„Dottore” de Galaţi: Cine sunt parlamentarii locali cu doctorate?

„Dottore” de Galaţi: Cine sunt parlamentarii locali cu doctorate?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ministrul Comunicaţiilor Dan Nica - doctor în ştiinţele comunicării * Deputatul PC Bogdan Ciucă - doctor în ştiinţe juridice * Senatorul PNL Paul Ichim - doctor în ştiinţe medicale*  Deputatul PSD Viorel Ştefan - doctor în economie * Senatorul PDL Marius Necula - doctorand 2006-2008, neterminat


Chiar dacă suspendarea preşedintelui Traian Băsescu a umbrit acuzaţiile plagiatelor doctorale ale politicienilor, protestele „ghilimiştilor” dovedesc că situaţia nu e deloc „clasată”. Nici politica gălăţeană nu este lipsită de doctori. Noi i-am inventariat doar pe parlamentarii cu doctorate şi i-am provocat să ne spună unde şi când şi-au luat doctoratul, cine le-a fost îndrumător, care a fost subiectul tezei şi dacă ar da în scris, aşa cum i-a cerut şeful statului ministrului Culturii, că n-au plagiat. Iată ce am aflat.

Teză pe un târâm „virgin”

Deputatul PC Bogdan Ciucă a devenit doctor în ştiinţe juridice în anul 2006. Teza lui de doctorat se numeşte „Aspecte de teorie şi practică judiciară privind infracţiunile săvârşite în activitatea notarială” şi a fost susţinută la Universitatea Bucureşti. Coordonator i-a fost profesorul Gheorghe Nistoreanu. Ciucă ne-a declarat că nici dacă ar fi vrut să plagieze n-ar fi avut cum, pentru că este prima lucrare făcută pe acest subiect. Şi în acest moment teza a rămas singulară, dar acum se lucrează la o teză de doctorat privind aspecte economice ale activităţii notariatelor.

Litiaza biliară complexă

Senatorul PNL Paul Ichim este doctor în ştiinţe medicale din 2006. Teza sa de doctorat a vizat chirurgia, subiectul fiind litiaza biliară complexă, şi a fost susţinută la Universitarea Carol Davila din Bucureşti, îndrumător fiindu-i profesorul Eugen Brătucu. Dr. Ichim susţine că e gata să dea în scris că nu a plagiat. E drept că, de când e omul pe pămân,t crizele biliare pot fi însoţite de febră, frison sau icter, iar denumirile medicale nu pot fi schimbate. Chirurgul afirmă că la partea de teorie generală a avut grijă să precizeze sursele, inclusiv pentru imaginile sau iconografia folosită şi să facă trimiterile corecte. La partea de practică, însă, s-a bazat pe cazurile şi experienţa personală. Senatorul se declară mai revoltat nu de plagiat, ci de „habarnauţii” care ajung peste noapte îndrumători de lucrări de doctorat.

Doctorate social-democrate

Deputatul PSD Viorel Ştefan este, potrivit CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputaţilor, doctor în economie, teza fiind susţinută în anul 2002 la Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi. Din păcate, Viorel Ştefan nu a putut fi contactat pentru a ne da detalii despre doctoratul său.

Nici ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Dan Nica, nu a fost de găsit la telefon. Dan Nica este doctor în ştiinţele comunicării din anul 2005. În 2007, politicianul a primit premiul „Tudor Tănăsescu”, acordat de către Academia Română pentru anul 2005 pentru lucrarea „Le Gouvernement électronique. (Concepts Appliqués en Roumanie)”. La acel moment, Dan Nica ne-a declarat că a fost premiat pentru lucrarea sa de doctorat susţinută în Franţa care vizează guvernarea electronică, administraţia electronică.

Doctor este şi Dragoş Gabriel Zisopol, deputatul comunităţii elene, care şi-a câştigat mandatul într-un colegiu gălăţean. Potrivit CV-ului, Zisopol şi-a luat doctoratul cu distincţia „Cum Laudae” la Universitatea de Petrol - Gaze din Ploieşti.

Senatorul Necula nu şi-a finalizat doctoratul

Senatorul PDL Marius Necula şi-a trecut în CV, pe lângă absolvirea a trei facultăţi, TCM (1988), Ştiinţe Economice (2010) şi Drept (2011), şi menţiunea „doctorand în Economie: 2006-2008”. Contactat telefonic, senatorul ne-a explicat că şi-a început doctoratul la Universitatea din Chişinău, dar n-a reuşit să-şi amintească numele îndrumătorului, ci doar faptul că este membru corespondent al Academiei Române. Necula susţine că s-a dus tocmai la Chişinău pentru că, neavând la acel moment studii economice, nu a fost acceptat în România. Teza pe care a început-o viza managementul colectivităţilor locale, dar n-a mai avut vreme să se ocupe de ea. „Dacă aş fi copiat sau aş fi plătit pe altcineva să mi-o scrie, acum eram doctor”, ne-a declarat ironic senatorul Marius Necula.

 

Citit 4303 ori Ultima modificare Vineri, 06 Iulie 2012 18:27

22 comentarii

 • postat de romeu
  Luni, 09 Iulie 2012 16:55
  mai aveti si un SAC plin de reprezentanti locali ...fff doctori...
  Si de asemeni ...de alti parlamentari care si-au facut doctoratele la Galati
  0
  0
  Raportează
 • postat de COBRA-GALATI
  Duminică, 08 Iulie 2012 14:09
  9 comentarii

  Link COBRA-GALATI Duminică, 08 Iulie 2012 13:46 postat de COBRA-GALATI

  #5 MESAJ PT DL MIRCEA TOADER — COBRA-GALATI 08-07-2012 10:48
  -PT CA APERI DEMOCRATIA SI ITI PASA DE OAMENI,ESTI OBLIGAT SA TRIMITI NU 100 CI 200 DE PEDELISTI PROTESTATARI LA MITINGUL DE MIERCURI DE LA PAPADIE.CU TOATE CA STILUL TAU NU A FOST AGREAT DE MINE SI DE MAJORITATEA GALATENILOR,DAR PT CA AZI DEMOCRATIA SUFERA IN SUSPENDARE,IAR SIDEXUL INAINTEA ZILEI DE IGNAT ESTI OBLIGAT.IMI CER SCZZ CA IN TRECUT TE-AM CRITICAT SI LA TV SI PE NET SI PRESEI,AZI MI-AM DAT SEAMA CA TU SI PDL SINTETI RAUL CEL MIC.DIN PACATE TOT RAU,DAR MAI MIC.DE ACEEA EU COBRA TE OBLIG IN NUMELE CELOR CE AU RAMAS SI VOR RAMINE FARA SERVICI DIN CAUZA MONSTRILOR PSD AZI USL,SA NI TE ALATURI,DUPA CARE PE 29.07'12 VA VENI RINDUL NOSTRU!ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU.
  Citat
  Link COBRA-GALATI Duminică, 08 Iulie 2012 13:25 postat de COBRA-GALATI

  -TERMINATI CU PROSTIILE PE INTERNET.ARATATI CA VA PASA SI CA SINTETI DACA NU PATRIOTI BARBATI ADEVARATI.NU VA MAI ASCUNDETI NEPUTINTA IN FELUL :"COMBINATUL SE VA INCHIDE"-NU LE MAI DATI IDEEI SI APA LA MOARA!CAZUL SIDEX REPREZINTA CEA MAI MARE INFRACTIUNE EUROPEANA PE DOMENIUL SIDERURGIC.ACEST ***** INFRACTOR CE SI-A CONSTRUIT AVEREA SI POZITIA MONDIALA NU ARE DREPTUL SA INCHIDA SI SA TOPEASCA ACEST COMBINAT.EL TREBUIE SA RASPUNDA IN FATA LEGILOR.INCHIPUITI-VA SIDEXUL CA SI MAMA ORTODOXIEI ROMANESTI,IN CARE VINE UN PAGHIN PE NUME MITTAL SI VA OBLIGA LA BUDISM INTERZICIND ORTODOXISMUL ASEMENI SIDERURGIEI SA SE MAI PRACTICE IN ROMANIA!PT NUMELE LUI DUMNEZEU,SI IN NUMELE SAU CE VE-TI FACE?NORMAL CA VETI IESI SA APARATI CRESTINATATEA.IESITI SI APARATI CE A MAI RAMAS NETOPIT DIN SIDEX.TERMINATI CU SLOGANUL-SINTEM CONDAMNATI!IESITI IN STRADA LA MITING.DECIT SA INCEPI SA IMI ATACI ACEST COMENTARIU CRESTINESC ,MAI BINE TI-AIN ANUNTA FAMILIA,COLEGII,VECINII SI PRIETENII SA VINA LA MITINGUL DE MIERCURI DE LA ORA 15 LA PAPADIE!
  TREZITI-VA GALATENI!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Urmeaza statia Dottore !Usile se deschid pe stanga.
  Duminică, 08 Iulie 2012 11:54
  @Chiar asa ! Sunt atat de multi incat ar trebui construita o noua statie de metrou langa "piata muncii" Cinste celor care au luat acest titlu pe merit . Copy -paste (dovediti) sa mearga pe jos cu smoala si pene lipite in pas de "gasca" pana la a treia generatie .(pedeapsa masonica)
  0
  0
  Raportează
 • postat de Doctorand
  Duminică, 08 Iulie 2012 11:36
  Este trist ce se intampla! Sunt doctorand, n-am plagiat si nici n-am avut de gand sa o fac. Lucrez cu pasiune la cercetarea mea. Numai ca, in ultimele saptamani, imi vine sa bag capul in pamant precum strutul. Mi-e jena ca sunt doctorand!!! Cunoscutii au grija sa-mi spuna: ,,atentie la plagiat!", de parca ar fi de la sine inteles ca toata lumea plagiaza! Presa are o noua preocupare in a cauta doctori si plagiatori. Frustratii se bucura, deoarece doctorii si doctoranzii sunt luati in vizor de toata lumea. De parca am fi niste nulitati, toti in aceeasi oala. Ce vina au oamenii seriosi ca o mana de politicieni au folosit functia copy-paste??? De ce sa se arunce cu noroi in cei care muncesc cu adevarat? Iar cercetarea de doctorat nu e o munca ,,subtire", nici pe departe! Si iarasi ma gandesc: ar trebui sa-mi fie rusine pentru ca incerc sa ajung doctor? Voi fi poreclit, in mod tendentios, ,,dottore"? Probabil ca da, pentru ca traim in Romania!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Lucrările de diplomă,la orice nivel nu sunt invenții,dar o notă inovatoare trebuie atinsă.Măcar în gândirea lucrării.
  Sâmbătă, 07 Iulie 2012 21:18
  Plagiatul este un sport național în România indiferent de nivelul lucrării de diplomă pentru că nici nu se prea cunoaște noțiune de plagiat sau modul de configurare a unei lucrări de diplomă unde bibliografia este confundată cu ,,de unde se poate extrage'' fără a notifica într-un fel citatele.Oricum lucrările de diplomă nu sunt invenții și nici inovații cu toate că unii mai isteți ating nota inovatoare.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ss
  Sâmbătă, 07 Iulie 2012 20:48
  Copy Paste e un demn conducator al usl-asilor, cate doctorate rezista la o verificare? Daca prognozez niciunul sunt extrem de aproape de adevar? Adevarul ca cine poate crede ca in partidul-stat mai e ceva de verificat, s-a dat liber la furat deacum incolo telefoanele sunt libere, DNA-ul va fi anihilat!
  0
  0
  Raportează
 • postat de bagabontu
  Sâmbătă, 07 Iulie 2012 20:40
  bai si ce opereaza astia,aaaa am inteles ,banii nostri,adica a prostilor,
  0
  0
  Raportează
 • postat de vlad tepes
  Sâmbătă, 07 Iulie 2012 20:32
  sa spunem adevarul gasca cristian e dr jr( nu stie ce inseamna ca i sa explicat si tot asa semneaza ) cateodata e jr dr dar a facut scoala cu ponta si de aia e sineva in rest o pila a unei pile care tre sa manance . Apropo de anchete mai stie cineva de ce nu au mai avut loc la ATOP? (cu tot cu secretara?)
  0
  0
  Raportează
 • postat de nedormitu
  Sâmbătă, 07 Iulie 2012 19:33
  Asa stiu si eu Dl. Gogu; atunci cand s-a "sacrificat" trecand din sectorul privat in cel public (prefect - perfect la acea data...), cu bani mai putini, fara weekend-uri, cu stress-ul "daruirii" pentru judet.
  Si nu in orice domeniu apropiat administratiei ci tocmai in domeniul tehnic, unde putini se pricep - Constructia de nave.
  Hai ca sintem o adunatura de fraieri sa nu vedem ratiunea pentru care - deindata ce si-a "aranjat" cariera politica - trebuia sa aprofundeaze domeniul naval; fiindca SE PUTEA ARANJA, insemna o formalitate - semnatura pe hartii facute de altii ca doar nu avea timp de studiu cu greutatile slujbei.
  Inutil "efort" de cosmetizare, simptom al grandomaniei si lipnarcisismului.
  Da' autorul articolului nu-l "gaseste' pe don' ministru in listele de parlamentari - hai Ancutza, ca nu-i prima data cand nu gasesti "alta rima" (Mircea Diaconu stie de ce...) si nu as vrea sa ma uit prin arhiva sa imi amintesc de ciocnirile publicistice cu don' Vittorio.
  Cu asa platitori - asa investigatie...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Chiar asa!
  Sâmbătă, 07 Iulie 2012 18:45
  Ar trebui verificate si doctoratele de la universitatile galatene, sa vedem cati vor trece clasa! Sau mai bine zis cati impostori se vor descoperi. Cred ca doctoratele de valoare le-am putea numara pe degete. In rest, bla, bla si copy- paste. Este un subiect care, evident, nu convine universitatilor, desi exista soft pentru depistarea fraudelor.
  0
  0
  Raportează
 • postat de un cititor
  Sâmbătă, 07 Iulie 2012 17:53
  Pt. "eu"!
  Pensionarul a vrut sa spuna ceva despre un om care, prin calitatile umane si profesionale, isi merita titlul de doctor. Tu ai cam priceput... "alceva". Ceva alambicat din motiv olimbicat. Logica si expunerea, in multe cazuri, isi au obarsia in alcoolismul procreatorilor biologici. Lucru remarcat si de tine, dar directionat in sens opus.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ghicitoarea Gramatica Stanescu
  Sâmbătă, 07 Iulie 2012 17:29
  ... si maică, apropos, e o intrebare pe net ; "Crezi ca Popa Poppel Dumitru ar arata bine in bikini?"


  ... probabil ca numa' Marius Stan stie bine aiasta, chiar mai bine decat muierea lu talică !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ghicitoarea Gramatica Stanescu
  Sâmbătă, 07 Iulie 2012 17:07
  # POPPEL, Sâmbătă, 07 Iulie 2012 04:25


  ... maică, astazi n-ai nimic de ingropat, vreo ruda ceva, pe muma-ta ca vaz, faci urat rau cioclule ???
  0
  0
  Raportează
 • postat de jimy
  Sâmbătă, 07 Iulie 2012 16:45
  cati dottore sunt si prin invatamantul universitar facuti pe o masa la restaurant....pe astia nu-i controleaza nimeni
  0
  0
  Raportează
 • postat de Busuioaca de Bohodin
  Sâmbătă, 07 Iulie 2012 14:41
  Dar ce stiti de DOTTORE de la Pedagogic, singurul doctor in filologie din mediul preuniversitar inainte de Revolurie? Se pare ca acum este Demi-secu cu aroma de trandafiri din zona viticola (dar universitara) de Suceava Semnat: Busuioaca de Bohotin (zona Husi cu aroma de Occiden).
  0
  0
  Raportează
 • postat de eu
  Sâmbătă, 07 Iulie 2012 14:23
  Bai nea pensionar, mergi inapoi la garaj pana nu se rasufla petul de bere pe care l-ai desfacut. Doctor e alceva, ca sa fiu in ton. Pe mine ma uimeste un lucru : Elena Ceausescu era o analfabeta frustrata profund din aceasta cauza, ca atare si-a dorit sa fie perceputa ca un om cu carte. Dobitocii astia in schimb macar sa isi citeasca numele tot sunt in stare, nu pot sa pricep psihoza asta a doctoratelor. In afara de stagiatura, nu am facut nimic postuniversitar si nu ma simt complexat deloc din aceasta cauza. Decat sa fac matzul gros la dom profesori si sa le gasesc folcloriste de cate ori vin prin Galati, prefer sa raman prost si umil, fara doctorat. Aaaa, cum de l-ati uitat pe boul de gasca ? Si el e doctor, jurist chiar. Poate ne prescrie un supozitor ceva daca tot e doctor, vorba pensionarului
  0
  0
  Raportează
 • postat de ilie
  Sâmbătă, 07 Iulie 2012 10:41
  ptr ion ....orice student cu determinare poate verifica cat de copy paste e fiecare
  0
  0
  Raportează
 • postat de un pensionar
  Sâmbătă, 07 Iulie 2012 10:22
  Doctoratul - un titlu sau o calitate umană, profesională? Am apelat o singură dată la serviciile medicale ale d-lui Ichim. (Înainte de a fi om al medicinei - ESTE DOMN!) Obținerea doctoratului a fost consecința dăruirii lui profesionale și umane. A se vedea cum sunt tratați pacienții, indiferent de grosimea pungii. Nimeni - din presă, din domeniu - nu a spus cum și din ce a dotat locul său de muncă, secție în care pacientul nu-și spune că " nu am bani să-i dau doctorului ". Cum ar arăta spitalele dacă oamenii sănătății ar vira ciubucul pe o lună unde l-au virat și cei din echipa adevăratului doctor în științe medicale?
  Doctoratul d-lui Ichim vindecă oamenii, doctoratul politicienilor amețește (amăgește) alegătorii.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ioan
  Sâmbătă, 07 Iulie 2012 08:09
  Interesant! Flacara violet are o noua misiune. Cele doua partide cu cravata violet cauta politicienii de doctorate. Nimic rau daca lucrurile nu faceau parte dintr-o actiune diabolica. Ziaristi de la VIATA LIBERA fiti mandri! Stapanii vostri va vvor multumi. Chiar si Stapanul stapanilor vostri. Ma rog pentru voi, Dumnezeu sa va ierte!
  0
  0
  Raportează
 • postat de POPPEL
  Sâmbătă, 07 Iulie 2012 04:25
  Dom''necula?,DOTTORE in ce?.
  Poate in om bun,cu traiti bine DOTTORE,nu-i asa?.
  Apropo Dom'necula,art.247 indice 1 Cod penal va zice ceva?
  Nici nu va sade cum va statea in spatele buldogului de catifea tipand pe scena din Bucuresti ca-l sustineti pe BASESCU la referendum.
  Serios acum,cand?pe cand o intoarcere in sanul familiei P.S.D.
  Prin FEBRUARIE,cand afara erau minus vre-o 20 de grade v-am vazut c-o palarie pe ochi trecand prin fata noastra a ciumpalacilor de Galati cand ne aflam in fata Prefecturii strigand Jos BASESCU,dumneata intrai in sediul P.S.D.
  Mamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,mamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,de te-oi vedea iara prin zona P.S.D-ului?,stii cate voturi isi va lua P.S.D.-ul in Galati.
  Multe,exact atat cat isi ia acum U.S.L.-ul cu durbaca-n formatie.
  DOTTORE,DOTTORE ce v-a mai tras-o marinarul?,si-nca?,marinarul mai are potential,iesi de tine-n strada si convinge lumea sa-l si sa te voteze,dom''necula.
  Iesiti,iesit,iesiti de luati LUMINAaaaaaaaaaaaaaaaaa.
  Ia de la BASESCU.
  Ia de la BASESCU
  Ia de la BASESCU
  Hai va PUP.POPPEL.
  0
  0
  Raportează
 • postat de gogu
  Sâmbătă, 07 Iulie 2012 01:38
  Daca imi aduc aminte bine, cred ca prin anul 1999, cand era prefect, Victor Paul Dobre si-a luat doctoratul la Universitatea Dunarea de Jos din Galati
  E adevarat ca el nu se lauda cu doctoratul, dar eu stiu ca are doctoratul luat.Sper sa nu ma insel.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Gazeta de perete Clorofila
  Sâmbătă, 07 Iulie 2012 00:24
  Doctor pe doctor se scoate ,mai ales in politica, dar cine ne inventeaza apa calda fara plata ,mare Doctor va fi .
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.