Hamlet, în Consiliul Local

Hamlet, în Consiliul Local
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „E ceva putred în Danemarca”, a declarat primarul Dumitru Nicolae la şedinţa de joi seara a Consiliului Local, invocând celebrul personaj shakespearian * Cele 32 de proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a şedinţei aleşilor locali au primit votul consilierilor, cu o singură excepţie * După cum v-am informat vineri, în CL a funcţionat cu brio majoritatea formată din PSD, PC şi PNL, iar PD-L a jucat rolul opoziţiei * Consiliul, tras în piept? *

Aleşii au fost nevoiţi să retragă de pe ordinea de zi proiectul de hotărâre care prevedea creşterea tarifului unei călătorii cu microbuzul la 1,5 lei, deoarece operatorii de transport au solicitat să rămână la acelaşi preţ de până acum, un leu. 

Consilierul PC Răzvan Avram i-a criticat pe operatori: „În decembrie ne-au cerut majorarea tarifului la 1,7 lei, acum îşi retrag cererea. Când au fost serioşi?”

Colegul său, Picu Apostol Roman, a avertizat CL că nu-i pot forţa pe operatori să mărească tarifele.

Dr. Gheoghe Bugeag a pledat în favoarea operatorilor, spunând că aceştia riscă să rămână fără călători dacă  măresc tarifele.

Problema este însă că, în baza cererii de majorare a preţului unei curse cu maxi-taxi, aleşii s-au grăbit să scumpească biletul călătoriilor cu Transurb.

„Mi se pare ceva putred în Danemarca”, a comentat primarul Dumitru Nicolae. Avram a propus să fie reanalizate tarifele Transurb, pentru că e posibil ca societatea  să intre în faliment.

Pauză de cinci minute

Regulamentul de organizare a concursului de proiecte de management şi modelul Caietului de sarcini pentru Teatrul Muzical „Nae Leonard” a stârnit discuţii între consilierul local PD-L Petru Alexe şi preşedintele de şedinţă, viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco.

Alexe a cerut cu insistenţă amânarea aprobării regulamentului, susţinând că documentele nu sunt în regulă şi că proiectul nu are avizul de fond al comisiei de specialitate.

Ciumacenco i-a retezat elanul critic, după ce Alexe a primit explicaţiile de specialitate: „Dacă vrem să venim în şedinţa Consiliului Local să câştigăm puncte,  atunci e o problemă. Cât timp sunt preşedinte de şedinţă, nu tolerez astfel de lucruri!”.

Pentru dezamorsarea situaţiei, democrat-liberalul Cosmin Păun (aflat la şedinţa de adio, pentru că a devenit subprefect) a cerut o pauză de cinci minute, pentru consultări.

Aleşii s-au relaxat şi şi-au ostoit patimile la o ţigară, pe hol. Au revenit şi au supus hotărârea la vot. Cu toată împotrivirea lui Alexe şi abţinerea altor doi colegi ai săi, regulamentul a trecut.

Scara cu bucluc

Consilierul PD-L Constantin Olaru a atacat Planul Urbanistic de Detaliu, care viza construcţia unei scări exterioare de acces la restaurantul „Nic-Nic” al cărui patron este consilierul judeţean PNL Nicuşor Ursu.

„Acest PUD contravine OUG 114 care interzice orice construcţie pe spaţiile verzi. S-ar crea un precedent. Cererea este exagerată”, a atacat Olaru.

Viceprimarul Ciumacenco, în calitate de preşedinte al Comisiei de Urbanism, i-a replicat că niciodată nu s-a promovat un proiect de hotărâre care să încalce ordonanţa de Guvern 114. „Petentul nu doreşte decât să facă o scară suspendată, de pe buza falezei, la nivelul construcţiei dânsului. Nu-i dăm voie că e primul?! Plec de la ideea că nu e un criteriu politic la mijloc întrucât posesorul documentaţiei este un consilier de la un alt partid”.

PUD-ul a fost supus la vot, şi cu toată împotrivirea grupului PD-L, a fost aprobat.

Citit 1268 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.