Aflaţi totul despre candidaţii la parlamentare din vestul judeţului Galaţi!

Aflaţi totul despre candidaţii la parlamentare din vestul judeţului Galaţi!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Victorie uşoară pentru liberalul Victor Paul Dobre? * Îşi va păstra Mircea Toader locul în Parlament? * Scaunul de deputat al avocatei Carmen Axenie, zgâlţâit de fiul patronului Complexului Hanu Conachi * Cine dă Primăria pentru Senat?


Într-o zonă dominată de primării liberale (Colegiul nr. 1, format din: Brăhăşeşti, Buciumeni, Cerţeşti, Corod, Drăguşeni, Ghidigeni, Gohor, Munteni, Negrileşti, Nicoreşti, Poiana, Priponeşti şi Ţepu), liberalul Victor Paul Dobre n-ar trebui să-şi facă griji că nu va câştiga cel de-al treilea mandat de deputat pentru care candidează din partea USL. În 2008, Dobre a strâns aici 8.765 de voturi şi a fost foarte aproape de scorul de 50 plus unu! După demisia din Ministerul Administraţiei şi scandalul interceptărilor, care i-au marcat vara, se poate spune că Dobre are parte de candidaţi comozi. În ultima clipă, ARD a renunţat la Petrişor Potec (care n-a făcut mare brânză acum patru ani, în acelaşi colegiu), pentru Gheorghe Găinaru, consilier local PDL în comuna Drăgăneşti, care a pierdut în vară fotoliul de primar al acestei localităţi. De ce a ales un candidat care locuieşte în Colegiul nr. 3, numai PDL ştie! Daniela-Simona Hapeci, economistă, este gata să-şi sacrifice mandatul de consilier judeţean PP-DD pentru cel de deputat. Medicul veterinar Eugen Frunză a candidat pentru UDMR şi acum patru ani, şi a strâns fix 49 de voturi. Ultimul înscris în cursă este PRM-istul Cristinel Chiculiţă, inginer, administrator de firmă.
Colegiul nr. 2
Deputatul PDL Mircea Nicu Toader s-ar face luntre şi punte ca să prindă cel de-al treilea mandat în Parlament, pentru care candidează din partea ARD în Colegiul nr. 2, format din municipiul Tecuci şi comunele Cosmeşti, Cudalbi, Matca şi Movileni. A pierdut potul cel mare, Tecuciul, care în 2008 i-a adus multe din cele peste 9.000 de voturi obţinute. Are parte, însă, de un candidat cu o situaţie inedită. Tecuceanul Laurenţiu Chirvăsuţă (USL) şi-a câştigat, aici, în 2008, mandatul de senator, pe lista PSD, pe care l-a părăsit, iar acum candidează din partea UNPR şi are nevoie de susţinerea celor cărora le-a întors spatele. PP-DD mizează aici pe un avocat cu o imagine destul de pitorească - Rivelinio Ţirică, care o are contracandidată pe o colegă de barou, PRM-ista Clemansa Sava. Şi dacă nu vreţi nici avocaţi, nici parlamentari, puteţi opta pentru inginera Ţimbolschi Ildiko de la UDMR.
Colegiul nr. 3
Cei care joacă la „bursa mandatelor” susţin că fiul patronului complexului de la Hanu Conachi, liberalul George Scarlat, de profesie economist, îi va spulbera deputatei PDL Carmen Axenie visul de a prinde cel de-al doila mandat în Colegiul nr. 3, format din comunele Barcea, Costache Negri, Drăgăneşti, Fundeni, Griviţa, Iveşti, Lieşti, Pechea, Suhurlui şi Umbrăreşti. Cert este că, în 2008, avocata Axenie a intrat în Parlament la redistribuire, de pe locul al treilea. Rămas pe tuşă după alegerile locale, fostul preşedinte al Consiliului Judeţului, Eugen Chebac, ajuns şef la PP-DD, e disperat să prindă un loc în Parlament, cât încă nu i se găuresc de tot drumurile pe care se tot laudă că le-a făcut. Dacă nu vă inspiră încredere niciunul dintre cei nominalizaţi, puteţi opta pentru inginera pensionară Manolache Margit, de la UDMR.
Întrecerea pentru Senat
Gălăţenii care locuiesc în localităţile mai sus menţionate vor decide cine îi va reprezenta în Senat, pe Colegiul nr. 1. Principalii combatanţi sunt economistul Ionel-Daniel Butunoi, liderul PSD Tecuci, înscris din partea USL, care la alegerile trecute a fost aproape să-i sufle mandatul de deputat lui Mircea Toader, şi inginerul Constantin Petrea (ARD), care a luat bătaie în acest colegiu şi acum patru ani. Înscrişi în cursă sunt şi medicul Nagy Istva de la UDMR, contabilul Ion Condrache de la PRM şi Nicolae Marin, primarul PP-DD al comunei Pechea.

Citit 2980 ori Ultima modificare Joi, 01 Noiembrie 2012 22:18

7 comentarii

 • postat de sandy
  Duminică, 04 Noiembrie 2012 09:27
  Luam seama ca dupa "taifunul NU_DA in mine" de asta vara ,printre "coastele din vest " inca bantuie tusea si junghiul . Ne-am obisnuit sa ducem boala pe picioare,mai nou acum cu Vitamina "PP" . Avem locuri,n-avem doctori ,c-au plecat .
  0
  0
  Raportează
 • postat de marius s
  Vineri, 02 Noiembrie 2012 19:10
  Pentru si eu
  A ramas repetent? Asta a facut si parnaie, fost puscarias de drept comun, promovat si sustinut de Mircea Toader Degetel. Va mai amintiti cum aproape se jura Toader intr-un interviu ca nu va mai fi loc pe liste pentru interlopi si infractori? Ei bine, precum se stie Cadar, Ion Stefan si alte "genii" a fost pusi de Toader pe lista de la locale.
  0
  0
  Raportează
 • postat de si eu...
  Vineri, 02 Noiembrie 2012 12:37
  Cadar a terminat liceul AUTO din Galati, un an a fost repetent .
  0
  0
  Raportează
 • postat de nu se poate !
  Vineri, 02 Noiembrie 2012 12:34
  Spune ca e nascut in bucuresti si e om de afaceri in agricultura . El insa e galatean toata ziulica.
  0
  0
  Raportează
 • postat de IATA-L PE CADAR GABRIEL AL LUI MIRCEA CADAR
  Vineri, 02 Noiembrie 2012 12:31
  ZIARUL ,, MANDRU CA SUNT ROMAN,, BRAILA

  Ieri, in cadrul unei conferinte de presa, reprezentantii PP-DD, au prezentat candidatii pentru Parlamentul Romaniei la alegerile din data de 9 decembrie 2012.

  Prezentarea candidatilor a fost facuta de Sorin Ovidiu Balan, astfel: "Va prezint colegii mei pentru Colegii, si ii transmit pe aceasta cale lui Gheorghe Bunea Stancu ca noi, cei de la PP-DD, nu suntem somoioage bune de aruncat, asa cum s-a exprimat. Acest termen il folosea cand spala sticlele la ICRA. Senator Marius Necula, Senat 1 va candida, vine de la Ciocile, s-a alaturat echipei noastre ca sa taiem speculatiile ca vine de la Galati; Mariana Nistor, consilier judetean, femeie de afaceri, Colegiul 3 de deputati; Gabriel Musceleanu vine din Obor, primvicepresedinte PP-DD si consilier judetean; GABRIEL CADAR este nascut in Bucuresti, este om de afaceri in agricultura si suntem onorati ca ni s-a alaturat si va ataca un colegiu despre care se spune ca e pierdut din start, Colegiul 4.

  Vom incerca sa nu pierdem acest colegiu. De la Chiscani, viceprimarul Cojea, care a decis sa renunte la aceasta calitate si s-a hotarat sa atace Colegiul 5, despre care se spune tot asa ca e pierdut din start. Are curaj sa se lupte cu dl Rizea si cu orice adversar. Penultimul este Mihai Danut, presedintele organizatiei municipale, om de afaceri, alungat din Braila si a prosperat la Bucuresti, Colegiul 2. Ultimul, cu voia dumneavoastra, eu, Sorin Ovidiu Balan, care vin din Radu Negru si care va ataca Colegiul 2 deputati si care va castiga cu 50 la suta plus unu".
  0
  0
  Raportează
 • postat de marian
  Vineri, 02 Noiembrie 2012 07:40
  are alt nume decat cadar?
  0
  0
  Raportează
 • postat de DIN 3 SURSE
  Vineri, 02 Noiembrie 2012 07:17
  STIATI CA FIUL LUI CADAR CANDIDEAZA PTR CAMERA DEPUTATILOR LA BRAILA , ALATURI DE SENATORUL MARIUS NECULA ?
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.