INAUGURATE DAR NETERMINATE! Bazin de înot şi ANL-uri nefolosibile! (FOTO)
Foto: Foto: Bogdan Codrescu, Ionatan Ţuţu

INAUGURATE DAR NETERMINATE! Bazin de înot şi ANL-uri nefolosibile! (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ca să le arate oamenilor că tot ce a promis face, Dumitru Nicolae le-a făcut beneficiarilor de repartiţii în apartamentele ANL o jumătate de surpriză: le-a dat casele în care nu pot încă locui * O situaţie asemănătoare o regăsim şi la Bazinul de Înot de la Baia Comunală, care nu va putea fi folosit până pe 15 iunie


Pe ultima lungime de bazin (!), primarul Galațiului vrea să arate gălățenilor că a avut o activitate intensă și taie panglici pe bandă rulantă. Pregătindu-se intens pentru înmânarea cheilor unor apartamente ANL din Cartierul Cantemir, primarul Dumitru Nicolae s-a antrenat, ieri dimineaţă, cu toată presa locală, la inaugurarea Bazinului de Înot de la Baia Comunală. După aproape trei ani și jumătate de lucrări parcă interminabile, bazinul a fost, în sfârșit, umplut cu apă. O apă pe care plutea însă o pojghiță consistentă de praf. Ce s-a întâmplat? În goana nebună de a inaugura cât mai repede acest obiectiv - pentru a nu-i servi pe tavă viitorului primar un obiectiv numai bun de trecut în CV! - constructorii au curățat zona într-o grabă de nedescris. Tot praful s-a dus astfel în apă, dându-i un aspect absolut neplăcut. În afară de o igienizare „la sânge”, cum se spune, bazinul mai are nevoie și de alte câteva intervenții. Spațiile de la etaj trebuie împrejmuite cu bare de protecție, ca să nu mai vorbim de faptul că în zonă nu există niciun fel de accesoriu. Primarul este însă optimist: „Cel mai târziu pe 15 iunie, vom ști și tarifele pe care le vom practica... Ne uităm la cele practicate la Brăila, la Vrancea, și le stabilim și pe ale noastre”, spune Dumitru Nicolae. Așa cum era de așteptat, bazinul va fi dat în administrare Societății de Gospodărire Urbană SRL Galați.

Bălăceală - din 15 iunie!

Pe lângă dotări și tarife, bazinul trebuie să aibă și profesori de înot, care să se ocupe de învățăcei! „Nu-mi fac probleme! Am vorbit cu cei care sunt la Brăila acum și mi-au spus că vin la Galați dacă le fac bazinul. Iată că acum îl au”, mărturisește primarul Galațiului. Doar că lucrurile nu stau chiar așa! Inspectorul școlar de sport Emilian Pătru - instructor de înot - spune că nu vede de ce ar veni un antrenor de la Brăila, unde are dispoziție un bazin de dimensiuni olimpice, la Galați, unde este doar o jumătate de bazin olimpic! „Cel mai probabil, acolo se vor antrena copiii de la grupa de înot din cadrul Clubului Sportiv Școlar”, a adăugat Emilian Pătru.
Lucrările la bazinul de la Baia Comunală au început în luna februarie 2009 și au fost realizate de Vâlceana. Au fost alocate de la buget peste 4,3 milioane de lei, bani din care s-a construit și o centrală termică, dar s-au amenajat și spații adiacente bazinului.


Locuinţe fără canalizare, apă şi gaze, repartizate beneficiarilor
În același stil „heirupist” de la sfârșitul mandatului, primarul Galațiului s-a grăbit ieri să le dea cheile unor gălățeni care au așteptat locuințe ANL de li s-au lungit urechile! În total, vorbim despre 97 de apartamente la cele mai noi blocuri construite în Cartierul Cantemir de SC Confort SA. „Cele mai noi blocuri” nu este totuși o sintagmă foarte potrivită pentru că ele sunt construite de mai bine de un an, dar nefinisate. Să nu credeți însă că le-a pus Dumnezeu mâna în cap celor aproape 60 de familii (din totalul de 97) care și-au ridicat ieri cheile, sau poate că le-a pus, dar numai pe jumătate. Ei au aflat cu dezamăgire că nu se pot muta acolo mai devreme de mijlocul lunii iulie. Și asta pentru că blocurile n-au canalizare, apă caldă sau rece și nici gaze.
Aşteptare şi de opt ani!
Primarul Dumitru Nicolae s-a supărat din nou când l-am întrebat de ce s-a precipitat să le dea oamenilor cheile fără ca apartamentele să aibă toate utilitățile. „Mai bine nu le dădeam și atunci era mai bine? Lasă, că orice se începe de la puțin”, a replicat edilul. Pe jumătate mulțumiți, oamenii au intrat, și-au văzut viitoarele cămine și au plecat. „La cât am așteptat, eu zic că mai merită încă o lună. Asta e!”, spune Valentin Măcelaru, un tânăr care a așteptat patru ani ca să se vadă plecat din apartamentul luat cu chirie. Să mai spunem că printre cei care au primit ieri locuințe ANL erau și oameni care așteptau de şapte-opt ani, dar că nu și-au pierdut speranța. Acum, sunt fericiți că, măcar într-un viitor apropiat, vor pleca de pe capul părinților sau socrilor și vori începe și ei o viață nouă!Citit 5164 ori Ultima modificare Vineri, 08 Iunie 2012 16:01

24 comentarii

 • postat de KQQ
  Duminică, 12 August 2012 15:24
  Bazinul din imagine are, totusi, caracteristicile unuia de tip mixt inot - sarituri. Inot datorita marcajelor. Marcajele de ghidare sunt vizibile atat pe peretele vertical cat si pe fund (la o privire mai atenta se observa "T"-ul caracteristic) si sarituri datorita platformei . Ca nu respecta standardele FINA, e perfect adevarat; ca la platforma nu poti ajunge decat cu franghia idem. Ca apa are pe ea un strat de praf (sau de mizerie?) este perfect adevarat, dar cum poate fi curata o apa care nu se recircula sau nu se improspateaza? Si cum sa se improspateze daca nivelul apei e mai mic decat ar trebui? Uitati-va ca se vad acele portiuni mai late ale marcajelor de pe peretele transversal, portiuni care ar trebui sa fie sub apa daca bazinul ar avea gradul de umplere corespunzator. De asemenea, un alt reper il constituie sparge-valul; apa nu ar trebui sa fie sun sparge-val, ca altfel ce rost mai are dispozitivul respectiv?

  Nu are blockstart? Nu cred ca e obligatoriu. Bazinul mare de la Paradisul Acvatic brasovean nu are blocuri de start, desi e considerat bazin de inot . Are marcaje, are o adancime cuprinsa intre 2 si 3,87m, insa avand 40m lungime (dupa alte surse 43), 18 m latime (dupa alte surse 21) nu corespunde FINA
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mimi
  Luni, 11 Iunie 2012 15:15
  Dupa alegeri, sigur se vor ocupa si de aceasta problema cei care vor fi in conducerea primariei.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ucenicul lu Nicolae
  Sâmbătă, 09 Iunie 2012 00:17
  Nu uitati ca in ultimii ani i-a tinut locul Ciumacenco ! Pe asta ce l-a mai tinut de n-a facut un capat de treaba in locul mosului?
  0
  0
  Raportează
 • postat de ss
  Vineri, 08 Iunie 2012 21:35
  Adio mosule....au ramas ore pana scapam de tine! Du-te unde vezi cu ochii sa uitam cat mai repede ca ai existat!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Gicu
  Vineri, 08 Iunie 2012 19:20
  pentru Costi.
  Ma bucur ca intelegi si simti ce inseamna acep loc. Poti sa-mi scrii la gicuion@yahoo.com daca vrei. Acolo eu am invatat multi copii sa inoate inaintea lui Gica si a lui Fredy prin anii '70 si intradevar ma leaga multe de acel loc de care unii isi bat joc.
  0
  0
  Raportează
 • postat de costi
  Vineri, 08 Iunie 2012 18:37
  @gicu multumesc pentru analiza obiectiva, desi sunt foarte dezamagit. Eu chiar speram ca se faca o treaba de calitate la baia comunala, locul unde am invatat sa innot acum 25 de ani ani si unde as fi dorit sa-mi duc si copilul.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Florin
  Vineri, 08 Iunie 2012 17:54
  Niciolaie impreuna cu Niciunsor = 2 calamitati ale orasului.... Ce-a iesit din mana astora, nu a tinut....
  0
  0
  Raportează
 • postat de leu
  Vineri, 08 Iunie 2012 17:38
  tot ce a tinut de Nicolae a dat cu minus intotdeauna.
  0
  0
  Raportează
 • postat de chichirichimichi
  Vineri, 08 Iunie 2012 15:30
  dumitru nicolae va rămâne în istoria Galaţiilor drept cel mai prost primar al tuturor timpurilor.
  0
  0
  Raportează
 • postat de chichirichimichi
  Vineri, 08 Iunie 2012 15:27
  dumitru nicolae va rămâne în istoria Galaţiilor drept cel mai prost primar al tuturor timpurilor.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Gicu
  Vineri, 08 Iunie 2012 15:12
  Domnulei Nistor,
  Spatiile de la etaj se numeste "balconul de la etaj" iar barele de care vorbesti se numeste "Balustrada de la balcon" sau "grilajul de la balcon cu balustrada" sau cel putin asa se numeau cand existau iar bare se folosesc la puscarie, la grajd etc. Un bazin olimpic are urmatoarele dimensiuni :
  Lungime: 50M/ Latimea: 25M/ Adancimea minima a bazinului: 2M/ Latimea culoarului: 2,5M
  Numar culoare: 8+2 (cf. F.I.N.A 2009)
  Bazinul de inot de la baia comunala din Galati are lungimea de 25m/ latimea de 8m si adancimea de 110 la un capat si 4m la celalalt capat.
  Din foto se vede un bazin renovat de oameni necalificati. Bazinul nu are bloc staruri si nici dungi pe fundul fiecarui culoar pentru ghidarea inotatorilor sau loc de prindere pentru culoare. Bazibul nu are marcata adancimea apei pe perete, lipsa care ar putea cauza moartea multor copii sau linia maxima de umplere. Daca ar fi avut instalatie de filtrare corespunzatore acel praf ar fi trebuit sa dispara in maxim 15 minute. Trambulina nu are nici scari si nici trambulina, probabil copii se vor urca cu funia. Instalatia de iluminat este ieftina si cu un consum mult mai mare decat cea veche unde se foloseau lampi florescente. Noua instalatie este cu lampi incandescente pentru care va fi nevoie de o instalatie speciala pentru a schimba becul cand se va arde, cu scara la acea inaltime as vrea sa-l vad pe Nico lae ca schimba becul.
  Refuz sa cred ca vestiarele si instalatiile sanitare arata acceptabil sau ca s-au respectat masurile de siguranta.
  Se vede clar o treaba de mantuiala pentru a satisface trufia unui handicapat de primar senil.
  Acest bazin nu va fi gata nici pana anul viitor dar la tara "merge si asa" si tovarasul (pui de bolsevic din tata-n fiu) ne demonstreaza cu succes calitatile sale de sluga bolsevica.
  Sper sa plece in Congo sau la Coca cola dupa alegeri si sa nu mai auzim de el ca numai rau a facut acest om orasului nostru.
  0
  0
  Raportează
 • postat de claudiu
  Vineri, 08 Iunie 2012 14:58
  Sa inteleg ca Adrian Bumbaru are aceeasi opinie cu a mea ? Ma bucur sa vad ca mai sunt oameni care-mi impartasesc impresiile ! Oricum imi doresc un primar pentru orasul Galati care sa aduca numai lucruri bune. Vreau ca Galatiul sa redevina un oras frumos de care sa fiu mandru , vreau ca Galatiul sa redevina in randul oraselor mari. Cu industrie, entertainment , locuri de munca , curatenie, cu un standard de viata asemanator Timisoarei, Clujului,Iasiului,Constantei (daca nu mai mult). Fara mizerie si coruptie ,fara someri ! Sper sa devina asa cum imi doresc ! Doamne ajuta !
  0
  0
  Raportează
 • postat de Adrian Bumbaru
  Vineri, 08 Iunie 2012 12:59
  Cel mai prost si incapabil primar pe care l-a putut avea Galatiul !!! A distrus orasul acesta , m-a facut sa-mi fie sila ca locuiesc aici. Pentru el importante sunt apartamentele ANL a caror chirie a crescut considerabil in ultimii ani ,important e baia comunala unde au sa mearga 2-3 insi care vor mitui un portar de acolo cu 2 lei sa intre. Nu am vazut nimic de la acest primar leguma in mandatele lui . Nu stiu cum a putut fi sef prin combinat ,mie mi se pare un om foarte incapabil , un prost manager.Nu stiu ! Sper sa nu ajunga fiul lui adoptiv (ciuma) la conducerea primariei ca o imbulinam de tot . A avut un mentor exemplu ! O urare pentru Nici O Lae : "Sa te ingropi in craterul de pe Faleza , sa-ti aduci crucea de la cimitirul Coca-Cola sa-ti facem un mausoleu la Elice , tovarase niciolae ! Un simbol al exemplului negativ de edil !!! "
  0
  0
  Raportează
 • postat de Catalin
  Vineri, 08 Iunie 2012 11:26
  Exemplu concludent de spirit bolsevic: cu orice pret atingem scopul, chiar daca utilitatea este ..."ioc"! Important este sa bifeze inca o "realizare" pentru autosugestie, realitatea necontand!Rusine! Plecati in rusine, dar mai rau, plecati cu fruntea sus fara a avea capacitatea de intelegere a raului pe care l-ati facut!
  0
  0
  Raportează
 • postat de costi
  Vineri, 08 Iunie 2012 11:17
  Vrajeala electorala. Piscina a avut vreo 10 termene de finalizare pana acum. Ultimul a fost pe 15 martie si chiar am oprit saptamana trecuta, cand treceam ocazional pe strada Traian, sa citesc programul, dar erau numai schele de constructii. Pun oricand pariu pe 1000 de ron cu orice simpatizant al lui ciumi, ca Baia Comunala nu va fi gata pe 15 iunie.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ZARZARICA
  Vineri, 08 Iunie 2012 10:06
  NISTE HOTI SUNT CEI DIN PRIMARIE.IAU SPAGA SI UITA SA MAI DE-A CE AU PROMIS.........ANL-URI.
  0
  0
  Raportează
 • postat de flori
  Vineri, 08 Iunie 2012 09:29
  vreau si eu un apartament la anl imi da cineva nu da nimeni le face degeaba
  0
  0
  Raportează
 • postat de claudiu
  Vineri, 08 Iunie 2012 08:49
  Cel mai prost si incapabil primar pe care l-a putut avea Galatiul !!! A distrus orasul acesta , m-a facut sa-mi fie sila ca locuiesc aici. Pentru el importante sunt apartamentele ANL a caror chirie a crescut considerabil in ultimii ani ,important e baia comunala unde au sa mearga 2-3 insi care vor mitui un portar de acolo cu 2 lei sa intre. Nu am vazut nimic de la acest primar leguma in mandatele lui . Nu stiu cum a putut fi sef prin combinat ,mie mi se pare un om foarte incapabil , un prost manager.Nu stiu ! Sper sa nu ajunga fiul lui adoptiv (ciuma) la conducerea primariei ca o imbulinam de tot . A avut un mentor exemplu ! O urare pentru Nici O Lae : "Sa te ingropi in craterul de pe Faleza , sa-ti aduci crucea de la cimitirul Coca-Cola sa-ti facem un mausoleu la Elice , tovarase niciolae ! Un simbol al exemplului negativ de edil !!! "
  0
  0
  Raportează
 • postat de Alas
  Vineri, 08 Iunie 2012 08:44
  Toata agitatia a fost facuta ca sa i se dea lui Ciumacenco, cel pe care Nicolae l-a invatat "tainele" meseriei, o gura de oxigen pt. duminica. O fi iesit pasienta ? Ca blocurile alea never-ever nu vor fi gata in iulie si nici piscina pe 15 iunie. Le-a tinut in stand-by ca sa rupa gura targului de alegeri.
  0
  0
  Raportează
 • postat de jalnicu
  Vineri, 08 Iunie 2012 08:11
  Fraierul iese din padure si face in strada. mai jenant primar nici ca exista.

  daca facem un campional national al celor mai jalnici primari iesim campioni.

  asa se intampla cand nu ai simtul ridicolului.
  0
  0
  Raportează
 • postat de GABI
  Vineri, 08 Iunie 2012 08:10
  Decat sa investeasca in baia comunala mai bine facea plaja DUNAREA ca a ajuns cum a ajuns datorita atentiei date de preamaria sa primarul care spunea ca este PLAJA POPORULUI. Ce ati facut in 12 ani pt popor. Tin minte ca se incingeau niste chefuri pe plaja inainte dar acum este inchis noaptea ca nu pot dormi tinereii astia peste 60 de ani. INCA O PROBLEMA: furtul pe plaja este la el acasa...nu se poate ca o casierita care are salar 750 lei/luna sa plece acasa intr-o zi insorita cu 800 lei...strigare la cer....dar ce sa facem daca primarul doarme , hai sa dormim si noi...NOAPTE BUNA.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ion Cetateanu
  Vineri, 08 Iunie 2012 05:43
  Probabil bazinul v-a mai fi inaugurat o data, de viitorul primar . Cat despre blocurile ANL ,bani cheltuiti aiurea, Sunt zeci ,poate sute de apartamente in Galati care pot fi cumparate si date tinerilor. Cu aceiasi bani s-ar putea cumpara cel putin un numar dublu de apartamente , avand in vedere pretul si posibilitatea de a cumpara o parte din apartamente din banii ingropati in inftastructura cartierului din balta ( umpluturi ,utilitati ,drumuri etc ) .Ca sa constate ca sunt apartamente libere ,administratia nu trebuie sa arunce de cat o privire pe recentul recensamant sau sa solicite administratorilor de asociatii numarul apartamentelor nelocuite.Evident ca nu se va renunta la cartierul tantarilor acum cand la putere este partidul care l-a promovat iar dupa alegerile din toamna nu se intrevede nici o schimbare .Cat despre cartierului in cauza ,probabil datorita lipsei unui minim de dotare in magazine ,scoala ,gradinita etc ,v-a fi parasit de actualii locatari saturati sa mai astepte realizarea promisiunilor initiale.
  0
  0
  Raportează
 • postat de x
  Vineri, 08 Iunie 2012 05:35
  Niko nu e prost destul,
  Daca nu e si fudul.
  Nicolae asta e, inainte de a fi primar, o persoana ingrozitoare.
  Oare cum de si-a gasit atitia aplaudaci?
  0
  0
  Raportează
 • postat de x
  Vineri, 08 Iunie 2012 05:33
  Niko nu e prost destul,
  Daca nu e si fudul.
  Nicolae asta e, inainte de a fi primar, o persoana ingrozitoare.
  Oare cum de si-a gasit atitia aplaudaci?
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.