Aventurile candidaţilor gălăţeni: Afişele cu Pintea vor ajunge la New York

Aventurile candidaţilor gălăţeni: Afişele cu Pintea vor ajunge la New York
Scenă din programul electoral de sâmbătă de la RTV Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Toate personajele din acest text sunt imaginare * Orice asemănare cu realitatea este posibilă, chiar probabilă pe alocuri, însă, teoretic, pur întâmplătoare * Aşadar, urmează noile aventuri ale candidaţilor gălăţeni la Parlament în ultima săptămână de campanie electorală


New York-ul vrea Colecţia Pintea

Candidaţii gălăţeni la Parlament au fost de acord cu propunerea Primăriei ca toate afişele electorale de pe stâlpi să fie adunate după campanie şi vândute apoi la licitaţie în cadrul unui eveniment caritabil care are drept scop renaşterea PESCOGAL. Pe lângă adevăraţii colecţionari, care şi-au propus achiziţionarea unor seturi complete, la licitaţie vor participa şi persoane care îşi doresc anumite afişe pentru scopuri practice. Astfel, din câte am putut afla până la această oră, cele mai râvnite piese sunt afişele cu Pintea Macrou, pentru care deja şi-au manifestat interesul municipalităţile din Paris, Londra şi New York. "Avem o reală problemă cu şoarecii şi cu şobolanii în New York. Am încercat tot felul de variante. Otrăvuri, pisici, am apelat chiar şi la Catwoman. Nu a funcţionat nimic. Ne dorim măcar 30-40 de afişe cu acest Pintea al vostru să le amplasăm în locurile strategice din oraş ca să speriem rozătoarele. Am înţeles că e destul de eficient. Sper să nu liciteze mai mult colegii noştri din Paris, că nu prea avem bani", a declarat primarul din New York, Michael Bloomberg. Cea mai mare teamă a reprezentanţilor celor trei oraşe ar fi că la licitaţie s-ar putea băga pe ultima sută de metri şi primăria din Oslo. Cu fondurile îngheţate din cauza frigului, primăria din Oslo ar fi anunţat că e dispusă să dea 20 de vapoare cu macrou congelat pentru toate afişele cu Pintea. Dacă licitaţia va avea succes, PESCOGAL ar putea fi pusă pe picioare într-un an, urmând să fie falimentată din nou în trei, patru zile.

Ştire de ultimă oră legată de licitaţia cu afişele

Un singur candidat a refuzat să ofere afişele pentru licitaţie. Este vorba despre Pictor Vaul Borde, artist olandez din secolul al XIX-lea, care nu doreşte nici în ruptul capului să se despartă de planşele sale. Refuzul lui Pictor Vaul Borde pare a fi legat de faptul că aceste aşa-zis autoportrete ar fi de fapt portrete ale fratelui său, Van Nika, susţin experţi plastici. "Această concluzie are la bază mai multe diferenţe existente între cei doi fraţi, printre care conturul rotund al urechii, trăsătură pe care Vaul Borde nu o are. Forma şi culoarea mustăţii lui Van Nika, de o nuanţă care se apropie mai degrabă de ocru decât de roşu, reprezintă un alt indiciu, la fel ca şi culoarea ochilor şi felul de a se îmbrăca. Din punctul nostru de vedere, e clar că Pictor Vaul Borde şi-a pictat fratele, pe Van Nika, încercând să îşi arate în acest fel admiraţia", a declarat expertul Louis van Tilborgh.

Desene animate până când se închide votarea pe RTV

Postul local de televiziune RTV a anunţat că, de vineri noapte şi până duminică seară, va difuza non-stop desene animate, întrucât nici moderatorul emisiunilor, nici invitatul, nici patronul nu mai au (are) voie să apară pe sticlă în afara perioadei de campanie electorală. Chiar şi aşa, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a anunţat că va sta cu ochii pe RTV, întrucât ar fi fost ales un desen animat cu substrat. "Ni se pare ciudat faptul că se va difuza toată seria Shrek, întrucât există o evidentă asemănare între acest personaj şi un candidat la funcţia de senator din Colegiul 4. Vom fi foarte atenţi pentru ca nu cumva subtitrarea să fie alta decât cea oficială. Din câte am aflat, s-ar pregăti o subtitrare specială cu propoziţii de genul «Shrek merge la Palat să salveze ţinutul de tagma jefuitorilor». Nu ştim sigur, vom vedea", a declarat, sub protecţia anonimatului, un membru marcant al CNA.

Unde se ţin adevăratele petreceri

După ştirile otrăvite din ultima săptămână cu petrecerile de câştigarea alegerilor de la "Casa Lăutarilor" (fost "Om bogat, om sărac"), USL şi ARD au anunţat oficial locurile de desfăşurare pentru petrecerile reale de câştigare a alegerilor. Astfel, susţinătorii USL sunt invitaţi duminică seară la UPU de la Spitalul Judeţean. În loc de invitaţie, cei care doresc să participe trebuie să se zgârie pe faţă sau să-şi dea cu barda-n ouă. Petrecerea ARD va avea loc în aer liber, la ieşirea spre Brăila, lângă panoul lui Marius Stan cu "Bun aţi venit în Noul Galaţi". Dacă vor câştiga fotoliile de parlamentari, candidaţii ARD vor modifica textul panoului cu formula "Bine că plecăm din Noul Galaţi".

Pe care Aurel îl susţine Marius Stan?

Uimit de succesul pe care îl au afişele din oraş din care aflăm că primarul Marius Stan îi sprijină ba pe Pintea Haiducul lu' Peşte, ba pe chirurgul I. Kim, ba pe un senator "gen" Turbacă, candidatul USL pentru colegiul 9 deputaţi i-a cerut şi el primarului un set de poze de susţinere. Cum era, însă, ocupat cu funcţia de decan de la Facultatea de Medicină, candidatul nu a avut timp să vadă afişele înainte ca acestea să apară prin oraş. Astfel că s-a trezit că primarul îl susţine pe alt candidat Aurel. Toate afişele cu sloganul "STAN CU AUREL" au fost retrase de pe piaţă.

Candidat gălăţean pierdut prin Oltenia

Viorel eSte fan Universitatea, motiv pentru care şi-a terminat în Oltenia turneul electoral. După ce a convins peste 10.000 de oameni să voteze cu el, s-a întors la Bucureşti şi s-a culcat. Se va trezi peste alţi patru ani pentru a-şi continua promisiunile în Maramureş. La Galaţi sigur nu mai vine niciodată. Dan Diaconescu, patronul OTV, îşi propune să facă un nou serial naţional, după ce misterul Elodiei a fost desluşit. Noul serial va purta numele "L-aţi văzut cumva pe Viorel?"

USL simte că i-a venit ceasul

Gospodăriile din judeţul Galaţi au fost dotate mai mult sau mai puţin selectiv cu ceasuri de perete oferite de pesedişti. Spre deosebire de unul dintre candidaţii USL pentru Camera Deputaţilor (Pintea, ca să fim mai expliciţi), ceasurile sunt dotate cu cuc, care iese la intervale regulate, amintindu-le ţăranilor că a mai trecut o oră de când au fost minţiţi. Ceasurile au termen de garanţie redus, doar patru ani, urmând a fi înlocuite la următoarele alegeri cu telefoane Ericsson. Acestea trebuia să fie oferite în această campanie, dar din transportul de sute de mii de obiecte nu a mai venit nica.

Colegiu Pectoral

Citit 1985 ori Ultima modificare Vineri, 07 Decembrie 2012 22:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.