Totul despre candidaţii din estul judeţului: Cine-i poate bate pe Nica, Ştefan şi Saghian?

Totul despre candidaţii din estul judeţului: Cine-i poate bate pe Nica, Ştefan şi Saghian?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru scaunele din Parlament, bătălie pe notorietate


„Sunt activ şi vigilent,/ eu nu dorm în Parlament”, cu rima asta vioaie, inscripţionată pe toate bannerele lui, social-democratul Viorel Ştefan i-a convins să-i dea votul, în 2008, pe gălăţenii din Colegiul nr. 4 (comunele Braniştea, Cuza Vodă, Independenţa, Nămoloasa, Piscu, Schela, Slobozia Conachi, Smârdan, Şendreni, Tudor Vladimirescu, Tuluceşti, Vânători). A obţinut atunci un scor de peste 53 la sută din voturile valabil exprimate! După trei mandate consecutive de senator (1996-2008) şi un mandat de deputat (2008-2012), economistul Viorel Ştefan îşi doreşte al cincilea mandat parlamentar şi candidează, din partea USL, tot pentru Camera Deputaţilor.
Sincer vorbind, nu prea are cu cine concura. ARD l-a vârât în luptă pe necunoscutul Emil Dragomir, operator chimist, administrator societate comercială, care în vară a mâncat bătaie în cursa pentru Primăria comunei Slobozia Conachi şi tot ce-a prins a fost un scaun de consilier local PDL.
În cursă s-au înscris şi consilierul judeţean PP-DD Marian Vicleanu, jurist, dar şi medicul veterinar Daniel-Răzvan Bălănică de la UDMR, însă aceştia nu au nici pe departe notorietatea candidatului USL.

Colegiul nr. 5

Liderul judeţenei PSD Galaţi, inginerul Dan Nica, îşi doreşte cel de-al cincilea mandat consecutiv - da, e deputat din 1996 încoace! - în acelaşi colegiu în care, în urmă cu patru ani, a obţinut un scor de 66,75 la sută din voturile valabil exprimate. Chiar dacă PSD a pierdut Primăria Târgu Bujor, Colegiul nr. 5 (oraşele Bereşti, Târgu Bujor şi comunele Bălăbăneşti, Bălăşeşti, Băleni, Băneasa, Bereşti-Meria, Cavadineşti, Corni, Cuca, Fârţăneşti, Folteşti, Frumuşiţa, Jorăşti, Măstăcani, Oancea, Rădeşti, Rediu, Scânteieşti, Smulţi, Suceveni, Valea Mărului, Vârlezi, Vlădeşti) rămâne dominat de USL/PSD.
Deşi se zvonea, pe la colţurile politicii, că nimeni nu voia să-i fie contracandidat lui Nica, până la urmă tot s-au găsit „temerari”. ARD mizează pe tânărul medic chirurg Valeriu Ardeleanu, un apropiat al lui Nicuşor Ciumacenco, liderul municipalei PDL. Greu de zis că i-ar putea face faţă din moment ce acum patru ani Nica l-a învins cu un scor de patru ori mai mare pe cunoscutul cardiolog Mihail Bucatanschi. În luptă au intrat şi inginerul Szekereş Carol (UDMR), consilierul judeţean Gheorghe Mănăilă (PP-DD), inginer mecanic, şi Vergil Neculiţă (PRM), inginer agronom.

Cine vrea să fie senator?

Gălăţenii din localităţile mai sus menţionate vor alege şi senatorul de pe Colegiul nr. 2. În condiţiile în care acum patru ani a avut un scor de aproape 62 la sută din voturile valabil exprimate, pare greu de crezut că i-ar putea sta cineva în cale inginerului agronom Gheorghe Saghian, care candidează acum din partea USL pentru cel de-al doilea mandat de senator.
Democrat-liberalul Aurel Zamfir (ARD), inginer, a fost surclasat în 2008 de Dan Nica (imaginaţi-vă că a avut 4.769 de voturi în condiţiile în care deputatul PSD a avut 18.256!), deci victoria lui asupra lui Saghian, într-o zonă în care a pierdut şi acum patru ani, e discutabilă.
Pe buletinul de vot vor mai figura administratorul Rusu Ibolya Cecilia de la UDMR şi consilierul local PP-DD Victor Malinovici, administrator de societate comercială.

Citit 2821 ori Ultima modificare Vineri, 02 Noiembrie 2012 21:55

12 comentarii

 • postat de Alternativa software ieftina
  Miercuri, 07 Noiembrie 2012 20:44
  Se pare ca pe unul il asteapta un meci greu cu Ericsson. Cine pariaza???
  0
  0
  Raportează
 • postat de lori
  Luni, 05 Noiembrie 2012 09:26
  meseria susnumitilor este cea de candidat, tare le mai place puterea, la munca ca v-ati harsit de atata bine, ati ingenunchiat populatian cu salarii de mizerie, pe principiul ca omul sarac este usor de manipulat, la munca "alesilor"
  0
  0
  Raportează
 • postat de un cetatean cu drept de vot
  Duminică, 04 Noiembrie 2012 10:55
  Intrebarea este, ce au facut acesti de nebatut USL-isti, pentru noi, cei carora le cer votul, in atatia ani de domnie pe la Palatul Parlamentului!......NIMIC!!! sa le fie rusine!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de colleone
  Duminică, 04 Noiembrie 2012 08:46
  Schimbarea acestor POLITICIENI CORUPTI,care au pus umarul la distrugerea economiei si agriculturii din Judet,poate sa-i dea la oparte numai ALEGATORII INTELIGENTI. si/sau DNA,DIICOT..dar nu prea sunt.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Onoare muncii!,tovule
  Duminică, 04 Noiembrie 2012 00:00
  Clasa de mijloc inseamna corpul votantilor independenti cu discernamant pozitiv fata de proiecte social-economice . La noi este una foarte subtire . 0,5% = "Baroni centrali" , 2 % " baroni locali " , 15% bogati, restul dependenti de salarii, pensii, ajutoare .Cine-i poate bate?! Ei intre ei, sau autoflagelare in numele "doctrinei".Care doctrina ??? Demnitati publice si afaceri cu statul, autostrada "baietilor destepti".
  0
  0
  Raportează
 • postat de omul.muncii
  Sâmbătă, 03 Noiembrie 2012 18:37
  Cine-i invinge (bate) pe mogofani si manglitori? Votantii , si-au dat seama de ce sunt in stare USListi,ARDisti cu tot neamul lor si-i vor trimite la plimbare ,DA mai bine o persoana onorabila in locul acestor "fosile" ,patru-cinci mandate noi i-am dus in spate,insa ei ne lucrara pe la spate
  0
  0
  Raportează
 • postat de sunt activ si jijilent
  Sâmbătă, 03 Noiembrie 2012 18:34
  "Sunt activ doar pentru mine,/ vigilent pentru Prostime,/ Iar de dorm in Parlament,/ n-am sa mai castig un cent. / Si uite-asa invartim roata,/ cand la stanga , cand la dreapta./ De ai tact ,de ai rabdare ,patru ani scapi de racoare ./ Inghiti ace ,inghiti broaste ,dai un ban avans ,dar face ".
  0
  0
  Raportează
 • postat de tot ard
  Sâmbătă, 03 Noiembrie 2012 18:19
  liderii fiind Resmerita si Ciumacenco
  0
  0
  Raportează
 • postat de ard
  Sâmbătă, 03 Noiembrie 2012 17:41
  ARD de nerabdare sa numar voturile lui Zamfir in cateva minute ( scoate sub 2000 ) , Emil Dragomir si Ardeleanu in cateva secunde ( sub 1000 ). ARD de nerabdare s-o ia peste bot liderii lu' peste care se invartesc in jurul cozii fara noima.
  0
  0
  Raportează
 • postat de oachesu
  Sâmbătă, 03 Noiembrie 2012 17:36
  intrebarea se adreseaza electorilor din colegiile cu pricina ,in principal iar acolo cu siguranta nu au contra candidati pentru ca domniile lor stiu mestesugul minuirii cucuruzului! primul votant conteaza ,cel care apuca sa ia citeva boabe din cucuruz restul ,ca oaia,se duc unii dupa altii! Daca ar fi citit Ferma animalelor sau o mie noua sute opzeci si patru de George Orwell isi puneau niste intrebari simple dar asa...de ex. ce este social democratia si daca cei trei incap in aceasta rama? asta nu ca pdl-istii ar fi de dreapta,doamne fereste,ca vedem zilnic ce grozavii au facut! sau de cite ori au batut ulitele colegiilor de la ultimile alegeri sa -l vada pe elector cum traieste ..sau sa raspunda la intrebarea spinoasa-DE CE NU REDUCETI DECALAJUL INFIORATOR DINTRE CEL MAI MIC SI CEL MAI MARE SALARIU DIN SECTORUL PUBLIC(bugetar) DE SALARIZARE UNDE PRESEDINTELE SA AIBA SALARIUL MAXIM? nu-i nevoie de alta suma ca anvelopa salariala ci de o noua forma de impartire domnilor social democrati daca cititi asemenea comentarii...ma indoiesc..si daca oamenii dvs citesc banuiesc ca n-au curaj sa va spuna decit faptul ca sunteti de departe primii in sondaje si ca deja suneti invingatori ....succes USL ca-s mai tari ca PDL..in toatee!,,,,
  0
  0
  Raportează
 • postat de Eu
  Sâmbătă, 03 Noiembrie 2012 14:08
  Toate aceste personalitati marcante abonate la fotoliul de parlamentar, care de 20 de ani traiesc din banul public, sa se explice cum au ajutat acest oras, din Parlamentul Romaniei, ce initiative legislative au avut si cum au utilizat in interesul galatenilor voturile ce le-au fost date. Si noi vom da uitarii hahaielile, fratiile constituite ad-hoc, somnul dulce din fotoliu, votul la mai multe cartele, precum si zecile de milioane de lei alocate din bugetul statului pentru mofturile "printisorilor" stampilati pe liste.
  0
  0
  Raportează
 • postat de votant
  Sâmbătă, 03 Noiembrie 2012 07:14
  Galaţiul oferă doar 30 de joburi, în perioada 1-7 noiembrie . Acest titlu apare in ziarul de azi si nu mai are nevoie de niciun comentariu .Multumim, domnilor politicieni si mult succes in alegeri ! Cu siguranta ca in cele multe mandate pe care le-ati avut anterior nu s-a gasit timp si pentru problemele noastre , cele personale fiind stringente, dar cine stie, poate de data asta gasiti o coaja de paine veche si pentru prostime .
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.