Fără organigramă nouă! Primăria, tot cu „frâna de mână trasă”

Fără organigramă nouă! Primăria, tot cu „frâna de mână trasă”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Noua organigramă şi noul stat de funcţii propuse de primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, au fost amânate din motive tehnice * ANFP habar nu avea de cele peste o sută de schimbări apărute în organigramă în mandatul fostului primar Dumitru Nicolae, pentru că nu a fost informată!


Cel mai aşteptat şi mai dorit proiect de hotărâre - organigrama şi statul de funcţii al Primăriei - nu a figurat ieri printre cele peste 40 de puncte aflate pe ordinea de zi a şedinţei a Consiliului Local şi votate de aleşi. Motivul este unul de ordin tehnic, imputabil doar fostei administraţii.

Ce s-a întâmplat?

Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, a explicat că a fost personal la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP), a discutat cu organigrama în faţă şi nu au fost niciun fel de probleme. Edilul îşi doreşte o Primărie cu maxim cinci direcţii, cu tot cu arhitectul şef. A doua zi au fost reprezentanţii Primăriei şi unul dintre consilierii primarului cu organigrama şi cu expunerea de motive, iar surpriza a fost una de proporţii. „Am constatat un lucru pe care, sincer, nu aveam de unde să-l ştiu şi nici cum să-l anticipez, legat de baza de date a ANFP,  unde fiecare funcţionar public are un fişier foarte clar. Spre surpriza noastră, între datele ANFP şi organigrama veche, existentă, era o diferenţă de peste o sută de posturi, unde nu coincideau datele pe care le aveau ei cu cele din Primărie. Toate, pentru că de la serviciul resurse umane de la noi nu s-a făcut o corelare, cu schimbări de funcţii, de poziţii care s-au făcut în Primărie, şi s-au făcut, slavă domnului! S-au transferat oamenii dintr-un serviciu în altul, într-un ritm ameţitor. Firesc şi normal ne-au rugat să eliminăm toate neconcordanţele dintre datele de la ei şi cele reale din Primărie urmând ca apoi să mergem să ni se aprobe organigrama la care nu au nimic altceva de comentat”, a explicat primarul.

Cert este că, până la următoarea şedinţă a Consiliului Local, primăria va funcţiona tot „cu frâna de mâna trasă”, după cum spune Marius Stan.

Printre cele mai importante proiecte votate ieri se numără o majorare a capitalului social la Parcul Industrial şi aprobarea documentaţiilor de avizare a lucrărilor de intervenţii propuse pentru anul 2012: reabilitarea Viaductului Sidex - etapa I, unde au apărut probleme la structura de rezistenţă a unuia dintre stâlpi, şi consolidarea Monumentul Eroilor Revoluţiei din strada Domnească.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 2591 ori Ultima modificare Joi, 18 Octombrie 2012 22:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.