Soluţia lui Marius Stan: Primăria se va muta în Sala Aplaudacilor
Foto: Foto-montaj: Bogdan Codrescu

Soluţia lui Marius Stan: Primăria se va muta în Sala Aplaudacilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Niciodată terminatul Centru de Afaceri va deveni sediul municipalităţii gălăţene


Galaţiul a făcut aseară primul pas pentru a avea un sediu de primărie adevărat, aşa cum merită un oraş european. La iniţiativa primarului Marius Stan, aleşii locali au votat un proiect de hotărâre privind preluarea, din domeniul public al judeţului Galaţi şi administrarea Consiliului Judeţului, în domeniul public al municipiului şi administrarea Consiliului Local a fostului Centru de Afaceri de pe strada Domnească. Scheletul din coasta Prefecturii, cunoscut de gălăţeni sub numele pitoresc de „Sala Aplaudacilor” se va transforma într-un sediu de Primărie, potrivit noii organigrame care tocmai a fost votată de aleşii locali, structură de personal care îi trece pe linie moartă pe foştii şefi ai Primăriei lui Dumitru Nicolae.
Clădire nouă, faţadă de epocă
De îndată ce aleşii au votat preluarea imobilului de lângă Palatul Prefecturii, primarul Marius Stan a ţinut să mulţumească Consiliului Judeţului pentru înţelegerea de care a dat dovadă, acceptând trecerea clădirii la municipalitate. „Este primul pas pentru aprobarea trecerii aşa-zisului Centru de Afaceri în patrimoniul nostru pentru a-l transforma în sediu de Primărie. Ni se pare cea mai bună variantă, întrucât acolo sunt deja construiţi mai bine de 8.000 mp, cu posibilitatea de a mai ridica încă un etaj, aşa încât ne putem gândi în viitorul apropiat, după finalizarea lucrărilor, să avem absolut toate serviciile Primăriei într-un singur loc. Mai mult, ne dorim ca acest edificiu să fie integrat în ceea ce a mai rămas din oraşul vechi. Clădirea va fi una modernă, dar faţada va fi cea de dinainte de război. Încercăm să o reproducem, astfel încât să o încadrăm în rândul clădirilor de patrimoniu de pe strada Domnească, imobile care sunt şi aşa în număr foarte scăzut. Avem banii puşi de-o parte pentru un sediu nou, în jur de trei milioane de euro. La un calcul estimativ, cred că a finaliza la roşu clădirea respectivă ar însemna cam 200 de euro pe metru pătrat, iar după aceea finisajele şi tot ce mai trebuie - alţi 200. Cred că ne încadrăm în banii pe care îi avem şi într-un an de zile putem termina”, a declarat primarul Marius Stan.
Găsirea unui nou sediu pentru Primărie era necesară pentru că în martie 2013 expiră contractul de chirie pentru spaţiul din strada Domnească nr. 38, unde în acest moment funcţionează administraţia locală. Până când noul sediu va fi gata, municipalitatea va mai sta în chirie, plătind aproximativ 10.000 de euro pe lună.
Cât despre noua organigramă care a fost votată, şi despre care aţi putut citi amănunte în ediţia de ieri a ziarului nostru, am primit asigurări că ea va elimina blocajele şi suprapunerile de direcţii din vechea administraţie. "Nu am dat pe nimeni afară, încă!", a asigurat primarul Marius Stan. Vom reveni cu amănunte.

 

Citit 4597 ori Ultima modificare Joi, 22 Noiembrie 2012 21:57

18 comentarii

 • postat de apollodor
  Joi, 29 Noiembrie 2012 17:06
  ESTE IMPERIOS NEVOIE DE UN SEDIU PROPRIU AL PRIMARIEI. ALEGEREA MERITA SA FIE EVIDENTIATA ,INSA SA NU SE UITE DE PROIECTE INCEPUTE SI NETERMINATE*VEZI SALASPORTURILOR CARE AR FI TREBUIT SA FIE O SALA DE SPORT POLIVALENTA ,UN STADION NOU FRDE FOTBAL SIMILAR CU ARENA BATIONALA SAU CU CEL DIN CLUJ ,SI DE CE NU DUBLAREA DRUMULUI DE LEGAYURA CU BRAILA SI INSTALAREA UNEI LEGATURI GALATI-BRAILA CU TRAMVAI DFE ULTIMA GENERATIE. SI DACA NU SUNT PREA PRETENTIOS UN AEROPORT INTERNATIONAL ,CARE SA SATISFACA CERINTELE CELOR TREI ORASE SURORI GALATI,BRAILA SI TULCEA ,SI DE CE NU REZOLVAREA PENTRU TOTDEAUNA A NEINTELEGERILOR PRIVIND PODUL DE PESTE DUNARE ,FIE LA GALATI ,FIE LA BRAILA NUMAI SA FIE DEMARATE LUCRARILE FIINDCA TIMPUL TRECE IN DEFAVOAREA NOASTRA.IAR PENTRU PROTECTIA POPULATIEI ORASULUI GALATI DE POLUAREA COMBINATULUI SIDERURGIC REALIZAREA MULT DISCUTATEI PERDEA DE SALCAMI .UN PROIECT NATURAL SI IMPERIOS NECESAR . SI TOATE ACESTEA DACA NU CEREM PREA MULT PENTRU UN TRAI MAI BUN SI DECENT.
  0
  1
  Raportează
 • postat de @matematica
  Marți, 27 Noiembrie 2012 10:06
  Hai,mai @matematica,ca are dreptate @tric......laso jos ca macaie,ca doar nu esti ghicitor in stele..........
  0
  0
  Raportează
 • postat de tric
  Luni, 26 Noiembrie 2012 02:23
  @matematica : stai jos, repetento care esti repetenta, nu doar la matematica . si mai stai si în România :

  "Si ami greu de inteles e ca un proprietar de imobil " are sens în româna?
  "lung sau foarte lubg"
  "asa mai deosebit"
  "vin-o cu argumente" => asta demonstreaza ca habar n-ai ce-i cu tine, esti proasta de dai în gropi (neastupate si nici asfaltate :))) ) ce idioata trebuie sa fii, astea sunt norme elementare ale limbii române. si sa nu îmi spui ca ai probleme cu tastaura si ca scrii repede, ca nu cred. poate ca îti curge saliva pe taste de proasta.
  aici ti-am adus argumente, mai vrei?

  în rest ce sa iti zic? ca te uiti ca vaca la articol, nu întelegi ca PRIMARIA A PRELUAT CLADIREA DAR COMENTEZI CA VACA......
  0
  0
  Raportează
 • postat de matematica
  Duminică, 25 Noiembrie 2012 19:38
  In afara faptului ca esti certat cu ortografia, in rest nu ai facut decat sa confirmi ce am scris eu: in locul unui contract cu o suma ferma va veni o situatie, in care - vad ca deja stii, ar fi interesant de stiut de unde, ti-a spus Marius Stan??? - " primarul prin mânariile deja stiute semneaza un contract pe 50.000 DESI nu e in interesul primariei si a cetatenilor". Nu crezi ca e mult mai usor sa faca treaba asta la un contract mare, de milioane de euro, cu lucrari, servicii, produse etc., decat la o banala chirie?
  Ti-am facut un calcul clar, vin-o cu argumente, nu cu atacuri.
  Pentru ca se poate si asa:
  probabil ca pe acolo te ocupi cu datul mustelor afara din Paris daca nu intelegi ca e vorba de doua bugete separate, de doua institutii separat, de gestiuni separate, de milioane de euro folosite aiurea etc., etc.
  Pentru punctul trei, nici nu merita sa-ti raspund, dar totusi: ramai tu acolo "francez" intre toti magrebienii, chinezii si tiganii, decat sa te intorci pe aici. Esti mult prea prost, incult si marlan pentru epoca asta. Tocmai tu sa vorbesti de "Europa Occidentala"...
  0
  0
  Raportează
 • postat de tric revine
  Duminică, 25 Noiembrie 2012 12:28
  1 hai nu te mai da desteapt/desteapta nu esti
  bancile private stiu BINE sa isi negocieze interesele, institutiile publice NICIODATA. si asta ai confirmat si tu. preturile de acum la imobiliare au scazut datorita crizei. erau foarte mari înainte! si pot reveni la valoarea de atunci! peste 4 ani vine un alt primar, un durbaca (:))), expira contractul sau se modifica, ca doar nu e sfânta scriptura, (:))) ) si primarul prin mânariile deja stiute semneaza un contract pe 50.000 DESI nu e in interesul primariei si a cetatenilor. ti se pare cunoscut? mie mi se pare fooarte cunoscut : asa s-a facut si la cfr si altele ale statului, contracte cât de multe cu cât mai multi......mâine poimâine trebuie sa se modernizeze nush ce la servere si calculatoare. si noi platim. si se modernizeaza dar intr-o cladire în care primaria sta cu chirie.... si apoi vine un primar care spune ca situatia nu e ok, si ca tre sa se mute primaria. cum percepe cetateanul situatia? mutatul cât o sa coste?

  2 nu primaria trebuie sa ia în calcul banii dati de cj aiurea pe macara ci NOI. ca doar banii aia sunt banii cetatenilor. ca îi cheltuie primaria sau CJ, tot banii nostri sunt. de ce e atâta ceata în mintea ta? ti se pare ca a venit bacalbasa cu bani de la el la sedinte? :)) sau stan?
  si eu din Franta trimit bani acasa care ajung in parte si in bugetul statului. de-aia trebuie sa avem un punct de vedere si trebuie sa ne pese
  "Oricum, e destul de greu si pentru CJ sa dea, pur si simplu, un imobil care e inregistrat in patrimoniul lui cu o valoare uriasa." tu nu citesti bine articolul dar comentezi. nu vezi ca scrie ca primaria tocmai a PRELUAT cladirea? :))

  3 aveti ceea ce meritati. românia isi merita soarta. francezii ies in strada din orice. românii tac mâlc : las-o, ba , merge asha. na-va faina si ulei si galeti si oase ca la câini sa va tineti gura si sa votati...asta meritati...sa va desconsidere toti...asa ceva nu exista in europa occidentala....

  se ia în calcul si se asuma orice cheltuiala pâna la noul sediul, cu tot ce vrei tu, dar ti-am demonstrat
  -ca e de departe o solutie buna PE TERMEN LUNG, asa cum trebuie sa gândeasca orice primar, dincolo de 2/3 mandate
  -ca nici nu stii ce-i cu tine, daca era ceva de capul tau poate erai mai departe de unde esti acum
  0
  0
  Raportează
 • postat de gălățeanu
  Duminică, 25 Noiembrie 2012 11:00
  Primăria mai are Direcția Urbanism și amenajarea teritoriului? Trebuie să se facă întâi un studiu care să țină seama de parcări, de numărul de funcționari care lucrează acolo, de cetățenii care vor intra/ieși precum și de alte criterii stabilite, pe care noi nu avem cum să le cunoaștem. Asta să ne prezinte dl primar, nu o idee venită peste noapte. Clădirea Primăriei este o promisiune din programul campanei electorale, de ce nu are soluția pregătită?
  0
  0
  Raportează
 • postat de La etaj Casa de Cultură nu-i o soluție? Are și parcare largă, zonă circulată...
  Duminică, 25 Noiembrie 2012 10:10
  Nu-i rea ideea, măcar se finalizează și se dă un rost unui ,,mausoleu'' al unei mizerii ce dăinuie de ceva timp ,,pe Domnească''. O propunere ar putea fi Casa de Cultură ce deține spații imense la etaj. Este o propunere, dacă-i posibil pentru că se află într-o zonă circulată și cu spații de parcare mai largi.
  0
  0
  Raportează
 • postat de matematica
  Duminică, 25 Noiembrie 2012 08:44
  @tric
  Pai, poate stai tu la Paris si de asta ti se pare asa mai deosebit ce se intampla...
  1. In privinta pretului: de cand ai plecat tu la Paris s-a inventat o chestie interesanta denumita "contract". Se incheie intre parti si una dintre prevederi poate fi pretul, alta durata contractului. Stiu ca e mai greu de inteles de acolo, de departe, chestiile astea din Romania. Si ami greu de inteles e ca un proprietar de imobil prefera o institutie sigura cu bani pe un interval lung sau foarte lubg decat un tzepar oarecare pe doua-trei luni . :))
  Poate ai sa fii uimit, dar de exemplu zeci de banci sau firme de asigurare au sediile inchiriate, nu cumparate.
  2.Nu vad de ce trebuie sa ia primaria in calcul banii dati de CJ si nici eventualele amenzi pe care CJ ar trebui sa le plateasca. Tu intelegi ce ai scris? Cladirea adusa de tine in discutie nu poate fi invocata - aia e in litigiu intre Primarie si altcineva. Aici e vorba de santierul CJ. Asa cum am mai spus, e mai greu de la Paris, mai ales daca citesti numai tampeniile din VL.
  Oricum, e destul de greu si pentru CJ sa dea, pur si simplu, un imobil care e inregistrat in patrimoniul lui cu o valoare uriasa.
  3. Da - aici iti dau dreptate. La Paris se dubleza liniile de metrou, ok. In Galati, inainte de a termina macar de astupat gropile de pe strazi (nu de asfaltat) se arunca cu milioane de euro in proiecte fara nicio utilitate practica. Doar personala, eventual.
  Daca tii mortis, poti lua in calcul banii pe chiria pe care primaria ii va plati atata vreme cat se amenajeaza noul sediu - sa zicem inca vreo 12-18 luni.
  0
  0
  Raportează
 • postat de tric
  Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012 02:05
  @ matematica : cine iti garanteaza tie un pret fix la chirie pe urmatorii 26 de ani în centrul orasului (sau oriunde altundeva) ? :)))

  poate o sa se ajunga si la 25/ 30.000 pe luna chiria. ai vazut ce bula imobiliara a fost dupa intrarea in ue? ditamai ciupercaraia...acum macar stim cât ne-ar costa, cam mult dar ne-ar costa doar o data (in mod normal)

  adauga în calcul si cei 40.000 de euro dati deja pe chirie de cj pentru macaraua lu peshte care sta acolo si nu face nimic. câti bani au sa se mai dea pe ea? si daca nu se face nimic cu cladirea aia, mai degraba sau mai târziu ea va fi un pericol pentru trecatori, va trebui darâmata sau ceva, alti bani....alte comisoane, alte jmenozeli. poate mai dau vreo 2-3 in judecata primaria ca le-a cazut ceva in cap mergând pe strada, alte procese, alte milioane ( ca cik primaria ar trebuie sa pazeasca astfel de cladiri, ca si cea de peste strada de muzeul de istorie, care e acum în proces si de unde se fura lemn si fier => tot articole viata libera)

  macar asa e cât de cât onest : stim cât face, un sediu si bun si sanatate.
  si pe lânga bani e si notiunea de wellness, de lucru bine facut perceput de oameni. notiunea asta e cam avantgardista ptr romanica. dar se traduce prin voturi ulterioare :))) si aici e alta socoteala :))) alti bani :))

  eu stau la paris. iti faci cruce când vezi cati bani investesc orbeste astia sa prelungeasca o linie automata de metrou -linia 14- ca sa decongestioneze una existenta - 13. la noi daca era o linie de metrou sau orice, nu-si batea nimeni capul sa o dubleze, indiferent cât de aglomerata era. dovada : te duci sa iti schimbi buletinul si stai ca oaia la muls, la coada, ca pe vremea lu ceasca la pâine, de vreo 20 si ceva de ani. daca cetatenii vad ca se schimba ceva in maniera de a face lucrurile si ca le ia cineva în calcul nevoile, mai sar cu un vot. si asta e o investitie pentru un primar în exercitiu. plus ca in felul asta si-a bifat o promisiune electorala :))

  nu e socoteala chiar asa simpla, si depinde si cine o face :)))

  http://www.viata-libera.ro/eveniment/34187-galati-viata-libera-centrul-de-afaceri-bomba-cu-ceas
  0
  0
  Raportează
 • postat de AdrianC
  Vineri, 23 Noiembrie 2012 15:29
  Ca tot vorbim de aplaudaci si proiecte inutile facute doar pentru ochii prostimii, va atrag atentia asupra lipsei de probitate morala ce se manifesta in orasul nostru la nivel organizational pana si la nivelul la care aceasta prostie, imoralitatea si lipsa de verticalitatea a unor oameni maturi ii afecteaza si pe copii acestui oras...... Despre ce este vorba, imediat va lamuresc : în perioada 16-18 noiembrie în sala Florin Balaiş, s-a desfăşurat cea de-a XXI-a ediţie a Campionatului Naţional de Karate Fudokan pentru copii....Bineinteles ca in orice competitie desfasurata in aceasta tara, organizatorii sub bagheta dl. sensei Nicolae Mărăndici au tras toate sforile posibile pentru ca chiar copilul dl. Marandici >HANA MARIA MARANDICI sa iasa campion national, chiar in conditiile in care copilul saracul fara vina lui evident nu a fost antrenat in mod corespunzator de tatal ei , pentru a putea macar sa se apropie de la distanta de acest titlul > demonstrand pozitii incorecte la embu, probleme de respiratie, pauza intre tehnicile care trebuiesc executate legat. lovituri adormite ca la dans fara pumnii stransi, singura 'valoare' ........fiind ochi stransi pentru impresia artistica in stilul filmelor lui Sergiu Nicolaescu...Trist si ridicol.. Adevarul este ca totusi parca ! ne-am fi asteptat ca un maestru al artelor martiale sa respecte princiipile onoarei care guverneaza aceasta disciplina si sa nu masluiasca pana si o competite de princhidei ! Din pacate unii oameni in aceasta tara cred ca pana si copii trebuie indoctrinati de mici pe principile falsitatii care conduc ROMANIA pentru a-i invata pe toti copii ca NU VALOAREA REALA este CEA care CONTEAZA in VIATA si ca ptr a realiza ceva in ROMANIA pasalac al oamenilor fara onoare, TREBUIE SA CALCI TOTUL in picioare pentru a-ti promova INTERESUL indiferent daca pentru asta ranesti chiar si inimile altor copii ai caror parinti NU AU INFLUENTA organizatorilor...Ce mai conteaza ca ar trebui sa-i invatam de mici ca succesele se bazeaza pe efort, abnegatie, determinare, pasiune cand unii triseaza si masluiesc totul .. nerealizand ca astfel nu cladesc caractere ci doar le distrug .....Trist si fara sens. .... In fine ......Este deranjant ca pentru orgolii de doi bani ale unor oameni maturi ..... sa ajungem sa asistam la competitii trucate pana si la categorii de varsta la care onestitatea, verticalitatea si un spirit frumos ar trebui sa fie obiectivele care ar trebui insuflate copiilor nostri Il rugam pe aceasta cale pe toti cei care masluiesc in aceasta TARA nu doar IN GALATI(fenomenul fiind generalizat) pana si competitiile de prichindei sa isi dea silinta > ... pentru ca sforile trase sa nu fie atat de evidente si grosolane !!! ..... pentru ca astfel calca in picioare efectiv nu doar principiile care guverneaza aceasta disciplina sportiva cat si educatia si inimile celorlati copii ai acestui oras.....Cu speranta ca pe viitor macar in acest oras competiile de la nivelul copiilor sa se desfasoare sub flamura corectitudinii si onoarei ....ii uram atat Hanei cat si celorlalti copii si parinti implicati mult succes in viata si sa nu deprinda obiceiurile proaste ale parintilor ............O viata mai buna si o Romanie mai buna nu se poate baza pe copiii pe care-i crestem astazi, daca-i educam de mici pe princiipii morale gresite indiferent cate titluri de carton fara valoare au in cv-uri.
  0
  0
  Raportează
 • postat de matematica
  Vineri, 23 Noiembrie 2012 13:30
  @tric
  8.000 mp x 400 euro/mp (estimare - in Romania totul oricum va fi dublu - licitatii, comisioane, aranjamente) = min. 3.200.000 euro.
  3.200.000 euro:10.000 euro pe luna = 320 luni. 320 luni: 12 luni/an = 26,66 ani.
  Sumele nu includ alte chestii gen retele informatice, cablaje interne si alte "prostii" care trebuiesc refacute, nici mobilier adecvat noului spatiu nici, nici, nic...
  Deci cam peste vreo 30 de ani s-ar amortiza investitia intr-o casoaie inceputa in 1989 si lasata vreo 20 de ani in paragina... Asta numai pentru imobil, fara dotari.
  Nu e totusi mai convenabil sa stai cu chirie intr-un spatiu (nu neaparat cel actual) decat sa ingropi milioane intr-o casa deja veche?
  0
  0
  Raportează
 • postat de tric
  Vineri, 23 Noiembrie 2012 13:11
  ca vezi dom'le ca nu-i parcare ca la real, ca e prea central, ca e prea bun, prea ca la tara :))) important e sa aiba primaria un sediu si
  1 sa nu mai dea din banii nostri atâta chirie ca acum
  2 sa nu mai stea astfel de cladiri facute pe jumatate in buricul târgului. in niciun oras civilizat european nu vezi astfel de semicladiri în centru. va reamintesc ca viata libera a dat si suma exacta pe care o plateste CJ pentru chiria lunara a macaralei care nu facea nimic acolo. tot din banii nostri
  3 sunt sanse foarte mari ca aceasta cladire sa fie finalizata mai repede decât una începuta de la zero în alta parte întrucât exista deja o structura construita. terminata mai repede = cheltuieli mai mici si mutare mai rapida => mai putina perioada de chirie

  iar dupa ce ramân bani si nu se duc în vânt pe chirii se pot face si mări, parcări, tractări. dar deocamdata stam cu cutiul chiriasului la gât.

  ce solutie mai buna decat asta vreti? sa fii primar si sa iei în piept probleme orasului în conditiile în care nici primaria nu are un sediu, nu e usor. marius stan, jos palaria....
  0
  0
  Raportează
 • postat de galatean
  Vineri, 23 Noiembrie 2012 10:15
  Aceiasi mentalitate, aceiasi treaba.Cladiri inghesuite fara parcari cum sunt Palatul de justitie, bancile, Prefectura, si acum,mai nou, Viitorul sediu al Primariei.Putem fi de acord cu amenajarea unui spatiu al Primariei.Dar hai sa gandim in profunzime.Nu este vorba numai de sediul institutiei.Oamenii nu vin la institutiile statului/locale via vazduh.O sa mai curga apa pe Dunare pana vom fi avansat aceasta tehnica a civilizatiei.Sigur, gandirea sediului Primariei trebuia facuta de specialisti, constructori, arhitecti, de la noi sau invitati, chiar si din strainatate.Si cand pui pe firmament asemenea calcule, nu te rezumi numai la o locatie.Trebuie sa dai frau liber gandirii specialistului sa trateze tema amplasarii unei institutii publice acolo unde cetatenii pot avea acces total..Parcare, transport urban, facilitati de interconectare cetateneasca.Or, alesii nostri, frustrati, haituiti de interese meschine, hamesiti dar cu nasul pe sus, nu au putut sa vada mai incolo de interesul lor.Nu ca nu i-ar duce capul, dar cand nu ai rutina administratiei unui oras, cand te lasi purtat de viziuni la care astepti aplauze, reusita deplina nu poate sa existe in proiecte atat de mari.

  Ce ziceti domnule Primar STAN?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Calina
  Vineri, 23 Noiembrie 2012 09:12
  Al naibii cum e necesar ,,a avea un sediu de primărie adevărat, aşa cum merită un oraş european". Dar un muzeu care era deja european, de talie internationala recunoscuta (de altii, din pacate, nu de mai -marii urbei) asa cum e Muzeul de Arta Vizuala vreti sa-l mutati in piata, la parter de bloc. Dar ce pretentii poti avea de la un fotbalist? Nu mi-e rusine nici cu ceilalti alesi locali, oameni de ,,mare cultura". Sigur ca pentru Kaufland s-a gasit ditamai locul, in buricul targului, asa cum s-au gasit locatii si pentru alte supermarket-uri, dar de acolo vin comisioanele, nu-i asa, domnule primar?
  0
  0
  Raportează
 • postat de nina
  Vineri, 23 Noiembrie 2012 08:40
  nu imi pare rau ca te-am votat domnule marius stan. felicitari . acea constructie neterminata de 20 de ani ne zgarie pe ochi zilnic.

  asa cum spunea si alta persoana, sunt in galati multe astfel de constructii care trebuiesc finalizate. rupeti mata-n doua si gata. nu putem astepta sute de ani cu niste rani deschise in arhitectura orasului pana se vor impaca niste rude sau mostenitori.

  si mai am un of. cand interziceti circulatia carutelor in galati? nu se justifica in nici un fel circulatia lor prin oras.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Radu de Galati
  Vineri, 23 Noiembrie 2012 05:37
  Mentalitatea bolsevica nu poate fi stearsa din memoria fostilor UTCisti.
  De ce trebuie inghesuita primaria langa Prefectura, Teatru pe o artera foarte aglomerata?
  Primaria galatiului trebuia construita pe langa Metro cu parcare imensa si aerisita corespunzator, dar cine sa gandeasca asa ? Toate birourile locale ar trebui scoase de pe domneasca si construite cladiri noi ori in Cartierul Cantemir ori in fata la Metro.
  De ce oare ce-i in folosul comunitatii nu-i bun pentru alesii locali ? De ce Politia Rutiera, Primaria, Finantele , Starea Civila si alte birouri ale primariei si ale Consiliului Judetean nu pot fi construite intr-un loc in cartierul Cantemir sau la intrarea in Galati dinspre Tulucesti?
  Aveam parca o arhitecta luminata la cap care facea mari revolutii cu Garajele, au concediato ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ion Cetateanu
  Vineri, 23 Noiembrie 2012 04:27
  Buna ideea ca primaria sa aiba sediul in constructia ridicata in locul "salii rosii" . Sunt curios cum se rezolva problema parcarii avand in vedere ca in zona sunt si Prefectura , CJ ,teatru , iar in prezent parcarea autovehicolelor este o mare problema.Mie mi se pare o problema de ne rezolvat iar daca se gandeste pe principiul "la's ca merge si asa " mai degraba lipsa....numai cati salariati sunt, basca cetatenii care vin cu treburi la primarie.Pana acum problema a fost tratata in batjocura ,cum de altfel este tratata problema parcarilor in tot orasul.Daca tot se are in vedere ca fatada sa se incadreze in traditie ,propun ca parterul sa arate ca pe vreme Tic Tacului sau a Vanatorului..........
  0
  0
  Raportează
 • postat de IC
  Vineri, 23 Noiembrie 2012 04:10
  Excelenta idee domnule Stan . Poate ar fi utila si in cazul altor cladiri neterminate si care stau de ani de zile in diferite stadii de executie fara ca nimeni sa nu se mai intereseze de ele. Cele mai bune exemple sunt : scheletul metalic de langa biserica romano-catolica , scheletul de beton de langa liceul 10 , blocurile Beyler , s.a.m.d. Ar trebui ca sa se urmareasca respectarea termenului din autorizatiile de construire iar celui nu plateste an de an taxa de prelungire a autorizatiei sa i se dea amenzi zdravene ,amenzi care neplatite sa conduca la confiscarea constructiei respective.Cirez : "acolo sunt deja construiţi mai bine de 8.000 mp, cu posibilitatea de a mai ridica încă un etaj" ,totusi nu este o suprafata prea mare pentru cati functionari ar trebui sa aiba Primaria ?Oare se reflacata in numarul birocratilor din primarie scaderea populatiei municipiului cu un numar de locuitor echivalent cu numarul de locuitori a aproximativ doua municipii de marimea Tecuciului ? Cum or fi implementate facilitatile IT si cu ce randament in reducerea numarului de personal si a cheltuielilor ,a facut cineva o astfel de balanta ? Nu cumva introducerea calculatoarelor moderne a presupus si angajarea de salariati in plus care sa opereze pe acestea ?
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.