Aflaţi totul despre candidaţii la parlamentare din vestul judeţului Galaţi!

Aflaţi totul despre candidaţii la parlamentare din vestul judeţului Galaţi!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Victorie uşoară pentru liberalul Victor Paul Dobre? * Îşi va păstra Mircea Toader locul în Parlament? * Scaunul de deputat al avocatei Carmen Axenie, zgâlţâit de fiul patronului Complexului Hanu Conachi * Cine dă Primăria pentru Senat?


Într-o zonă dominată de primării liberale (Colegiul nr. 1, format din: Brăhăşeşti, Buciumeni, Cerţeşti, Corod, Drăguşeni, Ghidigeni, Gohor, Munteni, Negrileşti, Nicoreşti, Poiana, Priponeşti şi Ţepu), liberalul Victor Paul Dobre n-ar trebui să-şi facă griji că nu va câştiga cel de-al treilea mandat de deputat pentru care candidează din partea USL. În 2008, Dobre a strâns aici 8.765 de voturi şi a fost foarte aproape de scorul de 50 plus unu! După demisia din Ministerul Administraţiei şi scandalul interceptărilor, care i-au marcat vara, se poate spune că Dobre are parte de candidaţi comozi. În ultima clipă, ARD a renunţat la Petrişor Potec (care n-a făcut mare brânză acum patru ani, în acelaşi colegiu), pentru Gheorghe Găinaru, consilier local PDL în comuna Drăgăneşti, care a pierdut în vară fotoliul de primar al acestei localităţi. De ce a ales un candidat care locuieşte în Colegiul nr. 3, numai PDL ştie! Daniela-Simona Hapeci, economistă, este gata să-şi sacrifice mandatul de consilier judeţean PP-DD pentru cel de deputat. Medicul veterinar Eugen Frunză a candidat pentru UDMR şi acum patru ani, şi a strâns fix 49 de voturi. Ultimul înscris în cursă este PRM-istul Cristinel Chiculiţă, inginer, administrator de firmă.

Colegiul nr. 2

Deputatul PDL Mircea Nicu Toader s-ar face luntre şi punte ca să prindă cel de-al treilea mandat în Parlament, pentru care candidează din partea ARD în Colegiul nr. 2, format din municipiul Tecuci şi comunele Cosmeşti, Cudalbi, Matca şi Movileni. A pierdut potul cel mare, Tecuciul, care în 2008 i-a adus multe din cele peste 9.000 de voturi obţinute. Are parte, însă, de un candidat cu o situaţie inedită. Tecuceanul Laurenţiu Chirvăsuţă (USL) şi-a câştigat, aici, în 2008, mandatul de senator, pe lista PSD, pe care l-a părăsit, iar acum candidează din partea UNPR şi are nevoie de susţinerea celor cărora le-a întors spatele. PP-DD mizează aici pe un avocat cu o imagine destul de pitorească - Rivelinio Ţirică, care o are contracandidată pe o colegă de barou, PRM-ista Clemansa Sava. Şi dacă nu vreţi nici avocaţi, nici parlamentari, puteţi opta pentru inginera Ţimbolschi Ildiko de la UDMR.

Colegiul nr. 3

Cei care joacă la „bursa mandatelor” susţin că fiul patronului complexului de la Hanu Conachi, liberalul George Scarlat, de profesie economist, îi va spulbera deputatei PDL Carmen Axenie visul de a prinde cel de-al doila mandat în Colegiul nr. 3, format din comunele Barcea, Costache Negri, Drăgăneşti, Fundeni, Griviţa, Iveşti, Lieşti, Pechea, Suhurlui şi Umbrăreşti. Cert este că, în 2008, avocata Axenie a intrat în Parlament la redistribuire, de pe locul al treilea. Rămas pe tuşă după alegerile locale, fostul preşedinte al Consiliului Judeţului, Eugen Chebac, ajuns şef la PP-DD, e disperat să prindă un loc în Parlament, cât încă nu i se găuresc de tot drumurile pe care se tot laudă că le-a făcut. Dacă nu vă inspiră încredere niciunul dintre cei nominalizaţi, puteţi opta pentru inginera pensionară Manolache Margit, de la UDMR.

Întrecerea pentru Senat

Gălăţenii care locuiesc în localităţile mai sus menţionate vor decide cine îi va reprezenta în Senat, pe Colegiul nr. 1. Principalii combatanţi sunt economistul Ionel-Daniel Butunoi, liderul PSD Tecuci, înscris din partea USL, care la alegerile trecute a fost aproape să-i sufle mandatul de deputat lui Mircea Toader, şi inginerul Constantin Petrea (ARD), care a luat bătaie în acest colegiu şi acum patru ani. Înscrişi în cursă sunt şi medicul Nagy Istva de la UDMR, contabilul Ion Condrache de la PRM şi Nicolae Marin, primarul PP-DD al comunei Pechea.

Citit 3109 ori Ultima modificare Joi, 01 Noiembrie 2012 22:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.