Propunere legislativă: Sistemul de pensii, revăzut şi adăugit

Propunere legislativă: Sistemul de pensii, revăzut şi adăugit
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O propunere legislativă de modificare a Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, iniţiată de deputatul liberal Victor Paul Dobre, a fost aprobată tacit în Senat. „Propunerea mea avea ca obiect de reglementare asimilarea stagiului de cotizare realizat anterior datei de 1 aprilie 2001 de salariaţii care au desfăşurat activităţi încadrate în grupa I de muncă, cum era pe vremuri, cu stagiul de cotizare în condiţii speciale de muncă. Aceasta pentru că, prin reglementările succesive, o categorie, respectiv cei care activau în grupa I au pierdut o serie de drepturi”, a declarat deputatul Victor Paul Dobre. Propunerea urmează să fie dezbătută în plenul Camerei Deputaţilor, care este şi cameră decizională, ocazie cu care se va ţine cont şi de propunerile de modificare a legii sistemului de pensii înaintate de o serie de deputaţi. Noile reglementări ar urma să fie aplicată începând de anul viitor, odată cu noul buget al asigurărilor sociale.

Citit 7701 ori Ultima modificare Vineri, 12 Octombrie 2012 19:16

12 comentarii

 • postat de Nedreptatitu
  Luni, 09 Decembrie 2013 16:08
  79.116.176.***
  Uneste popor Roman, iesiti in strada si decapitati lichelele care conduc Romania.
  La meciuri de fotbal puteti iesi cate 50000, dar sa va cereti drepturile nu.
  Ce este in tartacuta voastra pe care o numiti cap?.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ipate
  Duminică, 14 Octombrie 2012 10:32
  Initiativa legislativa despre cu care se lauda domnul V.P.DOBRE are foarte multe avize negative la Camera deputatilor,unde se afla acum pe ordinea de zi ,inclusiv raportul de la comisia de munca are recomandare de respingere a acestui proiect de lege cu nr.716/2011.Domnule Pantus acest proiect sigur nu va trece de Camera deputatilor si iarasi o luam de la capat cu promisiuni.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Pantus V.
  Duminică, 14 Octombrie 2012 08:45
  Ne-am saturat de promisiuni in preajma alegerilor.Lunar cei care au lucrat mai mult de 25 ani in grupa I , inainte de 01.04.2001, pierd cate 300 roni, fiindca au beneficiat de prevederile legii 226/2006 si nu mai au dreptul la prevederile art.100 si 169 din leg.263/2010. Furt la drumul mare de catre legiuitorii si parlamentarii Romaniei ( ei spun ca sunt scapari legislative). Daca ar fi ei in aceasta situatie, oare ar proceda la fel ? ! ?
  Eu,presedintele ALIANTEI PENSIONARILOR PENTRU CONCILIERE (Pantus Vasile), vorbesc de trei ani la morile de vant (presedinti,parlamentari,guvernanti,grupuri politice,ministere, etc.), prin zeci de adrese, dar ne-am ales numai cu promisiuni desarte,doar in pragul alegerilor. Daca v-a da ceva acesti guvernanti, sigur nu v-a reprezenta adevaratele drepturi ale aceslor persoane incadrate din grupa I ,in conditii speciale de munca, prin leg.226/2006 (degeaba au muncit in conditiile cele mai grele din Romania ,fiiidca legiutorii........!!! ) Corect ar fi, pentru a se pastra un echilibru intre gradele conditiilor de munca, sa se mareasca cu 50% punctajul realizat in anii lucrati, sau sa se imparta totalul punctelor realizate, in anii lucrati, la 20. Vom iesi in strada pentru aprobarea acestor drepturi, pana la alegeri,inclusiv pentru cresterea tuturor pensiilor din Romania cu 100 % din rata inflatiei si 50 % din cresterea salariului mediu brut pe economie, asa cum prevede leg.263/2010 art.102 ( lucru uitat de guvernanti de patru ani , dand ordonante peste ordonante, in amanarea prevederilor legale).Pentru pensionari, puterea de cumparare din ultimii ani a scazut cu 25-30 %.
  Rusine sa le fie daca nu respecta legile adoptate si daca nu dau de urgenta legi, pentru un trai decent, tuturor romanilor
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ale(r)gator de Cursa Lunga
  Duminică, 14 Octombrie 2012 07:57
  Prioritara este iesirea din starea de colonie. Romanii sa ramana in tara si sa creeze valori si PIB aici. O minima protectie macar pentru produsele agricole romanesti, asa cum este in toata UE si in toata lumea civilizata. Numai atunci vor fi bani si pentru salarii decente si pentru pensii si pentru sanatate si pentru educatie. In rest, vorbe electorale, fara acoperire!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cetatenii
  Sâmbătă, 13 Octombrie 2012 20:49
  Felicitari pentru intiativa dar daca nu se aproba pana la alegerile din 9 Decembrie ca la calculul pentru cei care iasa acum la pensie din grupa 1 (grupa speciala) sa se imparta la 20 nu la 30 asa cum a fost in Legea veche pana la 1 Ianuarie 2011 dupa alegeri nu ne mai baga nimeni inseama. Cei care au lucrat si lucreaza in aceasta grupa de munca 1 (grupa speciala) au o viata scurta de trait.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Y
  Sâmbătă, 13 Octombrie 2012 14:24
  Mai bine ai avea grija de narodul de stan marius ,care vrea marirea taxelor cu indicele de inflatie,ca de si salariile si pensiile se maresc de la sine,dupa mintea lui ingusta cu zero cultura tehnica si economica.
  0
  0
  Raportează
 • postat de alexx
  Sâmbătă, 13 Octombrie 2012 11:24
  Fiecare gaşcă poşlitică cu interesele ei. Cel care a lucrat în grupa I nu a beneficiat de reducerea vârstei standard de pensionare cu 10 ani? Nu-i suficient? Deci: Pleci acasă cu 10 ani mai devreme şi cu o pensie mărită. Ceilalţi să mai stea 10 ani în câmpul muncii şi să se mulţumească cu ceea ce mai rămâne de la cei pensionaţi timpuriu. Pentru acelaşi motiv (grupa de muncă) se acordă două drepturi deloc de neglijat. Doar ne aflăm în campanie electorală.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Alexandru
  Sâmbătă, 13 Octombrie 2012 10:04
  Decat cum sa obtina niste voturi cheltuind bani dintr-un buget de pensii insuficient mai bine s-ar gandi la solutii sa faca sistemul sustenabil dar asta e mai greu decat sa imparti banii altora pentru a obtine avantaje personale. Mi-e scarba de acest comunist corupt care se da drept liberal !
  0
  0
  Raportează
 • postat de persoana cu handicap
  Sâmbătă, 13 Octombrie 2012 09:17
  ...si de ce nu se propune reducerea varstei de pensionare pentru persoanele cu handicap dobandit. alegislatia prevede o reducere a varstei doar pentru persoanele cara cu handicap preexistent caliatii de asigurat. Deci daca ai un handicap innascut si lucrezi de la o anumita varsta, iesi mai devreme la pensie, dar daca ai pierdut un picior, de exemplu dupa ce ai fost angajat(asigurat implicit) nu poti beneficia de reducere. Asta e, dar nu cred ca este corect!?
  0
  0
  Raportează
 • postat de pensionar in devenire
  Sâmbătă, 13 Octombrie 2012 07:32
  mai era si o lege a salarizarii unice de grija careia murea usl in opozitie. acum reducerea cracanarii de la 1/70 la 1/15 nu le mai place pentru ca vin ai lor la bucate si vor si ei un 14 -17 000 lei acolo pe luna ca doar de aia sunt la putere ,nu? traiasca victoria in alegeri a usl ca-s mai tari ca pdl.unii au spus la un moment dat ca nu au declarat averile pentru ca erau ale sotiei,altii ca nu au numic personal ci sunt ale firmei lor ...o iei rara! despre pensii ce sa mai vorbim cu sau fara grupe oricum e o nebunie cind fostii subofiteri militieni au mai mult decit un doctor ,prof. etc
  0
  0
  Raportează
 • postat de IC
  Sâmbătă, 13 Octombrie 2012 06:59
  Apoi de ce numai cei din grupa I ? Pentru ca provine initiatorul propunerii din combinat ? De ce nu si grupa II si revenirea la punctul de pensie calculat anual in cuantum de 45% din salariul mediu brut pe tara ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de x
  Sâmbătă, 13 Octombrie 2012 01:20
  Speta:
  Daca cineva din SIDEX s-a pensionat in 2010, dupa legile de atunci, o solicitare de recalculare a pensiei (dupa ce Legea din articol va deveni efectiva) poate duce la marirea cuantumului banesc al acesteia?
  Multumesc.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.