Batjocură şi cheltuieli nesăbuite - Dezvăluirile primarului Marius Stan

Batjocură şi cheltuieli nesăbuite - Dezvăluirile primarului Marius Stan
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* SC Unicom a încasat 23 miliarde de lei vechi pentru lucrări care nu există în Cartierul Cantemir * Lucrările de asfaltare pe credit au fost sistate pentru a fi reevaluate, pentru că proiectele erau o batjocură * Până la finele lunii se vor debloca fondurile pentru finalizarea Sălii Sporturilor


Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, a dezvăluit ieri presei câteva dintre situaţiile extrem de grave descoperite în Primărie şi le-a transmis gălăţenilor că noua administraţie locală este decisă să facă ordine în felul cum se cheltuiesc banii contribuabililor.

Pagubă uriaşă

Una dintre situaţiile halucinante vizează Cartierul Cantemir, acolo unde, înainte de alegeri, au fost repartizate cheile apartamentelor de la trei blocuri, nefuncţionale. „A fost un act de un cinism ieşit din comun să le dai unor oameni necăjiţi nişte chei de la nişte apartamente fără canalizare. Din nefericire pentru acei oameni, canalizarea este foarte puţin probabil să apară înainte de un an. Şi mai dramatic este că acea canalizare trebuie finalizată, conform normelor europene, cu o staţie de epurare. Aduc la cunoştinţă gălăţenilor că, în 2007, SC Unicom a încheiat un contract pentru această lucrare - staţia de epurare a apelor uzate din Cartierul Cantemir. Astăzi, vorbim la zi de încasări pe care Unicom le-a făcut în valoare de peste 23 miliarde lei vechi, din totalul de peste 30 miliarde vechi. Au încasat până şi garanţia de bună execuţie a lucrării şi atenţie, în situaţia incredibilă în care, pe acel loc, nu se află nimic, absolut nimic! În gestiunea acestei societăţi nu se află cea mai mică parte componentă a acestei staţii de epurare! Parte din bani au fost luaţi până în 2009, iar prima sesizare din partea Primăriei a venit în 2011 când firma deja era în insolvenţă. Am comandat un audit intern, dar sunt convins că lucrurile nu se vor opri aici. S-a creat şi o pagubă imensă în bugetul Primăriei”, a dezvăluit Marius Stan. Acesta este însă doar vârful aisbergului, pentru că va urma un audit extern al Primăriei.

Lucrări sistate, proiecte reevaluate

Primarul a anunţat că a sistat lucrările de reabilitare (finanţate din credit) pe străzile afectate de ISPA, pentru a reevalua proiectele. „Sunt străzi pe care ar fi trebuit, conform proiectelor în vigoare, să se execute drumuri fără să aibă cel puţin patul acela de pietriş, cu asfalt pus direct pe pământ! Pe o altă stradă, stratul de asfalt este de doi centimetri şi un singur strat! Vă imaginaţi cât poate să ţină o astfel de lucrare! Sunt străzi unde în proiect e trecută schimbarea unui anumit număr de borduri, care sunt praf, dar asta însemnând o bordură da şi una nu. Incalificabil! Se încearcă, nu ştiu pe ce principiu, din banii puţini să se facă lucruri multe. Mi se pare o gândire păguboasă. Vom reevalua proiectele şi vom face, dacă e cazul, mai puţine străzi, dar după normele tehnice ale zilelor pe care le trăim”, a spus Marius Stan.

Veste bună

Vestea bună dată de primar a fost că se deblochează, la sfârşitul lunii, fondurile pentru Sala Sporturilor. „Nu am curaj să estimez o lună sau două, dar am garanţia constructorilor că banii care vor fi alocaţi, aproximativ 800.000 de lei, vor fi suficienţi pentru finalizarea lucrărilor. Personal nu sunt chiar atât de încântat cu acest proiect, pentru că mi-aş fi dorit o altă sală a sporturilor, dar era păcat după ce aproximativ 80 la sută din ea fusese finalizată să nu terminăm lucrările. Să ne bucurăm, totuşi, de această mică reuşită”, a conchis Marius Stan.

 

Citit 4830 ori Ultima modificare Vineri, 20 Iulie 2012 00:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.