Bulibăşeală la Ministerul Finanţelor - Majorarea taxelor, la mâna Consiliului Local

Bulibăşeală la Ministerul Finanţelor - Majorarea taxelor, la mâna Consiliului Local
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vestea că, începând din 2013, vom plăti biruri cu 16,05 la sută mai mari a pus pe jar populaţia. Proiectul de Hotărâre de Guvern care prevedea această majorare fusese publicat miercuri pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, dar ieri a fost şters de pe pagina electronică. Însuşi premierul Victor Ponta a declarat public că primarii vor decide dacă impozitele, taxele şi amenzile locale vor fi majorate anul viitor cu 16 la sută, raportat la inflaţia din perioada 2010-2012, şi s-a arătat enervat că reprezentanţii Ministerului Finanţelor nu l-au consultat şi nu au explicat mai clar despre ce este vorba.
Indiferent cum se va lămuri bulibăşeala dintre Ministerul de Finanţe şi premierul Ponta, un lucru este cât se poate de clar. Potrivit legii, impozitele şi taxele locale nu se pot majora decât prin hotărârea Consiliului Local. În acest moment, potrivit surselor noastre, nu s-a pus în discuţie niciun fel de majorare. Ultima modificare a taxelor şi a impozitelor locale a avut loc la finele anului trecut, şi a vizat anul în curs. Atunci toate impozitele şi taxele locale pentru persoanele fizice au fost majorate cu cinci la sută, în vreme ce birurile pentru persoanele juridice au rămas neschimbate. Justificarea aleşilor a fost aceea că administraţia are nevoie de bani pentru a asigura fondurile necesare finanţării cheltuielilor publice locale.

Citit 1246 ori Ultima modificare Joi, 04 Octombrie 2012 23:37

2 comentarii

 • postat de Șmecherie de vot pentru parlamentarele din 9 Decembrie, apoi pototpul scumpirilor la liber, taxe și impozite mărețe, mioritice !!!
  Vineri, 05 Octombrie 2012 10:20
  Normal, vin alegerile și ,,majorarea'' majorărilor din fiecare an nu prinde bine la populație pentru parlamentarele din 9 Decembrie, așa că s-au luat măsuri pasând beleaua pe Consiliile Locale care se vor ,,adapta'' noilor cerințe electorale locale. Adică, scumpire, scumpire, dar după alegeri, și i-am fraierit pe eternii fraieri votanți.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ion Cetateanu
  Vineri, 05 Octombrie 2012 07:24
  Am avut dreptate cand am comentat ,atunci cand stirea aparea prima data in VL. La Galati ,alesii nostri au avut grija sa majoreze an de an impozitele si taxele , le-a ramas majorarea cu inflatia de anul acesta pentru anul viitor iar daca nu au facut-o pana acum nu mai pot sa o faca ...... Cat s-o fi incasat de la populatie ,anul acesta,pentru apa de ploaie ,avand in vedere seceta care a bantuit si bantuie ? Si repet intrebarea ,daca se indexeaza impozitele si taxele ,daca se incaseaza la buget sume mai mari ca urmare a cresterii generale a preturilor ,cand se indexeaza pensiile ? Pensionarii sa fie atenti la acest lucru si sa aiba grija cum voteaza ,suntem satui de minciuni si incompetenta.....
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.