Echipa lui Ciumacenco: Zece consilieri pentru Galaţi

Echipa lui Ciumacenco: Zece consilieri pentru Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Proiectul "Zece pentru Galaţi" propus de candidatul independent la Primăria municipiului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco, aduce în faţa gălăţenilor zece profesionişti recunoscuţi în domeniile lor de activitate, oameni care şi-au făurit singuri un nume şi şi-au demonstrat performanţa.

 

Arafat de Galaţi - Doctorul SMURD, Angel Trifan

"Arafat de Galaţi”, aşa este supranumit dr. Angel-Liviu Trifan, de care depind, în fiecare an, peste 80.000 de vieţi, oameni aflaţi pe linia dintre viaţă şi moarte sau, în limbajul halatelor albe, 80.000 de urgenţe medico-chirurgicale. Ce să înseamnă să fii salvat de două ori din ghearele morţii ştie doamna Elisabeta Kiraly care, de aproape doi ani, a devenit mama grijulie a echipajelor SMURD coordonate de dr. Trifan. În fiecare zi le aduce de mâncare şi, ca să nu se răcească în timp ce echipajele sunt plecate în misiune să salveze alte vieţi, a adus un cuptor cu microunde. Şi ca să le fie munca mai uşoară, două aparate de aer condiţionat. Refuză cu tărie să ia vreun leu pe mâncare şi spune că, dacă ar rămâne fără bani, tot ar veni în fiecare zi să le aducă măcar o pâine. „Medicii SMURD au cea mai grea meserie din lume. Am prins o dragoste pentru toţi, nu doar pentru dr. Trifan, care este un om deosebit”, ne-a mărturisit inimoasa doamnă.

Dr. Angel Trifan, în vârstă de 44 de ani, a absolvit Facultatea de Medicină la Constanţa, a obţinut o bursă SOROS la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Târgu Mureş şi apoi, ca medic primar în medicina de urgenţă, a urmat şi un rezidenţiat în a doua specialitate, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, devenind medic specialist anestezie terapie intensivă. Are peste 12 ani de experienţă profesională în cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi.

Tache Bocănială - Bărbăţie şi Credinţă

Ordinul “Bărbăţie şi Credinţă” în grad de “Cavaler” cu însemn pentru militari şi Semnul onorific “În Serviciul Patriei” pentru ofiţeri sunt distincţiile prin care i-au fost recunoscute meritele fostul şef al poliţiştilor gălăţeni şi adjunct al şefului Poliţiei Române, Tache Bocănială. Din cei 55 de ani de viaţă, 27 a lucrat în calitate de ofiţer de poliţie în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, urcând, treaptă cu treaptă, ierarhia gradelor militare şi profesionale, ajungând în prezent General de brigadă în rezervă. Ca adjunct al Inspectorului General al Poliţiei Române, a coordonat la nivel naţional Direcţia de Combatere a Crimei Organizate, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane, Agenţia Naţională Antidrog, Oficiul Naţional pentru Protecţia Martorilor şi Direcţia de Operaţiuni Speciale. Doctor în drept, absolvent al Colegiului Naţional de Afaceri Interne, Tache Bocănială a intrat în Barou, împletind activitatea de avocat cu cea de lector la Institutul Naţional de Pregătire şi Perfecţionare a Avocaţilor şi la Universitatea “Danubius” din Galaţi, numele lui figurând pe o lungă listă de lucrări de specialitate publicate.

Ca pasărea Phoenix! - Florin Nini

„Florin Nini este primul tehnician din istoria baschetului gălăţean care ajunge la o astfel de performanţă, câştigarea Cupei României”, aşa scria la începutul anului cotidianul „Viaţa liberă” despre Florin Nini, antrenor principal CS Municipal Târgovişte. În vârstă de 42 de ani, Florin Nini a absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Galaţi, la care este asistent universitar. În urmă cu 12 ani, înfiinţa prima şcoală privată de baschet: Phoenix, iar în prezent, zeci de jucători şcoliţi de el au ajuns în loturile naţionale sau în prima ligă. Florin Nini este probabil cel mai cunoscut om de baschet din Galaţi la momentul actual, un nume sinonim cu performanţa.

Magna cum laude în muzică - Eugen Dan Drăgoi

Şef al Catedrei de Arte din Cadrul Seminarului Teologic „Sf. Ap. Andrei“ din Galaţi, director şi dirijor al Corului Catedralei Arhiepiscopale din Galaţi, şeful Secţiei Cor al Teatrului Muzical „Nae Leonard“ din Galaţi, membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România şi profesor asociat la Facultatea de Arte din Galaţi… toate astea la doar 38 de ani. Impresionantul CV îi aparţine lui Eugen Dan Drăgoi care în 2002, a fost Laureat UNESCO – Ashberg (bursă de studii la Banff Center of Art – Canada), iar în 2007 obţine Titlul de Doctor „Magna cum laude“ în Muzică. Impresionant, nu?

A simţit America şi vrea să o aducă aici - Radu Oprea

Are 32 de ani şi este şeful patronatului Tinerilor Întreprinzători din Regiunea de Sud Est. Şi-a finalizat studiile la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, dar are un Masterat în Politici Publice făcut în Los Angeles, timp în care a lucrat la cabinetul primarului din oraşul american, Antonio Villaraigosa, apoi la o firma de consultanţă unde oferea soluţii privind dezvoltarea serviciilor publice din oraşe şi regiuni din California. Anul trecut a lucrat pentru o organizaţie din Atlanta care promovează etica în administraţia publică şi nu vrea decât şansa de a-şi pune în practică experienta americana în Galaţi. Simplu, nu?

Omul de la frontieră - Didel Bădărău

Galaţiul trebuie să redevină unul dintre cele mai importante oraşe de la Dunăre, acesta este motivul pentru care fostul şef al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi, Didel Bădărău, în vârstă de 52 de ani, acum pensionar, candidează independent în echipa lui Ciumacenco. În 1986 a absolvit Şcoala de ofiţeri activi ai Ministerului de Interne, iar în 1996 a terminat Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucureşti. Din cei 25 de ani ai carierei de ofiţer, mai bine de jumătate a ocupat funcţii de conducere.

Avocatul bătăios al asociaţiilor de proprietari - Antoneta  Gafiţuc

Când e vorba de drepturile asociaţiilor de proprietari, Antoneta Magdalena Gafiţuc e gata să meargă până în pânzele albe. Are 41 de ani, este prim-vicepreşedinte al Federaţiei Judeţene a Asociaţiilor de Proprietari şi a reuşit să învingă Apaterm în numele unei asociaţii de proprietari. Şi-a început cariera de jurist în Primărie, a activat în mediul privat, iar acum are propriul cabinet de avocatură şi face voluntariat ca jurist/avocat la Arhiepiscopia Dunării de Jos. Este şi mediator, având un master în “Medierea conflictelor în drept”. 

Pe frontul situaţiilor de urgenţă - Viorel Zaharia

Viorel Zaharia are 57 de ani şi a devenit un cunoscut al gălăţenilor în urma „luptelor” cu focul şi cu inundaţiile. Timp de 10 ani a condus Grupul de Pompieri şi Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. General în rezervă, nu a putut sta departe de activitatea căreia s-a dedicat aşa că este director executiv pentru zona Moldova la SC Compania Stingeri şi Intervenţii SA Bucureşti. CV-ul lui n-ar fi complet dacă am omite să vă spunem că după absolvirea Academiei Militare a urmat Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, studii universitare de Pedagogie şi un master în managementul activităţilor sportive.

L-a călit oţelul - Ioan Ungureanu

Siderurgiştii îl cunosc cu siguranţă. Inginerul pensionar Ioan Ungureanu are 61 de ani şi a lucrat 34 pe platforma siderurgică. Vreme de zece ani a fost "numărul doi" în Combinat - director executiv şi director general adjunct. Absolvent de Electrotehnică la Iaşi şi de studii postuniversitare în Franţa, şi-a brevetat două invenţii, cu impact major în Sidex Galaţi.

Un om contra timpurilor perfide - Scriitorul Corneliu Antoniu

Membru titular al Uniunii Scriitorilor din România, Cavaler al Ordinului Cultural acordat de preşedinţia României în 2004, Corneliu Dan Antoniu este preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, filiala Galaţi – Brăila. Are 72 de ani şi a trăit din plin frumuseţea tainică a cuvântului dar şi persecuţia politică fără motiv, fiind recunoscut ca dizident. A avut azil politic în Belgia, dar s-a întors în ţară pentru a-şi lega numele de om al literelor de Ordinul Cavalerilor Danubieni, Revista de cultură Antares, şi Festivalului Internaţional “Serile de Literatură ale Revistei Antares”.

Citit 4441 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Mai 2012 16:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.