Soluţia lui Marius Stan: Primăria se va muta în Sala Aplaudacilor
Foto: Foto-montaj: Bogdan Codrescu

Soluţia lui Marius Stan: Primăria se va muta în Sala Aplaudacilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Niciodată terminatul Centru de Afaceri va deveni sediul municipalităţii gălăţene


Galaţiul a făcut aseară primul pas pentru a avea un sediu de primărie adevărat, aşa cum merită un oraş european. La iniţiativa primarului Marius Stan, aleşii locali au votat un proiect de hotărâre privind preluarea, din domeniul public al judeţului Galaţi şi administrarea Consiliului Judeţului, în domeniul public al municipiului şi administrarea Consiliului Local a fostului Centru de Afaceri de pe strada Domnească. Scheletul din coasta Prefecturii, cunoscut de gălăţeni sub numele pitoresc de „Sala Aplaudacilor” se va transforma într-un sediu de Primărie, potrivit noii organigrame care tocmai a fost votată de aleşii locali, structură de personal care îi trece pe linie moartă pe foştii şefi ai Primăriei lui Dumitru Nicolae.

Clădire nouă, faţadă de epocă

De îndată ce aleşii au votat preluarea imobilului de lângă Palatul Prefecturii, primarul Marius Stan a ţinut să mulţumească Consiliului Judeţului pentru înţelegerea de care a dat dovadă, acceptând trecerea clădirii la municipalitate. „Este primul pas pentru aprobarea trecerii aşa-zisului Centru de Afaceri în patrimoniul nostru pentru a-l transforma în sediu de Primărie. Ni se pare cea mai bună variantă, întrucât acolo sunt deja construiţi mai bine de 8.000 mp, cu posibilitatea de a mai ridica încă un etaj, aşa încât ne putem gândi în viitorul apropiat, după finalizarea lucrărilor, să avem absolut toate serviciile Primăriei într-un singur loc. Mai mult, ne dorim ca acest edificiu să fie integrat în ceea ce a mai rămas din oraşul vechi. Clădirea va fi una modernă, dar faţada va fi cea de dinainte de război. Încercăm să o reproducem, astfel încât să o încadrăm în rândul clădirilor de patrimoniu de pe strada Domnească, imobile care sunt şi aşa în număr foarte scăzut. Avem banii puşi de-o parte pentru un sediu nou, în jur de trei milioane de euro. La un calcul estimativ, cred că a finaliza la roşu clădirea respectivă ar însemna cam 200 de euro pe metru pătrat, iar după aceea finisajele şi tot ce mai trebuie - alţi 200. Cred că ne încadrăm în banii pe care îi avem şi într-un an de zile putem termina”, a declarat primarul Marius Stan.

Găsirea unui nou sediu pentru Primărie era necesară pentru că în martie 2013 expiră contractul de chirie pentru spaţiul din strada Domnească nr. 38, unde în acest moment funcţionează administraţia locală. Până când noul sediu va fi gata, municipalitatea va mai sta în chirie, plătind aproximativ 10.000 de euro pe lună.

Cât despre noua organigramă care a fost votată, şi despre care aţi putut citi amănunte în ediţia de ieri a ziarului nostru, am primit asigurări că ea va elimina blocajele şi suprapunerile de direcţii din vechea administraţie. "Nu am dat pe nimeni afară, încă!", a asigurat primarul Marius Stan. Vom reveni cu amănunte.

 

Citit 4715 ori Ultima modificare Joi, 22 Noiembrie 2012 21:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.