Interviuri în oglindă: Înfruntare ARD - PPDD

Interviuri în oglindă: Înfruntare ARD - PPDD
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nicuşor Ciumacenco: „Nu mi se poate reproşa că am făcut afaceri cu statul”

  • „Am tinereţea, dinamismul, experienţa administrativă şi o bună colaborare cu oamenii, indiferent de statutul lor social” * „Spre deosebire de alţi politicieni, eu nu sunt cercetat penal!”, afirmă candidatul ARD Nicuşor Ciumacenco

La doar 37 de ani, medicul stomatolog Nicuşor Ciumacenco are deja un palmares politic şi administrativ şi o notorietate pe măsură. A fost, vreme de patru ani, viceprimarul municipiului Galaţi şi preşedintele Comisiei de Urbanism a Consiliului Local. La alegerile locale din 10 iunie 2012, a candidat la funcţia de primar al municipiului Galaţi şi a reuşit, fără infrastructura unui partid politic, într-un inedit proiect independent, să obţină 34.604 voturi. Nicuşor Ciumacenco, liderul interimar al organizaţiei municipale a PDL Galaţi, este candidatul ARD în colegiul nr. 3 de Senat din municipiul Galaţi.

- Domnule Nicuşor Ciumacenco, din punctul dumneavoastră de vedere, care este cea mai importanta realizare pentru Galaţi?

- Sunt mai multe lucruri cu care mă pot mândri. Administrativ, am reuşit să îmbunătăţesc lucrurile în Primăria Galaţi, un exemplu în acest sens fiind relaţia gălăţenilor cu instituţia arhitectului-şef. În oraş, în timpul mandatului meu de viceprimar s-au făcut 14 km de piste pentru biciclişti, aproape 30 de locuri de joacă, s-au amenajat peste 1.000 de locuri de parcare şi s-a început modernizarea a două dintre cele mai importante parcuri (Rizer şi Grădina Publică). În total, s-au atras fonduri europene în valoare de 145 de milioane de euro, destinate în principal modernizării reţelei de apă şi canalizare sau reţelei de colectare a deşeurilor. Nu în ultimul rând, am început demolarea clădirilor ilegal construite şi am reuşit să închidem „magazinele de vise”.

- Care este cel mai important proiect/obiectiv pe care doriţi să-l realizaţi pentru Galaţi dacă veţi câştiga un mandat parlamentar?

- În primul rând aş dori să îndiguim Valea Oraşului şi Faleza Inferioară, astfel încât să nu se mai repete problemele pe care le-am avut la inundaţii. Apoi aş vrea să implementăm un sistem mixt de intervenţii rapide ambulanţă/pompieri în fiecare colegiu de deputat, cel puţin, astfel încât să se scurteze timpii de intervenţie, fapt ce ar putea duce la salvarea mai multor vieţi sau bunuri.

- Cum veţi dezvolta comunicarea cu gălăţenii şi în ce mod vă pot transmite cetăţenii propunerile, ideile, sugestiile lor?

- Comunicarea cu gălăţenii a fost şi a rămas pentru mine un domeniu extrem de important. Ca şi în perioada în care am fost viceprimar, voi organiza săptămânal conferinţe de presă şi voi ţine audienţe. În plus, se poate comunica permanent cu mine prin intermediul internetului, pe Yahoo Messenger sau Facebook.

- Ce aveţi în plus faţă de contracandidaţii dumneavoastră?

- Am tinereţea, dinamismul, experienţa administrativă şi o bună colaborare cu oamenii, indiferent de statutul lor social. Spre deosebire de alţi politicieni, mie nu mi se poate reproşa că am făcut afaceri cu statul şi nu sunt cercetat penal.


Aurel Stancu: "Faţă de contracandidaţii mei, am în plus buna-credinţă"

  • Candidatul PP-DD Galaţi pentru Colegiul 4 Senat îşi doreşte desecretizarea contractului de privatizare a Sidex * Reconectarea Galaţiului la infrastructura naţională este una dintre priorităţile lui Aurel Stancu

- Care este cea mai importantă realizare pentru Galaţi a dumneavoastră?

- De 23 de ani sunt pe baricada presei scrise şi audiovizuale, fiind un luptător pentru dreptate şi pentru pământul acesta binecuvântat de Dumnezeu, pentru gălăţenii crunt înşelaţi în aşteptările lor de către cei care i-au condus. Această atitudine mi-a atras un ocean de duşmani din potentaţii vremii, din slugile lor, fiind mai tot timpul ameninţat, hărţuit sau calomniat. Faptul că am rezistat pe această baricadă a presei este o mare realizare.

- Care este cel mai important proiect/obiectiv pe care doriţi să-l realizaţi pentru Galaţi dacă veţi căştiga un mandat parlamentar?

- Sunt două proiecte: reconectarea Galaţiului la infrastructura naţională, în condiţiile în care zona aceasta a fost adusă la marginea lumii civilizate de cei care ne-au reprezentat politic până acum şi desecretizarea contractului de privatizare a Sidex şi analizarea acestuia pentru a putea opri distrugerea completă a Combinatului.

- Cum veţi dezvolta comunicarea cu gălăţenii şi în ce mod vă pot transmite cetăţenii propunerile, ideile, sugestiile lor?

- Există prin lege un birou senatorial care poate culege toate problemele, ideile şi sugestiile cetăţenilor, din păcate parlamentarii care cerşesc acum al treilea, al patrulea sau al cincilea mandat au avut uşile ferecate pe aceste birouri sau le-au folosit în scopuri oculte.

- Ce aveţi în plus faţă de contracandidaţii dumneavoastră?

- Buna-credinţă.

(Mariana Constandache)

Citit 1827 ori Ultima modificare Joi, 06 Decembrie 2012 18:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.