Apaterm nou, preţuri noi la gigacalorie: Căldura va fi mai scumpă la iarnă

Apaterm nou, preţuri noi la gigacalorie: Căldura va fi mai scumpă la iarnă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Nu toţi cei 750 de salariaţi ai Apaterm îşi vor găsi locul în societatea aflată în curs de înfiinţare, care va prelua distribuţia agentului termic


Majorarea preţului gazului metan va avea ca impact şi o gigacalorie mai scumpă, aceasta este vestea proastă pe care primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, a dat-o într-o emisiune tv. Cu cât vom plăti mai mult faţă de cei 247,73 lei/Gcal, inclusiv TVA, cât am dat iarna trecută? Depinde de preţul pe care îl va solicita Electrocentrale şi de ce vor decide aleşii locali. Potrivit lui Marius Stan, nu va fi posibilă acoperirea majorării de tarif de la bugetul local.

În acelaşi timp, agentul termic va ajunge în caloriferele gălăţenilor racordaţi la sistemul centralizat de încălzire distribuit de o nouă societate, aflată în curs de înfiinţare. Primarul Marius Stan a confirmat, astfel, public ceea ce tocmai am scris în cotidianul „Viaţa liberă”, şi anume că se pregăteşte o nouă societate care să preia distribuţia apei calde şi a căldurii în oraş. „Apaterm este în insolvenţă, s-a pronunţat deja într-o primă instanţă falimentul şi lucrul acesta atrage după sine interdicţia ca Apaterm să mai poată distribui căldura către cetăţeni. În momentul de faţă avem un producător, Electrocentrale, şi nu avem o societate care să distribuie. Am demarat deja înfiinţarea unei noi societăţi, pentru a-i putea încredinţa direct serviciul de distribuţie, evitând astfel licitaţia care însemna timp foarte mult şi ne ducea în iarnă. Timpul necesar pentru înfiinţarea societăţii, pentru trecerea activelor de la vechea societate la Primărie şi de la Primărie la noua societate, angajarea personalului, încheierea contractelor cu asociaţiile de proprietari nu cred că înseamnă mai puţin de luna decembrie, ceea ce ne creează o mare problemă. Compromisul maxim pe care îl putem face este ca împreună cu creditorul principal al Apaterm, Electrocentrale, să tragem de timp în ceea ce priveşte hotărârea de faliment definitivă, să o ducem până în decembrie, când cred eu că putem finaliza trecerea distribuţiei pe noua societate”, a declarat Marius Stan.

Edilul Galaţiului a precizat că nu toţi cei 750 de salariaţi ai Apaterm vor fi preluaţi de noua societate, adăugând că se vor face reduceri de personal pentru eficientizare.

Citit 2755 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Septembrie 2012 14:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.