să-şi cumpere o legătură de ceapă de în plus. "Este cam acelaşi lucru, nu există diferenţă între parcarea cu plată şi cea fără plată, de ce să nu păstrez banii", spune Daniel Roşu, un tânăr care tocmai îşi parcase maşina pe marginea străzii Traian.

Citit 2603 ori Ultima modificare Luni, 23 Aprilie 2012 21:38

7 comentarii

 • postat de observatorul Mitica
  Marți, 24 Aprilie 2012 23:39
  multi potentiali clienti pleaca pentru ca nu au acces la parcare,coboara in piata pe Tecuci si se razgandesc ,merg in alta parte...de ce? doar se plateste fara nici o zi intarziere chiria fratilor...unde sunt clientii?..n-au intrat ca doar e bariera pusa..iar pe strada sunt dube care au marfa in ele pentru tarabele din fata ca doar in interior au voie numai o ora...Cine ia masuri? Sugestie....faceti parcare cu taxa si la semafor pe Tecuci caci tot piata centrala este.....
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cosminn
  Marți, 24 Aprilie 2012 18:24
  Unde naiba ati vazut voi pe-afara pe la centrele comerciale sa platesti parcarea? La noi e foame de bani si toti vor sa se imbogateasca peste noapte nefacand nimic.
  Daca parcarile sunt goale probabil sunt multumiti cu ele asa, fara sa aduca profit. Eu ma gandesc ca ar putea sa puna 0.5lei, 0.5 lei de la 10 persoane e mai bine decat 1.5 lei de la nimeni. :)
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cosminn
  Marți, 24 Aprilie 2012 18:24
  Unde naiba ati vazut voi pe-afara pe la centrele comerciale sa platesti parcarea? La noi e foame de bani si toti vor sa se imbogateasca peste noapte nefacand nimic.
  Daca parcarile sunt goale probabil sunt multumiti cu ele asa, fara sa aduca profit. Eu ma gandesc ca ar putea sa puna 0.5lei, 0.5 lei de la 10 persoane e mai bine decat 1.5 lei de la nimeni. :)
  0
  0
  Raportează
 • postat de Felix
  Marți, 24 Aprilie 2012 10:08
  DACA ACOLO VOR INSTALA PARCOMETRE,SA VEZI INGHESUIALA LA ELE,CA VIN AIA CU CARACATITA SI LE-O PUN ! SA VEZI CIVILIZATIE DUPA AIA!
  0
  0
  Raportează
 • postat de galatean
  Marți, 24 Aprilie 2012 09:35
  Problema nesimtirii soferilor din Piata Centrala este veche.Multi dintre acesti soferi daca ar putea s-ar duce cu masina in magazin, avand impresia ca i-a facut mamitica lor in masina.Spatiul de acces dinspre pescarie catre piata de legume este mereu ocupat de un Cielo alb parcat pana in bordura, fapt ce obliga cetateanul sa urce pe acel trotuar inalt avand sacose, parul alb si baston in mana.Nimeni din Administratia Pietei sau din partea politiei nu intervin pentru reglementarea accesului si parcarii civilizate a masinilor.Daca si usa de la vest de la intrarea la etaj, a stat legata cu sarma de sarbatorile de iarna pentru ca era mare lucru sa puna un maner de care sa deschizi usa....Ca sa vedeti ce gospodar este directorul Zaharia tinut pe functie de primar ca facand parte din acelasi partid,PSD. Si ne mai mira critica strainilor cand noi romanii suntem confundati cu tiganii!?Daca usa aia legata cu sarma in locul manerului era fotografiata de un strain, iata imaginea Galatiului si a galatenilor in strainatate...

  Sunt multe de spus, insa indolenta, nepasarea si bataia de jo a celor pe care i-am pus sa fie gospodari in Galati, lasa de dorit intrucat primeaza propriile interese si nu problemele colectivitatii.

  De aceea trebuie sa gandim de mai multe ori in cabina de vot!
  0
  0
  Raportează
 • postat de AR
  Marți, 24 Aprilie 2012 08:17
  este prea scumpa taxe de parcare..pt ce sa dau 1,5 lei ca sa ce? sa-mi stea vara masina in soare la 45 de grade iar cand ma urc in ea sa fie 100 de grade ?? Macar n-ai bunul simt sa faca ceva amenajat adica sa fie umbra si sa nu o ploua..deci pt ce sa dau bani? ca sa..nimic!
  0
  0
  Raportează
 • postat de kuyt
  Marți, 24 Aprilie 2012 07:48
  in piata dunarea e la fel. parcarea dinspre capatul troleului, cea cu plata, e mereu goala sau in tot cazul cu multe locuri disponibile pentru "pietari". dar cata vreme politia comunitara, cat si cei de la sectia 3 stau impasibili, acestia folosesc spatiul pietonal de pe aleea comertului, unde isi lasa masinile ca spatiu de depozitare a produselor, cu saptamanile, gradinile blocurilor au ajuns toaleta lor publica, iar injuraturile lor matinale umplu urechile copiilor nostri inca de cand se dau jos din pat... de remarcat ca la accesul spre aleea comertului e un semn cu accesul interzis, ignorat in permanenta. ce sa te mai miri?! vai de capul nostru, ne meritam soarta... o sa ajungem pana la urma la razboi cu ei... daca politia nu-si face datoria o sa ne haiducim noi probabil.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.