Candidaţii USL, scoşi în public de Ziua Muncii!
Foto: Ionatan Ţuţu

Candidaţii USL, scoşi în public de Ziua Muncii!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

* A lipsit premierul Victor Ponta, reţinut la Bucureşti cu formarea Guvernului * Au venit însă Crin Antonescu şi Daniel Constantin care au atacat la scenă deschisă fosta putere executivă *

Aproximativ 3.000 de susţinători ai Uniunii Social Liberale şi-au petrecut, ieri, câteva ore bune din Ziua Muncii la spectacolul organizat pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor. Cele trei partide, ajunse de câteva zile la Putere în România, au profitat de faptul că oamenii erau liberi şi le-au prezentat candidaţii pentru primăriile din judeţ, dar şi pe cei doi candidaţi pentru Primăria municipiului Galaţi şi pentru preşedinţia Consiliului Judeţului. Invitaţii de onoare au fost liderii USL, Crin Antonescu şi Daniel Constantin, premierul desemnat Victor Ponta lipsind motivat de la întâlnire, acesta fiind preocupat de ultimele detalii privind alcătuirea guvernului.

Pe scenă au urcat atât Marius Stan, candidatul USL pentru Primăria Muncipiului Galaţi, cât şi Nicolae Bacalbaşa. Dacă primul a fost, în discursul său, destul de moderat şi le-a vorbit oamenilor despre ce ar vrea să facă dacă ajunge primar, cel de-al doilea a lansat un atac dur asupra fostei guvernări, pe care a numit-o „cancerul PDL”. „Sunt medic, tocmai de aceea vă spun că astăzi este o zi specială… O dictatură, ca un cancer, a fost învinsă. Am reuşit să-i dăm afară. Noi vrem acum să oferim o nouă abordare ideii de guvernare”, a strigat Bacalbaşa la microfon.

Mulţumiri lui Durbacă

Un loc aparte în discursurile liderilor politici l-a avut fără îndoială Eugen Durbacă, liderului PC mulţumindu-i-se din toate direcţiile pentru că este alături de USL. Cele mai calde au fost cele venite chiar din partea şefului său de partid. „Este bine că domnul Eugen Durbacă a înţeles că USL trebuie să rămână unit. Eu personal îi mulţumesc pentru că îl sprijină pe Marius Stan în cursa pentru fotoliul de primar”, a precizat Daniel Constantin. Acesta l-a atacat dur şi pe liderul PDL Mircea Toader, cerându-le oamenilor să-l lase în afara Parlamentului.

Daniel Constantin a mai spus că abia aşteaptă să colaboreze cu Nicolae Bacalbaşa într-o relaţie ministru al Agriculturii-preşedinte de CJ, în vederea găsirii unor căi moderne de dezvoltare rurală. Şi Crin Antonescu le-a promis oamenilor prezenţi la lansarea oficială a candidaţilor că în toate politicile pe care USL-ul le va promova, munca va fi respectată – făcând practic o legătură cu Ziua Muncii. Acesta a fost nevoit să explice oamenilor de ce colegul de alianţă Daniel Constantin a strigat cât a putut de tare la Galaţi că Puterea s-a schimbat, în condiţiile în care Galaţiul este condus de ani de zile de PSD şi PNL: „Era o exprimare generică!”. După plecarea liderilor politici, cei prezenţi pe platoul din faţa Casei de Cultură au avut parte de un spectacol susţinut de Benone Sinulescu şi Irina Loghin. Şi pentru că tot era zi de sărbătoare, grătarele au sfârâit în jurul mulţimii. Au beneficiat de mici şi bere fără alcool gratuite cei care prezentau invitaţii-tichete, primite de la partide.

Citit 1975 ori Ultima modificare Marți, 01 Mai 2012 20:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.