Proiect unic: Zece pentru Galaţi - Nicuşor Ciumacenco, independent la Primărie
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Proiect unic: Zece pentru Galaţi -  Nicuşor Ciumacenco, independent la Primărie
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Un proiect în premieră: candidatul independent la Primărie este însoţit de o echipă de zece candidaţi independenţi pentru Consiliul Local - „Zece pentru Galaţi”, iniţiat de Nicuşor Ciumacenco *

Galaţiul a avut parte la alegerile locale din 2004 şi 2008 de doi candidaţi independenţi la Primărie: unul „pitoresc” care a impresionat prin „zurgălăii” caravanelor electorale, şi un „iepure electoral”. Nici primul, nici celălalt nu i-au convins pe gălăţeni. Pentru prima dată, oraşul are parte de un proiect unic şi complex: un candidat independent la Primărie, însoţit de o echipă de zece candidaţi independenţi pentru Consiliul Local. În premieră, candidatul independent la Primărie nu e străin de administraţia locală.

Are un stagiu complet de viceprimar şi de consilier local – preşedinte al Comisiei de Urbanism. Ciumacenco nu vine în faţa gălăţenilor singur, ci cu propria echipă – un Consiliu Local format din zece persoane cu notorietate, care au făcut performanţă în domeniile lor de activitate: medicină de urgenţă, sport, poliţie şi ordine publică, situaţii de urgenţă, administraţie publică, siderurgie, justiţie şi cultură. Ciumacenco nu este „locomotiva” unei liste de candidaţi la Consiliul Local, aşa cum se întâmplă la partide. Fiecare dintre cei zece este un nume care a dovedit expertiză şi implicare.

Stomatolog, doctorand şi cadru didactic

Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco are 37 de ani şi este medic stomatolog. A absolvit Universitatea de Medicină „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca şi, până în 2008, când a fost ales viceprimar şi consilier pe listele PSD, a profesat ca medic stomatolog la Cluj, apoi în Galaţi, la Policlinica SIDEX şi la cabinetul său medical individual. În perioada 2000 – 2001 a predat la Universitatea de Medicină „Iuliu Haţieganu”, iar din 2010 încoace predă la Facultatea de Medicină din Galaţi. Este în al doilea an de doctorat.

Mai puţină politică, mai multă administraţie!

Nicuşor Ciumacenco a intrat ca independent în cursa pentru fotoliul de primar al oraşului după ce, pe 19 martie, a demisionat din PSD. Iniţial, Ciumacenco fusese desemnat candidatul PSD la Primărie, dar decizia politică a USL l-a scos din cursa electorală. Deşi i-ar fi fost mai uşor să beneficieze de infrastructura unui partid – şi mulţi i-au făcut curte – Ciumacenco a preferat independenţa. Pentru a-şi depune candidatura, avea nevoie, potrivit legii, de 5.300 de semnături de susţinere.

A depus la Biroul Electoral Municipal 12.755 de semnături, dar în total a adunat până acum 25.000. Va continua să strângă semnături până pe 10 mai, când începe campania electorală şi face acest lucru pentru a vedea dacă are susţinerea gălăţenilor pentru proiectul său „Zece pentru Galaţi”.

Decis!

Propus de primarul Dumitru Nicolae, Nicuşor Ciumacenco a fost ales viceprimar cu votul a 25 de consilieri din 26 prezenţi. Pentru Ciumacenco, primarul Nicolae a fost, deopotrivă, noroc şi provocare. Noroc, pentru că fără susţinerea lui nu ar fi ajuns pe această funcţie. Provocare, pentru că subordonarea faţă de edil i-a temperat sau chiar tăiat elanul unor măsuri radicale de care administraţia avea nevoie. Ciumacenco a provocat demisia managerului Florin Melinte de la cârma Teatrului Muzical „Nae Leonard”, punând capăt anilor de umilinţă, mizerie şi scandaluri în instituţia de cultură. În calitate de preşedinte al Comisiei de Urbanism şi de „vice”, susţine că a ajuns la performanţa de a cunoaşte fiecare stradă din oraş.

A rărit „pădurea” de panouri de pe scuarul Brăilei, a pus la pământ pizzeria "Da-Isi" şi mai multe chioşcuri şi garaje, dovedind că în toate există un început. Alături de Comisia nr. 1, a fost iniţiatorul hotărârii prin care salariile directorilor societăţilor de interes local şi ale şefilor din Primărie au fost plafonate, iar conducătorii au pierdut dreptul de a se mai angaja reciproc sporindu-şi imoral veniturile. Nicuşor Ciumacenco este cel care a făcut plângere penală împotriva lui Mihail Boldea în cazul Cuza 43, unul dintre cele mai importante dosare. Şi tot Ciumacenco l-a îndemnat pe cel căruia fostul arhitect şef al Primăriei, Ion Banaş, îi ceruse bani să-l reclame la DNA petru mită, şi astfel s-a organizat flagrantul.

Candidatul independent la Primărie se bazează pe sprijinul echipei sale de candidaţi independenţi la Consiliul Local şi mărturiseşte pe propriul blog că, dacă în urma alegerilor ar ieşi toţi zece consilieri - Angel Trifan, Tache Bocănială, Florin Nini, Radu Oprea, Didel Bădărău, Antoneta Magdalena Gafiţuc, Viorel Zaharia, Corneliu Antoniu, Eugen-Dan Drăgoi şi Ioan Ungureanu - ar fi un câştig imens pentru Galaţi.  

Citit 9115 ori Ultima modificare Luni, 07 Mai 2012 00:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.