După trei luni de aşteptare - Canalizarea din Cantemir, gata în două săptămâni
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

După trei luni de aşteptare - Canalizarea din Cantemir, gata în două săptămâni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primarul Marius Stan i-a mulţumit public inginerului Săvel Rotaru, preşedintele liberal al Comisiei de Urbanism a Consiliului Local, pentru soluţia găsită


 

Ieri dimineaţă, firma Criomec a demarat lucrările la cartierul Cantemir, iar în două săptămâni tinerii care au primit încă de acum trei luni cheile celor 97 de apartamente se vor putea muta. Pentru asta garantează inginerul Săvel Rotaru, preşedintele Comisiei de Urbanism a Consiliului Local, cel care a găsit soluţia simplă şi ieftină de rezolvare a situaţiei. Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, i-a mulţumit ieri public pentru idee.

Concret, ce se întâmplă în Cantemir? „Am blocat actuala lucrare, care însemna peste 120 miliarde de lei irosiţi degeaba. Actuala canalizare avea conductă de 1000, prevăzută să deservească vreo 500 de blocuri. Ce însemna să duci apele menajere de la 15 blocuri? Îţi trebuia pompă suplimentară să împingi. Prin aportul dlui Rotaru am găsit o soluţie extrem de simplă şi au început lucrările. Se face un racord la canalizarea existentă pentru celelalte blocuri din zonă, se va achiziţiona o pompă care va împinge toate apele uzate, spre staţia de epurare care există de partea cealaltă a Siretului, este nouă, bună, dar pe care până acum nu au folosit-o şi nici nu s-au gândit să o folosească. Vom face nu o subtraversare, pe bani grei, ci o traversare, pe sub estacada care trece peste Siret, şi ne înţepăm cu conducta respectivă în canalizarea staţiei noi de epurare. Garantat, în două săptămâni oamenii se vor muta. Finalul lucrării care se face în trei etape va costa maxim 100.000 de euro pentru toate cele 15 blocuri, care pot funcţiona mult şi bine în condiţiile create. De ce nu s-a făcut până acum aşa nu mă întrebaţi pe mine!”, a declarat Marius Stan.

Săvel Rotaru ne-a promis că va supraveghea personal execuţia, pentru a se asigura că lucrarea va fi gata la termen şi de bună calitate.

Citit 2179 ori Ultima modificare Vineri, 07 Septembrie 2012 20:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.