Fără organigramă nouă! Primăria, tot cu „frâna de mână trasă”

Fără organigramă nouă! Primăria, tot cu „frâna de mână trasă”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Noua organigramă şi noul stat de funcţii propuse de primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, au fost amânate din motive tehnice * ANFP habar nu avea de cele peste o sută de schimbări apărute în organigramă în mandatul fostului primar Dumitru Nicolae, pentru că nu a fost informată!


Cel mai aşteptat şi mai dorit proiect de hotărâre - organigrama şi statul de funcţii al Primăriei - nu a figurat ieri printre cele peste 40 de puncte aflate pe ordinea de zi a şedinţei a Consiliului Local şi votate de aleşi. Motivul este unul de ordin tehnic, imputabil doar fostei administraţii.
Ce s-a întâmplat?
Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, a explicat că a fost personal la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP), a discutat cu organigrama în faţă şi nu au fost niciun fel de probleme. Edilul îşi doreşte o Primărie cu maxim cinci direcţii, cu tot cu arhitectul şef. A doua zi au fost reprezentanţii Primăriei şi unul dintre consilierii primarului cu organigrama şi cu expunerea de motive, iar surpriza a fost una de proporţii. „Am constatat un lucru pe care, sincer, nu aveam de unde să-l ştiu şi nici cum să-l anticipez, legat de baza de date a ANFP,  unde fiecare funcţionar public are un fişier foarte clar. Spre surpriza noastră, între datele ANFP şi organigrama veche, existentă, era o diferenţă de peste o sută de posturi, unde nu coincideau datele pe care le aveau ei cu cele din Primărie. Toate, pentru că de la serviciul resurse umane de la noi nu s-a făcut o corelare, cu schimbări de funcţii, de poziţii care s-au făcut în Primărie, şi s-au făcut, slavă domnului! S-au transferat oamenii dintr-un serviciu în altul, într-un ritm ameţitor. Firesc şi normal ne-au rugat să eliminăm toate neconcordanţele dintre datele de la ei şi cele reale din Primărie urmând ca apoi să mergem să ni se aprobe organigrama la care nu au nimic altceva de comentat”, a explicat primarul.
Cert este că, până la următoarea şedinţă a Consiliului Local, primăria va funcţiona tot „cu frâna de mâna trasă”, după cum spune Marius Stan.

Printre cele mai importante proiecte votate ieri se numără o majorare a capitalului social la Parcul Industrial şi aprobarea documentaţiilor de avizare a lucrărilor de intervenţii propuse pentru anul 2012: reabilitarea Viaductului Sidex - etapa I, unde au apărut probleme la structura de rezistenţă a unuia dintre stâlpi, şi consolidarea Monumentul Eroilor Revoluţiei din strada Domnească.
Vom reveni cu amănunte.

Citit 2501 ori Ultima modificare Joi, 18 Octombrie 2012 22:06

6 comentarii

 • postat de Nik
  Luni, 22 Octombrie 2012 13:04
  Dar prin societatile in care CL e actionar majoritar, pe cand o "curatenie" ? Pe cand niste concursuri "pe bune", depolitizate si fara carnet de partid anexa la CV, la aceste societati ? O asa "aplecare" si "atentie" pentru organigrama Primariei ar face sa paleasca orice investitie majora in acest oras. Aveti asteptari imense pentru ceva ce nu merita atentie. Mare realizare...injumatatirea functiilor de conducere. Cati dintre actualii consilieri locali si consilieri ai Primarului au habar de administratie ? Ceva studii de specialitate au in acest domeniu ? Stiu ei cu ce se "mananca" o adm. locala sau isi inchipuie ca administreaza un SRL. De luni bune aud vaiete ca se functioneaza cu frana de mana trasa...aiurea. Un Primar isi poate pune oamenii la treaba inca din a doua zi...fara trompete prin presa locala.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Basil
  Sâmbătă, 20 Octombrie 2012 00:06
  CARE PARK INDUSTRIAL ? ? ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Enescu Laura
  Vineri, 19 Octombrie 2012 17:04
  Domnule Primar,sunt convinsa ca va doriti o organigrama.din care sa lipseasca unii directori incompetenti,unii salariati angajati cu pile si relatii,cu totii dominati de afaceri,corupti si depasiti.Langa dumneavoastra sunt,inca oameni compromisi,care au trait in spatele unui om depasit si incapabil,cum a fost si inCombinat.Nu o sa va realizati ideile dv.,avand alaturi oameni compromisi ca:Popa,Stamate,Hanta,Covaci,Istrate,Stan(Apa Canal),Totolici,Ionescu(Ecosal),care va vor sabota,direct sau indirect,actiunile dv.Va sugerez sa apelati si la unii consilieri locali:Manoliu,Dobrea,Mihai Alin,Bugeag,Alexandru M.si in special la domnul Rotaru,cunoscut in oras si in Combinat pentru profesionalism si corectitudine.Aveti nevoie de sprijinul unor oameni valorosi pentru a realiza ceeace ati promis galatenilor.Eu,familia mea,cu toti prietenii,va dorim mult succes.
  0
  0
  Raportează
 • postat de zozo
  Vineri, 19 Octombrie 2012 15:17
  @Soko
  Foarte bine punctat: cine e de fapt "frana trasa" - cei care au fost si pana acum si despre care nu ati scris nimic atatia ani (ca ar fi "frana" orasului etc.) sau noii "consilieri" - paraleli cu administratia? Cum poti sa-ti iei consilieri (deci oameni cu care se te sfatuiesti, sa te consilieze in anumite probleme etc.) oameni care nu au activat in domeniu? Ba mai mult - cautati de SRI ca sa fie dati afara din... tara?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Soko
  Vineri, 19 Octombrie 2012 13:48
  "Cu frana de mana trasa" ... ce va mai place sa faceti articole la comanda. Acum 2 sau 3 ani in urma, nu tot cu frana de mana trasa se functiona ? Nu v-am auzit atunci ca aveti deva de comentat. Nu erati prin Galati, pe vremea aceea ?
  Ce super-asteptari aveti de la noua organigrama ? Ce mega-investitori aveti impresia ca ne vor asalta, daca numarul sefilor se va micsora ? Ce fel de "noua Primarie" aveti impresia ca se va naste odata cu intrarea in vigoare a noii organigrame ?
  Ce probleme nu s-au putut rezolva in Primaria Galati, de Marius Stan tot ne tot aminteste ca functioneaza cu frana de mana trasa ? Cine-l opreste pe primar, cu aparatul propriu pe care il are, sa porneasca motoarele ? E Primar, doar.
  Cati dintre consilierii Primarului au un amarat de curs in adm. publica, sa aiba macar habar de cum se administreaza o primarie ?
  Povesti ieftine in care nu mai crede nimeni...
  0
  0
  Raportează
 • postat de marin
  Vineri, 19 Octombrie 2012 08:17
  Conform Legii 188, toate institutiile statului , precum si primaria Galati, au obligatia de a transmite permanent situatia tuturor functiilor si a functionarilor publici. Din cele prezentate rezulta ca senilul si amortitul de exprimar a dormit pe el. Nu cumva ar trebui bosorogul asta sa cam dea cu subsemnatul pe la alte institutii abilitate sa cerceteze incompetenta, coruptia si hotia?
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.