Finanţare europeană pentru modernizarea şcolilor gălăţene

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Potrivit directorului Direcţiei de Programe Europene a Primăriei Galaţi, ing. Costel Hanţă, nouă proiecte depuse de Primăria Galaţi aşteaptă undă verde pentru finanţare. Două dintre acestea vizează instituţii de învăţământ.

„Modernizarea şi reabilitarea Şcolii nr. 38 din municipiul Galaţi” - POR, Axa prioritară 3 - are o valoare totală de 2.300.094 de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată este de 1.896.527 de lei. Proiectul aşteaptă avizul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţelor.

„Extinderea Colegiului de Industrie Alimentară şi modernizarea utilităţilor existente” - POR, Axa prioritară 3 - în valoare totală de 6.932.043  de lei, din care 5.688.400 de lei asistenţă financiară nerambursabilă, a trecut în etapa de verificare tehnică şi financiară.

La mâna Budapestei

Alte două proiecte ale municipalităţii gălăţene se află în a doua etapă de evaluare, fiind depuse la Agenţia Naţională de Dezvoltare, Budapesta, Ungaria.

Proiectul „Dezvoltarea porturilor dunărene - DaHar” - Programul de Cooperare Transnaţională Sud-Estul Europei, Axa prioritară 3 - urmăreşte crearea bazelor unei dezvoltări armonioase a porturilor dunărene. Prin proiect se doreşte creşterea ratei de utilizare a transportului pe apă în viitor, prin dezvoltarea unor porturi multimodale, specializarea acestora pe servicii, armonizarea dezvoltării lor cu planificarea urbană şi implicarea activă a autorităţilor locale în dezvoltarea acestora. Valoarea totală a proiectului este de 3.160.300 de euro.

„Revitalizarea zonelor industriale tradiţionale din Sud-Estul Europei (ReTInA)” - Programul de Cooperare Transnaţională Sud-Estul Europei, Axa prioritară 4 - are o valoare totală de 3.327.510 de euro.

Jos birocraţia!

Două proiecte europene ale Primăriei vizează debirocratizarea administraţiei locale şi se află în etapa de evaluare.

„Informatizarea integrată a Primăriei Galaţi pentru furnizarea de servicii electronice de e-administraţie” - Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”, Axa prioritară 3 - are o valoare totală de 5.529.969 de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 4.399.081 de lei.

Proiectul „Administraţia Publică Locală din Galaţi, eficientă la nivel european” - Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative, Axa Prioritară 1 - va contribui la perfecţionarea a 120 de funcţionari publici din cadrul a trei domenii de activitate: Managementul funcţiei publice, Gestiunea patrimoniului şi Relaţiile cu publicul în administraţia publică. Valoarea totală a proiectului este de 1.466.774 de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 1.338.239 de lei.

Parc în Micro 21

Amenajarea unui parc în Micro 21, în zona supermarketului Selgros, s-ar putea realiza din bani proveniţi din Fondul pentru Mediu. Proiectul a fost depus în data de 3 septembrie 2008, având o durată de 12 de luni. Valoarea totală este de 2.699.820,35 de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă - 1.999.820, 80 lei. Proiectul se află în etapa finală de evaluare, fiind depus la Administraţia Fondului pentru Mediu.

Citit 956 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.