Finanţare ratată! Faleza a pierdut 86 de milioane de euro

Finanţare ratată! Faleza a pierdut 86 de milioane de euro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Galaţiul a avut 86 de milioane de euro aproape în buzunar, pentru Faleză, şi i-a ratat pentru că nu a prezentat în termen proiectul necesar pentru accesarea acelor sume. În timp ce aşteaptă deblocarea altor fonduri, specialiştii în construcţii de la Universităţile din Galaţi şi Bucureşti dezbat, împreună cu Primăria, subiectul Faleza şi în special acel studiu, ţinut mai degrabă sub preş, studiu care arată clar că acolo este un pericol real de surpare. "Pe Faleză nu putem să facem absolut nimic până când nu vom face consolidare. Pentru că orice încerci să faci pe Faleză, vor veni utilajele grele. Consolidarea înseamnă muncă titanică. Avem însă un proiect să înfrumuseţăm faleza - locul cel mai emblematic pentru noi, pentru gălăţeni - un proiect deosebit, costisitor, e drept, dar care merită!", ne-a dat speranţe primarul Marius Stan.

Citit 2385 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Octombrie 2012 20:28

8 comentarii

 • postat de la auschwitz cu jigodiile ce au devalizat orasul asta
  Joi, 04 Octombrie 2012 22:05
  "ss ,, - distrus e tactu si cu mata
  du-te si trage o portie de etnobotanice si pupa in kur masina aia pe care scrie ,,liga pentru presedinte,,
  prostime multa in galatiul asta
  0
  0
  Raportează
 • postat de Să plătească mizerabilii din Primăria din Galați ce au aprobat acele construcții pe Faleza Superioară și firma constructoare ce a încălcat cu bună știință aceste norme, ce sunt de pe timpul lui Ceaușescu știute și consemnate în planul urbanistic al Orașul
  Joi, 04 Octombrie 2012 18:48
  Prostimea să plătească mizeria și distrugerile făcute pe Faleza Superioară, cu cei ce au aprobat construcția, vilelor, blocurilor și biserici, adică șmecherii orașului, și firma care a încălcat normele de dezvoltare urbanistică a Orașului Galați, în care era interzisă construcția oricăror clădiri la o distanță mai mică de 80 de metri de buza, marginea, amenajări pragului de taluzare a Falezei Superioare. Să plătească și prostimea din Primăria Galați ce au aprobat construcțiile încălcând normele de construcție în zona falezei, norme ce se află la arhive de pe timpul lui Ceaușescu.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ss
  Joi, 04 Octombrie 2012 14:49
  Ce distrus e asta care scrie mai jos!
  0
  0
  Raportează
 • postat de NU MAI FURA IN MORTII MATII
  Joi, 04 Octombrie 2012 12:05
  MA BUCUR DIN SUFLET
  CINE STIE PE MANA CUI JAVRE SI JIGODII DE ASTEA CARE AU DEVALIZAT GALATIUL AJUNGEAU.
  S-A AJUNS LA ELICE SA FIE PARCARE IN PLINA STRADA ,MAI STA SI MASINA ,,VOTATI PENTRU UN BOU DE PRESEDINTE,, PARCATA ACOLO EXCLUSIV A IRONIE.
  M-AM OPRIT IERI SI LE-AM ZIS ASTA LA DOI CACAI DE LA PULITIA COMUNITARA SI SE UITAU CA PISHATII LA MINE.
  EXCLUSIV TI-E LEHAMITE SI GREATA CE FEL A AJUNS ORASUL ASTA .

  ESTE ULTRA-INCREDIBIL CUM SE POT INCHIDE STRAZI SI PUNE BARIERE ACOLO UNDE A FOST LIBER ,LIBER CHIAR SI IN COMUNISMUL CEL HULIT.

  SCOALA CEAUSESCULE DIN MORTI SI DU-I TATA LA AUSCHWITZ LA GAZARE PE VOMITATURILE CARE AU NENOROCIT ORASUL ASTA .

  P.S. BARIM IA-TI MASINA AIA CU ,,VOTATI RAHHAT DE PRESEDINTE ,, DE LA ELICE CA VOMIT PE EA.

  MI-E SCARBA DE TOT CE E JIGODIE POLITICA DEVALIZATOARE
  0
  0
  Raportează
 • postat de Galateanul de rand
  Joi, 04 Octombrie 2012 10:58
  Dati-le celor de la Vega sa faca lucrarea, ca in 3 luni se rezolva: nu vom mai avea faleza, sau daca vom avea, pe ea vor fi blocuri, de vanzare. Si lista de posibile shmenuri poate continua....iar noi, cetatenii, sa ramanem in continuare aplecati cu spatele la cei care ne distrug orasul.
  0
  0
  Raportează
 • postat de guru
  Joi, 04 Octombrie 2012 10:28
  aaaa, bine ca ii puneti sclipici, ca asa e la noi - dai cu parfum peste jeg....ce daca o ia la vale, macar sa fie frumos amenajata
  0
  0
  Raportează
 • postat de Galatean
  Joi, 04 Octombrie 2012 09:52
  Altii au construit-o de la zero, ne-au specificat la finalul lucrarilor cum trebuie sa avem grija de ea, pentru ca Faleza sa continuie sa existe si pentru nepotii nostri, apoi au venit niste flamanzi dupa bani, care netinand cont de nimeni, dar cu acceptul politicului local (ce ar fi putut bloca acest genocid), au construit ca bezmeticii, iar acum un oras intreg este obligat sa se indatoreze pentru a evita o catastrofa. Trebuie mentionat ca nici pe vremea lui Ceausescu, ani in care daca se dadea ordin se putea construi si pe luciul de apa al Dunarii, nu au fost incalcate recomandarile inginerilor constructori.
  De prin adm. publica locala se simte cineva cu musca pe caciula (consilieri, fost Primar, fost Arhitect sef, Directia de Urbanism si alti luminati) ? Poate Inspectia de Stat in Constructii ?
  S-o fi intrebat cineva de ce oameni cu experienta din acest oras luau atitudine atunci si explicau riscul imens la care se expune un oras intreg ?
  De ce anterior inceperii acestor lucrari nu au fost convocati ingineri constructori cu experienta pentru a evalua consecintele ?
  Ca doar nu s-au ridicat blocurile si vilele intr-o noapte.
  Raspunsul e unul singur: Indiferenta, rautatea si incapatanarea prosteasca a unora care, fara nici cea mai mica experienta in domeniu, in pofida avertismentelor primite, si-au dus la bun sfarsit opera de distrugere a acestui oras.
  Nu era suficient ca nu avem parcuri, spatii verzi, cinematografe, parcari etc, acum ne-am mai trezit si cu riscul major al alunecarii Falezei.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ion Cetateanu
  Joi, 04 Octombrie 2012 05:13
  Finantarea pentru consplidare faleza s-a pierdut ,cine o fi de vina si cum ii rasplatim ,poate in 9 decembrie? Dar urmatorul proiect promis prin campaniile electorale ce s-a intamplat ? Iata ce scrie pe site-ul CNADR (aia cu fondurile de investitii taiate de cel mai cinstit guvern :
  Asistenta tehnica pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru varianta de ocolire Galati
  Valoarea contractului: 991.843,28 lei
  Contributia UE acordata prin FEDER: 686.851,47 – 69,25 %
  Bugetul de Stat: 304.991,81lei
  Data semnarii:24.02.2012
  Data de incepere a serviciilor:29.02.2012
  Durata de implementare:7 luni
  Contractant :Asocierea S.C. TRACTEBEL ENGINEERING S.A. & S.C. ACCIONA INGINERIERIA S.A
  In ce data suntem astazi ? Sa fi trecut 7 luni?
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.