Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
5 comentarii

4* „În şcoli, lucrările trenau, iar cele aproape finalizate erau departe de a fi aşa cum trebuie făcută o lucrare, cu simţ de răspundere”, spune primarul Marius Stan * Primăria va face lucrările şi îşi va asuma responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă în şcoli din punct de vedere al reparaţiilor şi investiţiilor


La recenta şedinţă a Consiliului Local, bugetul municipiului Galaţi a fost rectificat pozitiv cu suma totală de 5.163.000 de lei. Una dintre cele mai importante măsuri ale rectificării bugetare vizează şcolile, care de obicei erau încă la stadiul de şantier atunci când suna clopoţelul noului an şcolar sau beneficiaseră mai degrabă de o pospăială în locul unor reparaţii serioase. Concret, după cum a declarat primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, Primăria va face lucrările, le va supraveghea şi îşi va asuma responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă în acele şcoli din punct de vedere al reparaţiilor şi investiţiilor. Edilul a explicat că această procedură firească de lucru a rezultat în urma vizitelor pe şantierele din şcolile gălăţene.
Primarul Galaţiului nu-şi explică de ce s-a făcut până acum altfel. „Primăria, fiind ordonatorul principal de credite, a încredinţat şcolilor sume de bani pentru reparaţii, şcolile făcând practic după placul lor şi nu întotdeauna aşa cum trebuie făcut, lucrările care se impuneau. Am făcut această rectificare şi am intrat în normalitate. Domnii directori, după cum am constatat în cadrul vizitelor, erau majoritatea în concediu, iar lucrările trenau; cele aproape finalizate erau departe de a fi aşa cum trebuie făcută o lucrare, cu simţ de răspundere. Iar când începeau cursurile, fiţi convinşi că cei înjuraţi erau toţi cei din Primărie”, a declarat Marius Stan.
Bani puţini, lucrări de consistenţă
Primarul Galaţiului a precizat că, în formula iniţială a bugetului, s-a repartizat o sumă derizorie - 4.283.000 de lei - pentru aproape o sută de unităţi de învăţământ. „Cea mai mare sumă - 1.852.000 de lei - este pentru consolidarea Şcolii 7, dar eu mă îndoiesc că pe data de 15 vor fi finalizate lucrările, deşi constructorul dă asigurări că aşa va fi. Sunt sume derizorii alocate şcolilor, aşa încât am gândit o cu totul altă strategie, să facem lucrări mai puţine, dar mai sănătoase, astfel încât să nu mai împrăştiem suma respectivă, de 4,2 milioane, la atâta şcoli, ci la un număr mai mic, unde să facem lucrări cap-coadă, lucrări necesare pentru şcolile respective”, a subliniat Marius Stan.

Unde se duc banii

Potrivit documentelor care însoţesc hotărârea de rectificare, s-au suplimentat cheltuielile cu întreţinere zone verzi cu suma de 1.000.000 de lei, pentru a asigura un volum mai mare de tăieri arbori, cosit vegetaţie, irigaţii şi altele. S-au alocat 900.000 de lei Asociaţiei Handbal Club Danubius Galaţi şi 200.000 de lei pentru manifestările de Ziua Marinei. A fost inclusă în buget şi suma necesară pentru un studiu de fezabilitate necesar reproiectării şi reamenajării Orăşelului Copiilor din Ţiglina I. Au fost alocaţi 900.000 de lei pentru contractarea unor servicii de audit extern. De asemenea, s-au majorat cheltuielile din fonduri externe nerambursabile pentru proiectul „Modernizare şi extindere centrul multifuncţional de recuperare KIDS-Galaţi”.

Citit 1795 ori Ultima modificare Duminică, 12 August 2012 17:30

5 comentarii

 • postat de alfar Luni, 13 August 2012 21:38 Link la comentariu
  0
  0

  scirba. parca nu sint tot lucrari facute pe spagi si bani varsati la partide. ce daca e scoala, nu mai putem noi, politicieni smecheri de invatamint si altele.

  Raportează
 • postat de P.C A SPUS Luni, 13 August 2012 19:15 Link la comentariu
  0
  0

  Fii serios POPPEL cu handicapatul si tampitul asta de picu nu pleaca nici maicasa dar mai ales noi cei din P.C,SI CEVA PERSONAL GRETOSULE ...DACA TE PRIND ITI SPARG MUIA picule si te ***in gura gura prostul pulii ce esti

  Raportează
 • postat de POPPEL Luni, 13 August 2012 19:09 Link la comentariu
  0
  0

  picu roman o mare jigodie care de 10 ani nu stie sa traiasca decat din politica,mars dracului de javra inpreuna cu analfabetul dat afara din pntcd huuuuuooooooo

  Raportează
 • postat de ZVONACUL GALATIULUI Luni, 13 August 2012 19:05 Link la comentariu
  0
  0

  LUUUUME ,LUMEEE MARE NOUTATE IN NOUL GALATI POLITC
  ZILELE TRECUTE MARELE OM POLITIC PICU ROMAN FOST DOCHER PRINCIPAL,MAI INTAI DIRECTOR SI DUPA ACEEA SI-A FACUT FACULTATAEA LA DISTANTA MARE DE GALATI,DAT AFARA DIN PARTID DE TATUCA DURBACA SI IN PREZENT SOMER FARA VIITOR, PRIETEN LA CATARAMA CU MARELE MARIAN POPA ZIS SI ALABA NEAGRA,DUPA CE LA PACALIT DE UN MILIARAD DE LEI VECHI IN CAMPANIE PE PROSTUL DE CIUMA,ASTAZI TERORIZEAZA ORGANIZATIA COLONELULUI ENE DUPA CE LA INBROBODIT PE DAN DIACONESCU CARUIA IA PROMIS CA VINE CU TOATA ORGANIZATIA PARTIDULUI CONSRVATOR CU CONDITIA CA EL MARELE OM POLITC SA FIE NUMIT PRESEDINTE SI SA-I ASIGURE UN LOC ELIGIBIL LA PARLAMENTARE.

  Raportează
 • postat de La Școala 7 terenul este instabil. Se cunoaște dinainte de 89 !!! Luni, 13 August 2012 15:30 Link la comentariu
  0
  0

  Păi normal că dărâmi Școala 7 dacă te apuci să construiești o sală de sport și o clădire într-un spațiu așa de mic,înghesuit într-un teren așa de instabil cunoscut de unii dar necunoscut pentru cine a aprobat construirea acestor investiții.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.