Cel mai vechi primar din judeţul Galaţi

Cel mai vechi primar din judeţul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Virgil Arghiri, primarul de la Munteni, a ajuns la al cincilea mandat la conducerea comunei * „În 2012, dacă voi mai candida, mă vor putea vota inclusiv cei care s-au născut în primii mei doi ani de mandat”, spune el * În 1996 şi 2000, unul dintre contracandidaţii lui se numea... Virgil Arghire *

Comuna Munteni deţine un record judeţean: actualul primar, Virgil Arghiri, este cel mai vechi primar gălăţean în funcţie. Arghiri a fost ales prima oară în 1992, iar de atunci nu a mai părăsit postul. Are 16 ani bătuţi pe muchie în fruntea comunei şi se mândreşte cu faptul că oamenii i-au arătat încredere.

„Sunt liberal de la începutul partidului”

Virgil Arghiri se numără printre primii membri PNL din judeţul Galaţi. „M-am înscris în partidul liberal încă de la înfiinţarea organizaţiei judeţene Galaţi şi nu am plecat nicio secundă din partid, chiar dacă am fost de multe ori ofertat”, povesteşte primarul.

„Consider că aşa este moral: să alegi o doctrină după ce chibzuieşti atent, iar după aceea să rămâi acolo şi la bine şi la rău. Sunt un adversar înverşunat al navetismului politic”, adaugă Arghiri.

Deşi a trecut prin cinci alegeri, niciodată nu a avut emoţii în a obţine funcţia de primar. La ultimele alegeri, spre exemplu, chiar dacă a fost nevoie de turul doi, următorul clasat a obţinut mai puţin de jumătate din voturile obţinute de Arghiri.

„Îl băteam şi mai clar, dar s-au făcut nişte mişmaşuri la alegeri. Unele partide au cheltuit sume colosale pentru a cumpăra voturi. Însă s-a dovedit că banii nu sunt suficienţi pentru ca lumea să te voteze”, spune primarul.

„În 1996, m-am confundat cu sigla PNL”

În 1996 şi 2000, unul dintre contracandidaţii lui Virgil Arghiri se numea... Virgil Arghire. Rudă de a treia spiţă cu primarul şi fin de botez al acestuia.

„Nu puteam să-i spun să nu candideze contra mea. Fiecare om are dreptul să facă ce vrea! Însă candidatura lui m-a cam pus în dificultate. În 1996 şi 2000 nu mi-am mai făcut campanie mie, ca persoană, ci am făcut campanie săgeţii liberale. Numai aşa mă puteam delimita de contracandidatul meu (N.R. - care reprezenta ApR, actualul PC), pentru că e greu de făcut diferenţa când numele noastre diferă doar cu o singură literă”, povesteşte Virgil Arghiri.

O altă coincidenţă interesantă care-l priveşte pe primarul de la Munteni este aceea că s-a născut fix în aceeaşi zi şi acelaşi an cu fostul ministru al Muncii, Paul Păcurau: 4 octombrie 1950.

„Mi-am crescut electoratul”

La expirarea actualului mandat, în 2012, Virgil Arghiri va împlini 20 de ani de când conduce Munteniul din fotoliul de primar. Practic, în 2012, cei născuţi în primii doi ani ai mandatului său vor avea posibilitatea să-şi exercite, pentru prima dată în viaţă, dreptul de a alege.

„Încă nu ştiu dacă voi mai candida, dar este o satisfacţie deosebită să ştiu că mi-am crescut electoratul. Sper că or să aprecieze eforturile şi investiţiile deosebite pe care le-am făcut pentru tineri”, spune primarul.

Citit 2961 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.